200 de bucuresteni si-au asumat rolul lui Mos Nicolae pentru 23 de copii cu autism Imprimare E-mail

200 de bucureșteni şi-au asumat rolul lui Moș Nicolae pentru 23 de copii cu autism
În această seară, 200 de bucureșteni vor avea ocazia să joace rolul lui Moş Nicolae, contribuind la dotarea unui Centru de zi dedicat integrării copiilor cu autism. Deschis de Asociația Învingem Autismul în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, centrul va avea ca beneficiari 23 de copii cu autism și va desfășura activități de sprijin pentru familiile lor.
Organizaţia a decis să-i implice pe bucureşteni într-un mod inedit, oferindu-le posibilitatea de a participa la o serie de ateliere creative sau destinate dezvoltării personale. Fondurile astfel strânse urmează să fie folosite în totalitate pentru amenajarea Centrului de zi, un spațiu cu o suprafață de peste 100 mp, în sectorul 1, pe Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 1-3. Pentru a putea începe activitățile de intervenție specifică pe autism (analiză comportamentală, logopedie, kinetoterapie, terapie ocupațională ș.a.), sediul necesită mobilier, renovare și materiale de specialitate.

Marți, 6 decembrie, începând cu ora 18.00 în Club Fabrica, str. 11 Iunie nr. 50, cei prezenți improvizează teatral împreună cu Școala de Improvizație și licitează cu pasiune pentru servicii de dezvoltare personală, profesională și nu numai, coordonați de Mădălina Marcu de la Asociația de Relații Comunitare. Și ca să aibă energie să cânte până dimineața la Karaoke, sunt așteptați cu plăcinte de la Băcănia COCO și vin fiert aromat de la Vinexpert. Totul se petrece într-un spațiu neconvențional ce găzduiește expoziția de pictură realizată de Toma, copil cu autism. Gazda evenimentului este actrița Nuami Dinescu.
Dacă doresc :
•    să învețe cum să se documenteze și să scrie creativ – workshop de jurnalism creativ realizat de jurnalistul Cristian Lupșa, Decât o Revistă
•    să afle cum să comunice prin mișcare – atelier de dans contemporan, susținut de coregraf Andreea Novac, Atitude Ballet Studio
•    să descopere cum se gestioneze stresul - workshop terapeutic organizat de psiholog Bogdana Bursuc, Mind Institute
•    să-și decoreze cu stil apartamentul - designerul interior Maria Dulhan
•    să se inițieze în tainele fotografiei de nuntă cu fotograful Relu Calotă – www.fotonunti.ro
•    să prepare o masă copioasă pentru 12 persoane - bucătarul amator Constantin Mârza
•    să petreacă un week-end doar cu prietenii sau partenerul(a)  - un week-end de babysitting oferit de Oana Vârlan, Învingem Autismul
•    să transforme propriile idei într-un proiect – consultanță în scriere de proiecte, Adrian Sorescu, www.strategicus.ro
•    să-și cunoască drepturile și obligațiile față de o situație dată – consultanță juridică oferită de Elena și Georgeta Stoican
•    să-și elibereze de emoțiile acumulate la nivel corporal - sedințe de terapie cranio sacrală, Laura Prodan, www.craniosacral.ro
•    să-și dezvolte spiritul de echipă al grupului din care fac parte - programul de 2 zile de teambuilding, Andreea Sorescu,  trainer FDSC

cei prezenți pot participa la licitație și vor obține ceea ce își doresc!

Și dacă vin într-un grup de 23 de prieteni, organizatorii îi așteaptă cu un super premiu – 23 de bilete la film la Cinema City!

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!”  desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate anul acesta prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011. În prezent, asociația are un număr de 23 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Copiii beneficiază de programul de socializare ”După amieze vesele” și programul de ”Pregătire pentru școală”. De asemenea părinții copiilor cu autism  beneficiază de un grup de suport pentru părinți.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:
Oana Vârlan – Coordonator proiect, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , 0741 198 290

Taguri:  COMUNICATE DE PRESA COMUNICATE DE PRESA 200 de bucuresteni si-au asumat rolul lui Mos Nicolae pentru 23 de copii cu autism