Biberoane Imprimare E-mail


Atunci cand copilul poate fi alaptat, lucrurile par a fi cate se poate de clare. Insa cand alaptarea este imposibila, parintii trebuie sa se poata hotari in marea oferta de biberoane, tetine...
BiberoaneVom incerca in cele ce urmeaza sa alegem dintre acstea pe cele care sunt necesare copilului nostru. As dori sa atrag atentia asupra unui fapt: “tacamurile” si “vesela” copilului sunt foarte importante pentru cresterea si dezvoltarea copilului. De aceea, aceste obiecte trebuiesc cumparate din magazinele specializate, chiar daca sunt putin mai scumpe decat cele gasite in piata! De ce? In afara faptului ca materialele sunt de buna calitate, forma lor este studiata indelung si adecvata stadiilor de dezvoltare a copilului, astfel incat copilul sa aiba o evolutie sanogena.

Tetinele

In primul rand este foarte important materialul din care este fabricat produsul. Datorita faptului ca sunt copii care sunt alergici la oiectele din latex, este bine sa alegem obiectele din silicon. Acestea sunt mult mai rezistente si se sterilizeaza mai usor, pe de alta parte.

In primele doua luni de viata, tetinele recomandate sunt acelea care imita cel mai bine mamelonul, deci ortodontice. Datorita formei lor, dupa o pozitionare corecta, ajuta copilul sa suga fara a inghiti aer. Spre 3-4 luni ale copilului, pentru alimentarea sugarului putem trece la tetinele universale. Aceste tetine sunt deja gaurite in conformitate cu potentialul de suctiune si inghitire al copilului. Odata ce copilul a trecut de 6 luni (si poate incepe sa manance lichide mai groase – supe creme), se pot folosi tetine alungite, care sunt mai late spre varf si au mai multe gauri.
Numarul tetinelor trebuie sa fie de minim 3, deoarece trebuiesc spalate si sterilizate dupa fiecare utilizare. Nu uitati: copilul are tetine preferate si, in lipsa tetinei preferate, este posibil sa refuze sa se alimenteze. Asa ca, preventiv (se mai si rup...), cumparati mai multe tetine identice!

Biberonul

In primele 3 luni de viata, sunt utile biberoanele anticolici – aluncite si cu o forma usor curbata. Forma acestora presupun o sustinere mai buna din partea celui care hraneste copilul si impiedica inghitirea aerului in exces. Pentru inceput, sunt bune biberoanele de 150 de ml (capacitatea redusa indica si cantitatea medie pe care copilul o poate manca la o masa).
Dupa 3 luni ale copilului, pot fi utilizate biberoanele normale, de 250 ml. Pe masura ce creste copilul si ii cresc abilitatile de prehensiune, este bine sa il stimulam in demersul sau de autoservire. De aceea, biberoanele pot avea manere. Insa, chiar daca copilul isi poate tine singur biberonul, este bine sa se alimenteze in prezenta unui adult.
Sub raport numeric, fiecare copil trebuie sa aiba in trusoul sau minim 5 biberoane. Astfel incat, acestea pot fi sterilizate toate odata si pastrate in sterilizatoare (se gasesc in magazinele de specialitate) sau intr-o oala acoperita.
Atunci cand plecati in vizite de lunga durata, puteti utiliza termosuri speciale pentru biberoane. Se gasesc astfel de recipiente pentru un biberon sau doua.

Canitele
Dupa varsta de 7-8 luni, copilul poate incepe sa utilizeze canitele. Sunt canite care au capace alungite, asemanatoare tetinelor alungite de care am amintit anterior. Pentru mentinerea igienica a continutului canitelor, acestea au capace speciale. Ele pot avea manere pe ambele parti, astfel incat copilul sa se autoalimenteze.

Bavetele

In primele 5-6 luni, poat fi utilizate bavetele de material textil sau textil si plastic (musama). Dupa varsta de 7-8 luni, copilul va incepe (in masura in care ii este permis – si bine ar fi!) sa se joace cu mancarea. Deci, murdaria pe care o genereaza cel mai simplu gest de  autoalimentatie este suficient de mare pentru a o face pe mama sa reactioneze restrictiv. Preventiv, ii putem cumpara copilului 1 baveta de plastic cu buzunar. Avantajul?...mancarea nu-i neaparat risipita si baveta, dupa spalare, poate fi reutilizata imediat!
    
autor:
Cristina Popescu


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner