Comunicate de Presa


Al doilea numar al revistei SCOALA DE BASM


Al doilea număr al revistei ȘCOALA DE BASM
îi pregătește pe cei mici pentru sărbători distractive și educative!
 
coperta_1_finala_sdb_nr_2-01.jpg
A apărut al doilea număr al publicației pentru copii ȘCOALA DE BASM - revista isteților de 6-12 ani din toată țara. Din cuprins fac parte zâmbete pe săturate, benzi desenate, jocuri și descoperiri din cele mai variate domenii, surprinse în atmosfera sărbătorilor de iarnă. În plus, toți copiii primesc în dar, împreună cu revista, celebra căciuliță a lui Moș Crăciun.  
ȘCOALA DE BASM s-a lansat luna trecută și se bucură deja de aprecierea cadrelor didactice, a părinților, a copiilor și a vedetelor din România. „ŞCOALA DE BASM este una dintre puţinele reviste pentru copii de pe piaţă care chiar îmi place cap-coadă. Are 52  de pagini doldora de conţinut original, documentat și muncit!" declară Laura Frunză, mămică și blogger. Puteți citi toate impresiile strânse până acum urmărind link-ul: http://www.scoaladebasm.ro/IMPRESII.php
În ediția de decembrie, informațiile despre sărbătorile de iarnă se îmbină cu jocuri distractive cu Moș Crăciun, oameni de zăpadă, fulgi de nea și tradiții din toate colțurile lumii. Printre surprizele care îi așteaptă pe cititori se numără și interviul cu membrii îndrăgitei trupe Lala Band, dar și două rubrici noi: rubrica de poezie și pagina copiiilor talentați.
Totodată, juniorilor cu spirit competitiv li se oferă șansa de a își activa creativitatea prin concursurile presărate în toată revista, cu premii educative și distractive: un telescop, o sanie, un binoclu cu busolă, Lego, puzzle, cărți și filme etc. Toți participanții la concursurile din această ediție au șansa de a câștiga premiul cel mare: o tabletă Samsung Galaxy.


Cei care doresc să intre în posesia revistei ȘCOALA DE BASM pot da un telefon la numărul 0756.120.300 sau un e-mail pe adresa: Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Prețul unui exemplar este de 10 lei și include căciulița roșie a lui Moș Crăciun.
Haideți în vizită pe www.scoaladebasm.ro pentru mai multe informații și urmăriți noutățile pe pagina de Facebook/ScoaladeBasm!


Taguri:  COMUNICATE DE PRESA Al doilea numar al revistei SCOALA DE BASM


 
Bucuresti: Matineu cu filme pentru liceeni in cadrul festivalului de film experimental, BIEFF


Festivalul Internațional de Film Experimental, BIEFF (www.bieff.ro), ajuns la cea de-a patra ediție (11-15 decembrie 2013).

În cadrul festivalului, pentru ca ne dorim sa atragem si sa fomam tanarul public catre arta vizuala, desfășurăm pentru prima dată, un matineu cu filme special alese pentru ei. Această proiecție specială are loc pe data de 14 decembrie, ora 11:00 durează până la ora 12:30, la cinema Elvira Popescu (http://www.strazibucuresti.ro/harta-bucuresti-bulevardul-dacia.html). 
In atasament, puteti gasi detaliile despre filmele din cadrul proiecției.

Permiteți-mi să vă adresez rugămintea de a răspândi acest anunț, este o oportunitate pentru elevi, accesul la proiecție fiind gratuit, iar experiența la festival va fi unica.

Condiția de inscriere consta intr-un remail la adresa de Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. cu numele liceului și a participanților.


SÂMBĂTĂ / 14 decembrie
CINEMA ELVIRA POPESCU
 11:00 - 12:30 – MATINEU pentru elevii de liceu (108’)
WILD HAGGIS (20’, 2013, Portugalia / Franța) - de João Nicolau
THE BED IS BROKEN (24’, 2013, România) - de Raluca Răcean Gorgos
OFF GROUND (13’, 2013, Olanda) - de Boudewijn Koole
37º4 S (12’, 2013, Franța) - de Adriano Valerio
BUTTER LAMP (16’, 2013, Franța / China) - de Hu Wei
THE RUNAWAY (23’, 2013, Franța) - de Jean-Bernard Marlin

WILD HAGGIS este câștigător al premiului pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul Quinzaine des Réalisateurs Cannes 2013, WILD HAGGIS redă o viziune ludică și inedită asupra imaginarului copiilor. Un băiat de 10 ani înfruntă, cu ajutorul unei creaturi magice a pădurii, toate provocările obișnuite ale unei tabere de vară: jocuri, farse, câștigarea inimii fetei iubite sau confruntarea cu gașca de băieți mai mari și bătăuși. Îmbinând o reprezentare plină de umor a vieții de zi cu zi a taberei, cu tărâmul fantastic din imaginația băiatului, JOÃO NICOLAU creează un basm modern plin de farmec.
THE BED IS BROKEN urmărește copilăria pierdută a doi băieți de 11 și 14 ani rătăcesc printre ruinele unei fabrici părăsite, în căutare de fier vechi. Filmul urmărește comportamentul copiilor, în lupta lor pentru supraviețuire, prinși între un spațiu de joacă violent și un loc de muncă ostil. Selectat la IDFA Amsterdam 2013, „THE BED IS BROKEN lucrează cu subtilitate, tăcere și un simț vizual impresionant. Te poartă atât de aproape de acești copii defavorizați, încât dosarele cu care aruncă unul în celălalt te lovesc parcă și pe tine. În cele din urmă, inima este la fel de frântă ca și întreaga lume în care trăiesc.” (Alexandru Solomon, regizor și director al festivalului One World România)
OFF GROUND, câștigător al Premiului Publicului la Cinedans Festival Amsterdam 2013, filmul este este un mix conceptual de coregrafie și cinema, despre puterea și frumusețea legăturilor afective. Pe un 
articulează prin dans trecutul și prezentul. Un film emoționant, care folosește corpurile în mișcare ca mijloc de expresie a emoției trăite atunci când doi oameni trebuie să se despartă, în vreme ce granița dintre realitate și iluzie și cea dintre viață și moarte se relativizează. (Andreea Mihalcea, BIEFF 2013)
37º4 S, câștigător al unei Mențiuni Speciale a Juriului la Cannes 2013, vorbește atât despre maturizare și iluziile primei iubiri, cât și despre noțiunea de acasă și dezrădăcinare. Într-un stil cinematografic liric cu elemente documentare, ADRIANO VALERIO își plasează ficțiunea într-o insulă izolată din Oceanul Atlantic locuită de doar 270 de oameni. Doi dintre ei, adolescenții Nick și Anne, sunt împreună de când erau mici. Acum însă Anne trebuie să plece în Londra la internat, ceea ce destabilizează întreaga lume a băiatului. Decizia ei face ca timpul prezent al lui Nick să se întrepătrundă cu amintiri frumoase din trecut și întrebări fără răspuns legate de un viitor incert.
BUTTLER LAMP, prezentat în premieră la Semaine de la Critique Cannes 2013, filmul urmărește o ședință foto, în care un bărbat fotografiază familii de tibetani nomazi, cu site-uri celebre în fundal: Marele Zid Chinezesc, Disneyland, Stadionul Olimpic din Beijing, o plajă hawaiiană etc. Explorând cu inteligență relația vizuală dintre cele două planuri, BUTTER LAMP capătă o semnificativă încărcătură socio-politică, punând în discuție cu subtilitate fenomenul asimilării abuzive de către China și Occident a culturii tibetane, aceasta din urmă fiind nevoită să lupte de pe o poziție periferică pentru a-și păstra identitatea. (Andreea Mihalcea, BIEFF 2013)
THE RUNAWAY, câștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2013, filmul spune povestea lui Lakdar, un asistent social pentru delincvenți juvenili, și pe Sabrina, una dintre tinerii pe care îi are în grijă la centru. Dar ziua surprinsă nu este una obișnuită. Sabrina urmează să fie judecată pentru niște infracțiuni. Pusă în fața acțiunilor ei trecute și a consecințelor pe care le-ar putea avea asupra viitorului ei, aceasta se panichează și fuge. Mergând pe urmele ei, Lakdar – ca și spectatorul – pornește într-o călătorie halucinantă prin Marsilia suburbană, disperat să o găsescă, sperând că nu este încă totul pierdut. (Oana Ghera, BIEFF 2013)


Taguri:  COMUNICATE DE PRESA Bucuresti: Matineu cu filme pentru liceeni in cadrul festivalului de film experimental BIEFF
 
Cluj: Gala de Craciun Temerarii


 Peste 150 de tineri şi adolescenţi din România, care au supravieţuit cancerului, se reunesc la Cluj la ,,Gala de Crăciun Temerarii”, ediția a-VI-a


Asociația Little People România organizează pentru al șaselea an consecutiv Gala de Crăciun Temerarii, eveniment în cadrul căruia, tineri români supraviețuitori de cancer, membrii comunității Temerarii, devenită  în timp cea mai mare și activă comunitate de tineri supraviețuitori de cancer din Europa – vor celebra victoria asupra bolii, într-un decor de sărbătoare. Evenimentul are loc pe 11 decembrie la Cluj, la Grand Hotel Napoca începând cu ora 18:30, iar tema  aleasă este „Staruri de la Hollywood”. 

Gala de Crăciun Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravieţuitori, fiind organizată anual pentru a sărbători poveștile de succes ale acestora, și nu în scopul strângerii de fonduri. Evenimentul din acest an va reuni aproximativ 150 tineri cu vârste între 14-24 de ani. La eveniment vor mai participa oficialități, doctori oncologi și sponsori, care au susținut Asociația Little People pe toată durata anului și au avut încredere în profesionalismul serviciilor puse la dispoziție domeniului oncopediatric.

Cei peste 150 de tineri care au confirmat prezența vor participa la programele și activitățile recreative pregătite de Asociația Little People, iar șederea lor va culmina cu seara Galei din data de 11 decembrie.

“Suntem bucuroși că orașul în care au fost inițiate proiectele asociației în urmă cu mai bine de 17 ani, va găzdui acest eveniment special. În cadrul Galei vom sărbători împreună reușitele de peste an ale tinerilor care au câștigat lupta împotriva bolii, precum și succesul lor în campanii de comunicare, promovare și conștientizare a mesajului pozitiv al supraviețuirii. Pentru noi Temerarii sunt adevărate staruri și cea mai bună sursă de inspirație pentru cei care acum luptă cu această boală.” a declarat Katie Rizvi, Fondator al Asociației Little People România și al Clubului Temerarii.
 
Asociația Little People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijin psihosocial  care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung a pacienților, dar și a celor care au învins boala. În anul 2013, 135 de voluntari ai Asociației Little People au oferit 2093 de activități în cele 7 spitale în România, prin intermediul a 3592 ore de voluntariat, adițional celor 2488 de ore de intervenție oferite de specialiștii care coordonează voluntarii. În 2013, Asociația Little People și-a extins serviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară. Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția pacienților din secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatul tinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară.  În afara programelor de renovare, donațiilor de echipament medical și medicamente, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment si despre activitatea Asociației Little People Romania vă rugăm contactați:
Oana Rusu, e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. ,  tel: 0743 773 843Despre Clubul Temerarii:

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescenților români care au învins cancerul - ce numără astăzi, aproape 300 de membri din 85 de localități, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată  una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă sprijin tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora şi facilitează reintegrarea lor în școală și în comunitate. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Acest lucru le oferă un puternic sentiment de apartenență și sprijin real din partea unor tineri care au trecut prin aceeași experiență ca și ei. 


Despre Asociația Little People România:

Asociația Little People România a fost înființată în anul 1996 cu misiunea de a sprijini copiii și tinerii bolnavi de cancer printr-un program de intervenție care presupune exerciţii ce implică diverse metode de terapie prin artă, dramaterapie şi ludoterapie, ajutându-i pe pacienți să îşi învingă temerile, să-şi îmbunătăţească respectul de sine, să se familiarizeze cu procedurile medicale şi mediul spitalicesc. Totodată, programele desfăşurate creează oportunităţi pentru joacă, învăţare, exprimare liberă, interacţiuni cu cei aflaţi în situaţii similare, precum şi implicare din partea familiei, acestea fiind doar câteva din activităţile întreprinse în promovarea coping-ului şi adaptării, activităţi ce au ca rezultat o rată mai ridicată de supravieţuire. Asociația Little People  oferă zilnic sprijin psihosocial și educațional copiilor și tinerilor în 7 secții specializate din România. 
Rezultatele notabile ale programului de suport psihosocial al asociației au fost marcate în 2013 prin obținerea a numeroase distincții la nivel național și internațional din partea experților din domeniul medical și al integrării sociale. Programul a fost validat și recunoscut la nivel internațional prin obținerea Marelui Premiu pentru Integrare Socială oferit de Fundaţia ERSTE, în urma unei competiţii în care au fost înscrise peste 2.000 de proiecte. La nivel național Little People România a obținut 5 premii în cadrul Galei Societății Civile. 

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați:
www.thelittlepeople.ro

Taguri:  COMUNICATE DE PRESA Cluj Gala de Craciun Temerarii Asociatia Little People Romania
 
Lectii online de responsabilitate in trafic pentru copii


Lecţii online de responsabilitate în trafic pentru copii cu Andi Moisescu, în cadrul programului Mobile Kids, organizat de Mercedes-Benz România


Programul Mobile Kids, organizat de Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizaţia Salvaţi Copiii, ce include lecţii de siguranţă rutieră în şcoli selectate din Bucureşti, continuă şi în mediul online.

Andi Moisescu, preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii România, susţine iniţiativa.

Programul Mobile Kids se desfăşoară în premieră în România, fiind o iniţiativă internaţională a grupului Daimler.


Pentru prima dată în România, Mercedes-Benz şi Organizaţia Salvaţi Copiii au implementat Programul internaţional Mobile Kids, iniţiat de Daimler. În cadrul primei ediţii, proiectul include o serie de lecţii de educaţie rutieră atât în şcoli, cât şi în mediul online, pentru
Ca cei mici să devină cei mai responsabili participanţi la trafic.

Andi Moisescu, Preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii, şi Moki, personajul campaniei Mobile Kids, au pregătit trei lecţii de circulaţie rutieră în format video pentru copii, părinţi şi cadre
Didactice, sintetizând cele mai importante reguli de circulaţie.

Prima lecţie îi învaţă pe cei mici cum să traverseze corect. Moki şi Andi Moisescu prezintă regulile esenţiale pe care copiii trebuie să Le respecte: de la traversarea pe trecerea de pietoni şi până la respectarea culorilor semaforului.

Cea de-a doua lecţie are scopul de a responsabiliza atât copiii, cât şi părinţii. Mesajul principal este acela al siguranţei în autoturism, subliniind importanţa purtării centurii de siguranţă şi instalării unui scaun special pentru copil, potrivit grupei de vârstă.

A treia lecţie îi învaţă pe copii cum să fie adevăraţi eroi la locul de joacă. Cei mici află într-un mod distractiv cât de important este să poarte echipament de protecţie pentru a nu se accidenta atunci când folosesc bicicleta, rolele sau skateboard-ul.

Lecţiile video online îşi propun să atingă un număr cât mai mare de copii şi părinţi, cu scopul de a dezvolta reflexe responsabile pentru cei mici, atunci când se află în trafic sau la locul de joacă, şi a contribui la prevenirea cât mai multor accidente rutiere.
Componenta digitală a venit ca o completare a acţiunilor incluse deja în programul Mobile Kids - o serie de sesiuni de educaţie rutieră în câteva şcoli selectate din Bucureşti şi o campanie de informare la radioul Itsy Bitsy.

Mobile Kids este o iniţiativă globală Daimler, cu o abordare unică asupra educaţiei rutiere pentru copiii din întreaga lume. Factorul comun al campaniilor Mobile Kids este, de fiecare dată, formatul distractiv al lecţiilor de siguranţă rutieră, potrivit vârstei copiilor, pentru asigurarea unei instrucţii cu impact practic, vizibil apoi în conduita lor rutieră.

Organizaţia Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care din 1990 militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România.
Mai multe detalii despre programul Mobile Kids şi cele trei lecţii sunt disponibile la: www.mercedes-benz.ro/MobileKids
Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt accesibile online la: www.media.mercedes-benz.ro şi www.mercedes-benz.ro.


Contact:
Gabriel Crăciun
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.  
+40 21 2004 523

Taguri:  COMUNICATE DE PRESA Lectii online de responsabilitate in trafic pentru copii Andi Moisescu educatie rutiera
 
RoVaccin 2013 – eveniment dedicat vaccinarii in Romania


RoVaccin 2013 – eveniment dedicat vaccinării în România

La nivel mondial, vaccinarea reprezintă metoda cea mai eficientă de combatere și eradicare a multor boli transmisibile. În ceea ce privește situația campaniilor de vaccinare din România, în opinia publică sunt adesea difuzate informații eronate, care nu vin de la specialiști avizați și care nu au fundament științific, ceea ce influențează negativ acoperirea vaccinală și eforturile autorităților de sănătate publică de a asigura sănătatea populației. În încercarea de a clarifica și de a informa în mod corect asupra acestor aspecte, Societatea Română de Microbiologie organizează Conferința Națională Actualități în Vaccinologie -  RoVaccin 2013, în perioada 15-16 martie, la București. Partener instituțional: Ministerul Sănătății.

Aflată la prima ediție, Conferința RoVaccin 2013 vizează, între altele, infomarea corectă cu privire la imunizarea prin vaccinare. Pe de o parte evenimentul se adresează opiniei publice și mass media, prin organizarea unei mese rotunde unde vor fi dezbătute subiecte de interes pe tema vaccinării în România, iar pe de altă parte profesioniștilor din sănătate, prin simpozionul științific dedicat Actualităților în Vaccinologie. 

”Conferința RoVaccin 2013 propune o dezbatere pe tema percepției publice referitoare la vaccinare, la care participă cei mai importanți actori implicați în programele de vaccinări din România. Este extrem de important ca publicul larg să cunoască adevărul legat de vaccinare și să conștientizeze impactul asupra sănătății publice, iar acest lucru este posibil doar printr-o informare corectă. Dată fiind complexitate lui, sperăm ca acest eveniment să aducă răspunsuri la cât mai multe întrebări legate de vaccinare și de rolul acesteia”, a declarat conf.univ.dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

 
25% dintre copiii romani primesc sau vad zilnic mesaje sexuale in mediul online


25% dintre copiii romani primesc sau vad zilnic mesaje sexuale în mediul 
online 
 
Consorţiul Sigur.info susţine educaţia copiilor ca mijloc de 
prevenire a problemelor pe Internet  
Consorţiul Sigur.info a marcat astăzi, 5 februarie 2013, Ziua Siguranţei pe Internet 2013, printrun eveniment menit să atragă atenția asupra necesității de a proteja copiii care accesează
Internetul și a modului în care se poate face acest lucru, în condițiile în care cercetările arată că
tot mai mulți copii au acces în mediul online  și sunt mai expuși pericolelor din spațiul 
cibernetic. 
La eveniment au participat partenerii organizaţiei: Ministerul Educaţiei Naţionale; Ministerul Societăţii 
Informaţionale, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Agenţia Naţională împotriva Traficului de 
Persoane, UPC, Orange, Vodafone, Cosmote, Kaspersky Lab, ECDL România, Euroaptitudini, 
BitDefender și Asociația Națională a Internet Service Providerilor. 
Cu această ocazie a fost prezentat un studiu sociologic
1
(http://www.sigur.info/docs/Studiu.pdf ) al 
Organizaţei Salvaţi Copiii, care a indicat o creştere a numărului copiilor care accesează Internetul, de 
pe dispozitive tot mai diverse, fapt ce a dus la sporirea în ultimii 3 ani a comportamentelor periculoase 
în mediul online.  (Prezentăm rezultatele cercetării într-un document atașat acestui comunicat de 
presă.) 
Salvați Copiii România propune utilizarea în instituțiile de învățământ din România a  unui ghid 
şcolar, ce conţine atât informaţii teoretice cât  şi aplicaţii practice, pentru a promova utilizarea în 
siguranţă a Internetului de către elevi. Acest ghid este gândit ca o resursă pentru cadrele didactice, cu 
accent pe aplicaţii practice, care pot fi abordate în cadrul orelor de curs. 
“Rezultatele cercetării evidenţiază creşterea utilizării Internetului de către copii de pe dispozitivele 
mobile  şi, în subsidiar, creşterea ponderii unor comportamente potenţial periculoase, precum 
vizionarea de mesaje cu conţinut sexual sau adăugarea necunoscuţilor în listele de prieteni. De 
asemenea, părinţii au declarat că şi-ar dori să primească mai multe informaţii pe aceste teme de la 
autorităţi  şi au suţinut în continuare rolul important al  şcolii în educaţia privind siguranţa online. De 
aceea, aşa cum reiese din evenimentul de astăzi, Salvaţi Copiii militează pentru ca  școala 
                                                
1
 Studiul a fost realizat pe un eşantion de 600 de copii cu vârsta între 7 şi 18 ani şi părinţi care au copii cu vârsta 
între 7 şi 18 ani; Coordonator naţional: Organizaţia Salvaţi Copiii
Tel. +4021 316 61 76, Fax. +4021 312 44 86  
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. ,  www.salvaticopiii.ro 
Hotline: Focus – Centrul Român pentru Copii dispăruţi şi Exploataţi Sexual 
Tel: +4021 310 3113, Fax. +4021 31 27  116 
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , www.copiidisparuti.ro 
Awareness: Positive Media 
Tel: +4075 384 77 96, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , www.positivemedia.ro 
românească să se implice tot mai mult în educarea copiilor pentru a se proteja de pericolele din 
mediul online”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv, Salvaţi Copiii România 
În cadrul evenimentului au fost premiaţi câştigătorii concursului naţional „Vrem respect pe Internet”,
adresat copiilor şi tinerilor între 6 şi 18 ani. Structurată pe două grupe vârstă (6-12 ani, respectiv 13-18 
ani), competiţia s-a bucurat de participarea a peste 2200 de copii şi tineri din toată ţara, cu 941 de 
proiecte multimedia care au ilustrat importanţa unui comportament civilizat şi responsabil pe Internet. 
Proiectele câştigătoare ale categoriei 6-12 ani sunt: Locul I – Prăjitura NET (realizat de Cămârzan 
Miruna, Darie Corina, Stanca Alisa); Locul II – Poveţele Micuţului NET (realizat de Zamfir Graţiela, 
Albu Liana şi Neacşu Daniela iar Locul III – Viziunea plastică asupra Internetului (realizat de Moraru 
Marius, Simion Alexandru şi Iancu Mariana). Pentru categoria de vârstă 13-18 ani, proiectele clasate 
pe primele locuri sunt: Locul I –  Respectă şi virtual  (realizat de Donciu Ioana-Camelia, Ghiurcă
Roberta-Mihaela, Grăpinoiu Ştefan Severian), Locul II – Informează-te înainte să navighezi! (realizat 
de Arsenie Constantinescu Elena, Burghelea Bogdan-Gabriel, Vlasie Cristina Elena), iar locul III este 
câştigat de proiectul Atitudine? (realizat de  Chiuariu Traian, Nemţanu Silvia, Puiu Sebastian).  
La fel ca anul trecut, în cadrul categoriilor speciale,  au fost desemnate cele mai implicate persoane şi 
instituţii în promovarea şi susţinerea siguranţei online în anul 2012. Selecţia s-a făcut dintre cele 60 de 
aplicaţii primite la cele 4 categorii. Astfel  Şcoala Numărul 6, Nicolae Titulescu, Constanţa,  a 
obţinut locul I la categoria Şcoala Anului, Grădiniţa  cu Program Prelungit “Tudor Vladimirescu”, 
din Craiova a fost desemnată Grădiniţa Anului,  Bălan Georgiana Alina este Profesorul Anului iar
Nan Mihai este Voluntarul Sigur.info al Anului. Premierea este susţinută de către sponsorii Zilei 
Siguranţei pe Internet în România:, UPC, Orange, Vodafone, Cosmote, Kaspersky Lab, ECDL 
Romania, Euroaptitudini şi BitDefender.  
Note pentru redactori: 
 Studiul sociologic Utilizarea Internetului în cadrul familiei, realizat în 2012, poate fi 
accesat la adresa http://www.sigur.info/docs/Studiu.pdf.  
• Cercetarea EU KIDS ONLINE II, realizată în 2010, poate fi consultată la adresa 
www.sigur.info 
 Safer Internet Plus (Sigur.Info) este un program sprijinit de Comisia Europeană, care 
cuprinde centre naţionale active în Uniunea Europeană, având ca obiectiv comun promovarea 
utilizării în condiţii de mai mare siguranţă a Internet-ului şi a noilor tehnologii online de către 
copii. 
 Organizaţia Salvaţi Copii România a participat la programul de finanţare al Comisiei 
Europene  şi a câştigat licitaţia de proiect, asumându-şi din 2008 rolul de  Coordonator 
naţional al programului naţional Sigur.Info în cadrul programului comunitar mai sus 
menţionat. Proiectul este desfăşurat în cadrul unui consorţiu din care mai fac parte FOCUS, 
Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual şi Positive Media.  
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi: 
Ovidiu Măjină, Coordonator Sigur.info, Salvaţi Copiii România 
Tel.: 021 224 24 52; 0744 300 476;. 
E-mail:   Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.   
Alte informaţii detaliate sunt disponibile pe www.sigur.info şi www.salvaticopiii.roCoordonator naţional: Organizaţia Salvaţi Copiii
Tel. +4021 316 61 76, Fax. +4021 312 44 86  
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. ,  www.salvaticopiii.ro 
Hotline: Focus – Centrul Român pentru Copii dispăruţi şi Exploataţi Sexual 
Tel: +4021 310 3113, Fax. +4021 31 27  116 
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , www.copiidisparuti.ro 
Awareness: Positive Media 
Tel: +4075 384 77 96, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , www.positivemedia.ro 
Studiu privind utilizarea Internetului de către copii şi percepţia părinţilor 
Salvați Copiii a efectuat în perioada iulie - septembrie a anului 2012 o cercetare cu privire la 
utilizarea Internetului de către copii  și percepția părinților legată de acest aspect. Eșantionul a fost 
format din 600 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani plus unul dintre părinții lor, tehnica folosită
fiind cea a chestionarului autoaplicat. În cadrul concluziilor sunt prezentate date comparative din 
studiul EU Kids Online efectuat în anul 2010.  
Observații privind utilizarea generală a Internetului în rândul copiilor români
I. Vârsta medie la care copiii încep să utilizeze Internetul este de 9 ani, în scădere cu 
aproximativ 1 an, comparativ cu datele oferite de studiul EU Kids Online în anul 2010; 
II. În ceea ce priveşte modul de accesare a Internetului (tot prin raportare la studiul mai sus 
amintit) se remarcă, în principal, creşterea ponderii dispozitivelor mobile (telefon,  tabletă)  de 
la aproximativ 17% în 2010, la 65% în 2012; 
III. Marea majoritate a copiilor accesează Internetul zilnic sau aproape zilnic (86% dintre aceştia). 
În cazul unei zile de şcoală obişnuite timpul mediu petrecut pe Internet variază între două şi 
trei ore, crescând la peste 4 ore în cazul unei zile libere; 
IV. Aproximativ 90% dintre copii afirmă că folosesc cel puţin o reţea socială, majoritatea dintre 
aceştia (87%) fiind utilizatori Facebook. În 2010, doar 47% dintre copiii din România declarau 
că au un cont pe o rețea de socializare, conform studiului EU Kids Online;  
V. Principalele informaţii furnizate de către copii pe reţele de socializare sunt: poze în care se 
distinge clar faţa copilului (75%), numele şcolii la care învaţă acesta (70%), numele de familie 
(56%) şi vârsta corectă (54%).  Profilul acestora este privat, în cazul a 51% dintre copii, parţial 
privat, în cazul a 21%  şi public, pentru 21% dintre respondenţi. În 2010, 44% dintre aceștia 
aveau profilul public, 22% postaseră adresa sau numărul de telefon şi 13% nu îşi declaraseră
vârsta reală, conform cercetării mai sus menţionate; 
VI. Aproximativ 52% dintre copii afirmă ca au fost deranjaţi / jigniţi în ultimul an, în timp ce 31%  
afirmă că acest lucru s-a întâmplat în spaţiul virtual. Comparativ cu rezultatele obţinute în 
urmă cu trei ani, cyberbullying-ul a crescut cu aproximativ 10 procente; 
VII. 43% dintre copii afirmă ca au văzut imagini cu caracter sexual în ultimul an, majoritatea 
acestora (70%) spunând că au văzut aceste imagini pe Internet, prin imagini care apar 
accidental pe un site (65% dintre cei care au văzut imagini cu conţinut sexual pe Internet); 
Comparativ, acum trei ani, studiul EU Kids Online, menţiona: “19% dintre copiii români au 
văzut imagini sexuale pe Internet, în timp ce 29% au văzut imagini sexuale atât online, cât și 
offline. 9% dintre toți copiii au fost deranjați de astfel de imagini.”  
VIII. 29% dintre copii afirmă că s-a întâmplat să nu mănânce sau să nu doarmă pentru a sta pe 
Internet, 57% că au petrecut mai puţin timp cu familia sau făcând lucruri pentru şcoală pentru 
a sta pe Internet, iar 58% că au încercat, fără să reuşească, să petreacă mai puțin timp pe 
Internet; 
IX. 53% dintre copii afirmă că încearcă să îşi facă noi prieteni pe Internet, iar 57% că au adăugat 
în lista de prieteni persoane pe care nu le-am văzut niciodată față în față; Coordonator naţional: Organizaţia Salvaţi Copiii
Tel. +4021 316 61 76, Fax. +4021 312 44 86  
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. ,  www.salvaticopiii.ro 
Hotline: Focus – Centrul Român pentru Copii dispăruţi şi Exploataţi Sexual 
Tel: +4021 310 3113, Fax. +4021 31 27  116 
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , www.copiidisparuti.ro 
Awareness: Positive Media 
Tel: +4075 384 77 96, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , www.positivemedia.ro 
X. 45% dintre copii afirmă că au avut contact cu necunoscuți pe Internet, iar, dintre aceştia 
jumătate au mers la întâlniri cu acești necunoscuți. Comparativ cu datele disponibile prin 
cercetarea EU Kids Online, procentul celor care au  contact cu necunoscuţi pe Internet a 
crescut cu aproximativ 15%; 
XI. Reţele sociale sunt principalul mod în care copiii iau legătura cu necunoscuţi pe Internet 
(60%),  urmate fiind de mesageria instantă, cu 44%; 
XII. Dintre cei care s-au întâlnit cu cineva cunoscut pe Internet, 10% afirmă că au avut o 
experienţă neplăcută. Raportat la populaţia totală de copii, 2% au avut o experienţă neplăcută
din cauza unei astfel de întâlniri; 
XIII. 62% dintre copii au văzut sau primit mesaje cu conţinut sexual, de orice fel, pe Internet, 
procent în creştere de peste 2 ori comparativ cu datele disponibile acum trei ani, când 24% 
afirmau că au văzut sau au primit imagini sexuale online. Procentul este corelat, însă, cu 
creşterea accesului la Internet şi cu creşterea intimităţii acestuia – accesarea Internetului din 
camera proprie a crescut, la fel ca şi utilizarea dispozitivelor mobile; 
XIV. 37% dintre copiii care afirmă că au văzut sau primit mesaje cu conţinut sexual de orice fel pe 
Internet se declară deranjaţi de acest lucru, însă majoritatea acestora nu reclamă incidentul 
avut; 
Observații privind percepția părinților asupra utilizării Internetului de către copiii lor 
I. 14% dintre părinţi afirmă că folosesc un serviciu care limitează timpul pe care îl petrece fiul / 
fiica lor pe Internet, iar 21% declară că utilizează programe de control parental; 
II. 20% dintre părinţi  ştiu că fiul / fiica lor s-a întâlnit față în față cu o persoană pe care a 
cunoscut-o pe Internet, 22% că acesta / aceasta a văzut imagini cu conținut sexual online, 8% 
că a fost tratat într-un mod agresiv sau dureros pe Internet şi 3% că propriul fiu / fiică a tratat 
un alt copil sau adolescent într-un mod agresiv sau dureros pe Internet; 
III. 19% dintre părinţi afirmă că fiul  / fiica lor a văzut sau a primit mesaje cu conținut sexual pe 
Internet. Comparativ, 62% dintre copii afirmă că au văzut astfel de imagini pe Internet; 
IV. 34% dintre părinţi menţionează că sunt îngrijoraţi cu privire la ce accesează copilul / copiii pe 
Internet, iar 77% afirmă că vorbesc cu copiii despre ceea ce fac aceştia pe Internet; 
V. 79% dintre părinţi afirmă că copiii lor au voie oricând să folosească mesageria instant, 70% că
au voie oricând să descarce muzică sau filme de pe Internet, 76% că li se permite oricând să
se uite la clipuri video pe Internet, iar 73% că au voie să aibă un profil propriu pe o reţea 
socială. Comunicarea datelor personale este permisă de 21% dintre părinţi, iar încărcarea 
pozelor pe profilele de socializare este permisă de 56% dintre aceştia. 
 
Se lanseaza editia de primavara Baby Boom Show 2013!


Se lansează ediţia de primăvară Baby Boom Show 2013!
 
 
Romaero Băneasa, Pav. 107V | 11-14 aprilie 2013

Euroexpo lansează în acest an ediţia de primăvară a îndrăgitului târg pentru copii 0-5 ani, gravide şi mămici, Baby Boom Show, sub un concept nou şi atractiv în România! 
Produse noi şi de calitate, servicii profesioniste şi soluţii de ultimă generaţie vin în întâmpinarea părinţilor care îşi doresc ce e mai bun pentru copilaşii născuţi sau încă în burta mamei. Oferta expozanţilor (haine, încălţăminte, cărucioare, mobilier, biberoane, veselă, jocuri şi jucării, aparate medicale etc.) va fi una larga, iar preţurile atât pentru vizitatorii cu buget redus, cât şi pentru cei pretenţioşi, în căutarea produselor de ultimă generaţie.
Târgul le oferă părinţilor oportunitatea de a participa la cursuri gratuite de parenting, la seminarii medicale şi prezentări utile în viaţa de familie, iar „sarea şi piperul” evenimentului vor fi concursurile noi şi premiile importante oferite vizitatorilor norocoşi.  
Baby Boom Show s-a întors la cererea părinţilor, în Romaero Băneasa, după o ediţie organizată în parteneriat cu brandul Kidex, la Romexpo.  Primăvara 2012 a adus în vizită la Baby Boom Show, peste 10 000 de oameni, interesaţi de ofertele celor aproximativ 100 de expozanţi.
Pentru detalii, accesaţi noul site www.babyboomshow.ro 

babyboom.jpg

 
Festivalul National de Teatru Scolar, editia a Va, 2012- Brasov "Zambet de Copil"Festivalul National de Teatru Scolar, editia a Va, 2012- Brasov  "Zambet de Copil"

Festivalul este destinat elevilor din ciclul gimnazial care pot apartine unor scoli sau cluburi de elevi. Piesele prezentate în cadrul festivalului pot fi alese din dramaturgia nationala si internationala sau pot fi scenarii originale, adaptari.

ÎNSCRIEREA:

Se face pe baza FISEI DE ÎNSCRIERE si a unei casete, CD/DVD ce va contine înregistrarea unei secvente de aproximativ 15 min in spectacolul ce va fi prezentat la festival.
Se va trimite lista cu distributia piesei ( numele elevilor pe roluri)

TAXA DE INSCRIERE – 50LEI / TRUPA
...
DATA - pâna la care pot fi trimise fisa de înscriere si materialul:ultima zi a lunii martie 2012

JURIUL este format din personalitati brasovene:
actori, regizori, scriitori, reprezentanti din mass media

DESFASURAREA ACTIVITATII
Festivalul se va desfasura în doua etape:
etapa I - PRESELECTIA este o proba eliminatorie se desfasoara pe baza vizionarii casetelor primite Juriul va selecta cele mai competente trupe în situatia în care numarul înscrisilor este prea mare Rezultatele preselectiei vor fi comunicate pâna în data de 10 aprilie 2012 Etapa a II-a:
Va rugam frumos, ajutati-ma cu acest anunt, daca se poate sa ajunga la cat , mai multi parinti.
FESTIVALUL care se va desfasura începând la ora 9.00 în sala Teatrului „Sica Alexandrescu” în data de 19 mai 2012

ALTE PRECIZARI:
Timpul prevazut în spectacol fiecarei trupe este de maxim 20 minute Depasirea timpului atrage dupa sine penalizarea trupei ( daca depasirea timpului este mai are de 2 min) Organizatorii asigura din necesarul pentru spectacol doar mese, scaune, canapele , lumini si sunet Conducatorii trupelor vor respecta îndrumarile organizatorilor privind intrarea în scena si iesirea din scena Organizatorii au încrederea ca pe parcursul programului se va crea o atmosfera loaiala, de colaborare si respect reciproc fata de toti participantii si mai alea fata de juriu

PREMIILE
Se vor acorda:
10 premii pentru interpretare individualaPremii pentru: regie, scenariu, costume, coregrafie, decor, originalitate Premii pentru: cel mai bun spectacol, locurile I, II si III Trofeul „ZÂMBET DE COPIL”

Atragem atentia ca,în functie de evolutia trupelor si de aprecierea juriului pot aparea modificari în acordarea premiilor pentru buna desfasurare a festivalului si mai ales pentru un final fericit.

PERSOANE DE CONTACT: prof Marcela Ungureanu Doina Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.


Taguri:  COMUNICATE DE PRESA COMUNICATE DE PRESA Festivalul National de Teatru Scolar editia a Va 2012- Brasov Despre "Zambet de Copil"
 
Gala Sigurantei pe Internet 2012


Gala Siguranţei pe Internet 2012


Peste 300 de copii, profesori şi parteneri ai proiectului Sigur.info au participat Marţi, 28 Februarie la  Gala siguranţei pe Internet, organizată de Consorţiul Sigur.info cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet.

În cadrul Galei s-au oferit premii câştigătorilor concursului „Descoperiţi lumea digitală împreună! Conexiune între generaţii.” şi s-au acordat distincţii şi premii pentru: Grădiniţa Anului, Profesorul Anului, Şcoala Anului, Voluntarul Anului şi Website-ul Anului.    

Unul dintre scopurile principale ale evenimentului a fost evidenţierea importanţei accesului tuturor copiilor la calculator şi Internet (atât în mediul urban, cât şi rural) dar şi de a atrage atenţia asupra rezultatelor cercetărilor naţionale şi europene recente  care evidenţiază o situaţie gravă pentru România. Astfel:
•    Procentajul părinţilor care nu monitorizează activitatea copilului este de 62% în România, mai ridicat decât media UE (49%);
•    Doar 4,9% dintre părinţii români cunosc mijloace de filtrare sau blocare a conţinuturilor dăunătoare, comparativ cu media europeană de 29%;

Cercetarea realizată în cadrul programului Virtual Stages Against Violence desfăşurată în Germania, Austria, Italia şi România, program reprezentat la nivel naţional de organizaţia Salvaţi Copiii  a concluzionat că:
•    90% dintre tinerii din România au un cont pe cel puţin o reţea de socializare, ocupând primul loc dintre cele patru ţări, însă doar 41% dintre aceştia au un profil securizat, clasând ţara noastră pe ultimul loc, faţă de media europeană de 58%;
•    40% dintre copii au declarat că au fost hărţuiţi online cel puţin o dată, media europeană fiind de 20%, iar 71% au primit mesaje cu caracter sexual. 73% dintre copii îşi caută prieteni pe Internet, adăugând persoane necunoscute în listele create pe reţelele de socializare;
•    30% dintre copii îşi neglijează alimentaţia şi somnul în favoarea utilizării mediului online şi 65% trăiesc frustrări intense dacă le este interzis accesul la Internet.


De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc si festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului naţional „Descoperiţi lumea digitală împreună. Conexiune între generaţii” adresat copiilor şi tinerilor între 7 şi 18 ani.  Astfel, câştigătorii sunt:

Categoria 7-12 ani
•    Locul I – proiect realizat de Dominic Satnoianu, Marina Calotă şi Ileana Sendroiu – Liceul Andrei Muresanu, Braşov;
•    Locul II proiect realizat de Ceauşu Matei Călin din Bucureşti Şcoala nr.197;
•    Locul III este câştigat de Dominique Simionescu şi Ioana Notar din Scoala I.L.Caragiale, Sibiu.
Categoria de vârstă 13-18 ani
•    Locul I – videoclip realizat de Idiţa Sebastian, Fotău Rareş şi Roşu Sergiu Cosmin, elevi ai Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Petroşani,
•    Locul II – proiect realizat de Bîrlă Alexandra Maria, Filip Georgia Anamaria şi Pauliuc Giulia, Colegiul Tehnic Mihai Viteazu;
•    Locul III este câştigat de Drăgan Emilia, Sima Ana Maria, Dumitru Valentina din Şcoala Spiru Haret, Olteniţa.

Noutatea din acest an a constat în introducerea a cinci noi categorii în concurs, prin intermediul cărora au fost desemnate cele mai implicate persoane şi instituţii în promovarea şi susţinerea siguranţei online în anul 2011 dintre cele 60 de aplicaţii primite. Astfel, Colegiul Csiky Gergely din Arad a câştigat la categoria Şcoala Anului, Grădiniţa „Luminiţa” din Siret este desemnată Grădiniţa Anului,  Marilena Platon este Profesorul Anului iar Andrei Voinea este Voluntarul Sigur.info al Anului. Categoria Website-ul Anului a fost câştigată de platforma online Revista impreuna.

Premierea a fost susţinută de către sponsorii Zilei Siguranţei pe Internet în România: Microsoft, UPC, Orange, Vodafone, Cosmote, Kaspersky Lab, ECDL Romania, Euroaptitudini şi BitDefender.
 
Casuta cu Surprize lanseaza “atelierele” pentru copii


Casuta cu Surprize lanseaza “atelierele” pentru copii

Casuta cu Surprize, locul de joaca preferat al multor copii care au avut ocazia sa ii calce pragul,
lanseaza Atelierele pentru copii, imbunatatind totodata un nou concept in educatia si dezvoltarea copilului.

Ce sunt de fapt atelierele pentru copii?

Sunt activitati educationale gandite si supravegheate de profesionisti care au scopul de a incuraja dezvoltarea pe un anumit
plan a copiilor si de a le descoperi talentele. Structurate pe grupe de varsta, atelierele acopera toata gama de activitati adecvata celor mici.

Ce ateliere pune la dispozitie Casuta cu Surprize?

-  Armonie, sanatate si miscare

-  Clubul de educatie si dezvoltare prin lectura

-  Clubul de muzica

-  Atelierul de pictura si desen

-  Atelierul de dezvoltare a inteligentei emotionale

Asa cum si-a obisnuit deja oaspetii, Casuta cu Surprize nu lasa nimic la voia intamplarii, astfel ca atelierele sunt conduse de adevarati
specialisti in domeniu, talente innascute cu experienta in educatia copiilor. Ii amintim pe Bogdan Paun – kinetoterapeut si instructor de karate-do,
Diana Herman – soprana si coordonatorul unui grup de muzica, Sabina Strungariu – psiholog si psihoterapeut.

Pentru ca educatia si dezvoltarea sunt esentiale in viata oricarui copil, Casuta cu Surprize ofera parintilor posibilitatea sa isi lase copiii
pe mana unor profesionisti care le vor canaliza energia catre lucruri constructive, distractia si amuzamentul fiind nelipsite din procesul de invatare.
Copiii isi vor dezvolta aptitudinile si isi vor face prieteni noi de aceeasi varsta cu ei.
Odata cu lansarea Atelierelor, parintii beneficiaza de o reducere de 40% la pretul primei sedinte, urmand sa decida mai apoi asupra unui abonament lunar.
Preturile sedintelor sunt mici in comparatie cu plusul major adus educatiei copiilor si incep de la 200 de lei / luna pentru 8 sedinte.

Casuta cu Surprize este localizata in centrul Bucurestiului, pe Bulevardul Pache Protopopescu si ofera urmatoarele servicii:

-  loc de joaca supravegheat pentru copii

-  petreceri, aniversari

-  ateliere pentu copii

Casuta cu Surprize – Date de Contact:

Adresa Bd-ul Pache Protopopescu nr. 7,

Tel: 0735 197 488
 
ATELIER DE CONSTELATII FAMILIALE


ATELIER DE CONSTELATII FAMILIALE
                 Sambata  17  MARTIE  2012
Metoda constelatiilor contribuie la vindecarea propiului suflet, la eliberarea sufletului propiului sistem familial.
    Este o tehnica de dezvoltarea personala fenomenologica
 Se adreseaza tuturor celor care sunt interesati PENTRU:
 - a inteleage cum functioneaza legaturile familiale intergeneratii
 - a inteleage importanta legaturii de iubire cu mama.
 - a descoperi natura blocajelor aparute pe drumul vietii lor.
 - a inteleage daca istoria familiei se repeta.
 - a inteleage influenta secretelor asupra generatiilor  urmatoare.
 - a descoperi efectul unui blestem
 - a-si recastiga locul in propiul sistem familial
Prin metoda Constelaţiilor Familiale toţi participanţii vor lucra  pentru propia lor intelegere si cunoastere, indiferent dacă este cel care formulează o temă sau este numai observator.
     Fiecare dintre noi suntem specialisti in viata noastra. Cunoasterea ne ajuta in specializare.
Pentru a participa nu este necesara o experienţă anterioară în metoda Constelaţiilor Familiale
 
MONICA ION
psiholog clinician psihoNutritionist,psihoterapeut adlerian
                Facilitator “Constelatii Familiale”
Str.  Atelierului nr.22 sector  1 Bucuresti
Ora  10.00 – 13.00    15 .00 -  18.00
Cost  100 ron
Inscrieri la tel. 0745.052928 / 0722.306783 sau
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 15 din 108
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner