Cele mai frecvente cauze de alergii alimentare la copilul mic Imprimare E-mail


ImageIntre 0 si 4 luni:
-    Simptome: diaree, varsaturi, duireri abdominale sunt cele mai frecvente simptome de alergii alimentare la copiii intre 0 si  4 luni care nu sunt hraniti exclusiv la san. O conditie esentiala pentru ca acestea sa fie puse pe seama alergiei sunt stagnarea sau scaderea greutatii. Alergenul este provenit din proteinele laptelui de vaca (din lapte praf maternizat sau nu)
-    Diagnosticul este precizat in conditii la spital. Odata depistata cauza se poate tece la utilizarea unui lapte adaptat, care nu contine proteine din lapte de vaca.
Dupa varsta de 4 luni
-    Simptome: pe langa diaree si varsaturi mai pot sa apara exeme sau manifestari astmatice.
-    Cel mai frecvent alimentele care cauzeaza alergii la aceasta varsta sunt: arahidele, oul si mai ales albusul, pestele, kiwi. Banana de asemenea pare sa poata determina reactii alergice la varste mici.

Diversificarea precoce a alimentatiei (inainte de 4 luni), duce la o crestere a aparitie alergiilor alimentare la copii.

Dupa varsta de 4 luni se poate incepe diversificarea. Alimentele trebuie introduce unul cate unul, incepand cu cantitai mici. Odata cu aparitia simptomatologiei (varsaturi, diaree, exeme, manifestari astmatice) renuntati imediat la alimental respective. Introducand alimentele unul cate unul se poate depista mai usor cauza, pentru ca manifestarile apar odata cu introducerea noului aliment. Daca diversificarea se face cu mai multe alimente in alecasi timp, cauza este mai greu de depistat.
Daca in familia dumneavoastra cineva are alergii la anumite alimente este bine sa fie evitate in alimentatia copilului pana in jurul varstei de 2 ani; diversificarea trebuie inceputa mai tarziu, in jurul varstei de 6 luni.Taguri:  alergii la copii alergiile alimentare alergi alimentare diaree varsaturi
Comentarii (1)add
buna : urbanovici
chiar ma intereseaza acest subiect si va multumesc pentru ca l-ati publicat.
Am si eu un baietel de 1 an si 6 luni. De curand i-am facut toate analizele deoarece imi tot face alergii dar numai pe picioare ii apare. analizele au iesit bine asa ca medicul de familie mi-a spus ca nu are ce sa-mi dea pentru al scapa de alergie. mi-e foarte mila de el ca se trezeste si noaptea si se scarpina. Nu stiu ce sa mai fac. Va rog sa-mi dati un sfat. V a multumesc
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner