Comunicate de Presa


Digital ZOO le ureaza bun venit LEMURIENILOR


UPC şi Digital Zoo urează bun venit grupului de lemurieni din Madagascar


Bucureşti, 6 iulie 2011 – UPC România, Animal Planet şi Grădina Zoologică Bucureşti readuc în prim plan Digital Zoo, conceptul educaţional unic în România ce oferă imagini live 24/7, direct din amplasamentele animalelor VIP de la Zoo.

Proiectul Digital Zoo introduce acum în scenă noi vedete exotice - 5 lemurieni, originari din îndepărtatul Madagascar, recent relocaţi la Zoo Băneasa. Cei 5 se alătură astfel celorlalte animale VIP din cadrul Digital Zoo – tamarinii Julio şi Isabela, leii Marc şi Ella, tigrul Luna şi pelicanul Gogu.  

Lemurienii îşi vor demonstra zilnic talentele de dansatori, acrobaţi şi jongleuri live, în faţa camerelor. Grupul celor mai noi membri ai familiei Digital Zoo este predominant feminin, lucru de altfel obişnuit în insula africană de origine, Madagascar. Ajambul este singurul mascul şi încearcă să îşi învingă timiditatea când este înconjurat de numeroasele sale „colege de apartament”. Cele 4 femele lemurian – Makina, Shanika, Zumbalina şi Ebela - sunt extrem de graţioase şi jucăuşe, încercând să-l facă pe Ajambul să se simtă cât mai bine.

”Digital Zoo este un proiect drag nouă, celor de la UPC: o adevărată resursă educaţională şi un instrument disponibil permanent, prin care iubitorii de animale pot urmări live prietenii necuvântători de la Zoo şi pot afla mai multe despre viaţa şi obiceiurile animalelor. Faptul că proiectul a generat un interes real şi a adunat în jurul său o comunitate care creşte în fiecare zi ne bucură şi ne motivează să-l dezvoltăm în continuare” – declară Ariana Bădin, Director Comunicare UPC România.

Începând de astăzi, cei 5 lemurieni din Madagascar vă vor arăta “dansurile africane” în direct pe website-ul http://digitalzoo.kappa.ro/lemurieni

În plus, Digital Zoo a pregătit pentru fanii de pe Facebook (http://www.facebook.com/digital.zoo) o săptămână dedicată lemurienilor – fanii vor putea afla detalii despre această specie, care poate fi întâlnită în sălbăticie numai în Madagascar.

Mai multe fotografii şi filme cu noile VIP-uri Digital Zoo puteti vedea pe http://digitalzoo.kappa.ro/lemurieni/galerie_lemurieni.

Încă de la momentul lansării proiectului Digital Zoo în septembrie 2009, website-ul a înregistrat peste de 136,500 de vizitatori unici şi peste 1,908,000 pagini ale website-ului au fost vizitate. Timpul mediu petrecut pe website de către fiecare vizitator este de 4 minute cu un bounce rate (procentajul de vizitatori care vin pe pagină fără să migreze către o alta) de 26,42%.

Proiectul Digital Zoo a avut de-a lungul timpului mai multe etape dedicate exclusiv copiilor, printre care şi primul concurs de scenarii pentru copii, în urma căruia cea mai bună poveste a fost regizată şi postată pe site. Digital Zoo a lansat totodată în premieră un program de adopţii virtuale a animalelor VIP, în noiembrie 2010.

Digital Zoo este o continuare a platformei educaţionale lansate de UPC în România, platformă ce include atelierele de educaţie alternativă prin artă dramatică ”Creşte prin teatru”, dar şi proiectele Internet Safety şi Magic Desktop, care au rolul de a-i educa pe copii cu privire la siguranţa pe Internet.


Taguri:  COMUNICATE DE PRESA COMUNICATE DE PRESA Digital ZOO le ureaza bun venit LEMURIENILOR digital zoo lemurieni


 
iunie 2011 Ministerul Sanatatii a finalizat procesul de clasificare a unitatilor sanitare cu paturi


Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare cu paturi, în funcţie de competenţă.

“Începând de astăzi, 1 iunie, două reguli foarte importante au fost introduse în sistemul de organizare spitalicesc. Este vorba despre clasificarea unităţilor sanitare cu paturi în funcţie de competenţă şi corectarea modului de finanţare al acestora în funcţie de categoria în care s-au încadrat. Prin aplicarea acestora, bugetele spitalelor vor fi majorate cu 500 milioane de lei”, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă ministrul Sănătăţii”, CSEKE Attila.

 

Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de clasificare a unităţilor sanitare cu paturi, în funcţie de competenţă.

 

Un număr de  347 unităţi sanitare publice cu paturi existente în România, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi în administrarea autorităţilor locale, au fost clasificate, în funcţie de competenţă, în cele 5 categorii, de la categoria I-a, de nivel de competenţă foarte înalt, la categoria a V-a, nivel de competenţă limitat.

Un procent de  25% dintre acestea (87 unităţi) au fost clasificate provizoriu, într-o anumită categorie, până la 31 decembrie 2011, cu condiţia de a realiza un plan de conformare specific fiecărei unităţi.

 

Cele mai multe unităţi sanitare publice sunt clasificate în categoriile a IV-a şi a V-a. Aproximativ 58%  dintre unităţile sanitare se regăsesc în aceste categorii.

 

Astfel, 124 unităţi sanitare sunt clasificate în categoria IV şi 95 unităţi sanitare sunt in categoria V-a.

 

Un număr de 7 unităţi sanitare au fost clasificate în categoria I de competenţă, dar cu plan de conformare. Este vorba despre Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara,  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca

 

În categoria IM avem încadrate 21 unităţi. Sunt 16 institute şi unităţi sanitare din Bucureşti, 4 din Cluj Napoca şi unul din Timişoara. Un număr de 14 unităţi sunt clasificate în categoria a II-a,10 dintre acestea  trebuie să realizeze planul de conformare până la 31 decembrie 2011.

De asemenea, 43 de unităţi sanitare sunt clasificate în categoria IIM, iar  43 de unităţi sanitare se clasifică în categoria a III-a, cele mai multe dintre ele (28), cu plan de conformare.

 

Procesul de clasificare nu este închis. Dacă unităţile sanitare au luat măsuri care le pot clasifica într-o categorie superioară, pot să revină cu o cerere de reclasificare, iar Ministerul Sănătăţii va reanaliza dosarul de clasificare

 

Începând de astăzi, 1 iunie 2011, se va schimba modul de finanţare a spitalelor, în funcţie de clasificarea acestora.

Prin introducerea clasificării, diferenţele de finanţare pentru spitalele din aceeaşi categorie, vor fi eliminate.

 

Schimbarea modului de finanţare va aduce creşteri de buget importante pentru unele spitale, pentru spitalele mari, cu performanţă, dar şi scăderi acolo unde nu există servicii medicale performante.

 

Astfel, prin aplicarea noilor reguli de finanţare, 36% dintre spitalele publice (125 unităţi sanitare) vor înregistra creşteri bugetare faţă de anul trecut.

Un număr de 84 unităţi sanitare îşi vor menţine aceeaşi finanţare faţă de anul trecut, iar 138 unităţi sanitare  (39%) vor înregistra scăderi de buget faţă de anul trecut.

 

Cele mai multe spitale care au înregistrat creşteri de buget pentru anul acesta se află în categoriile I, II şi III.

 

“Noile reguli de finanţare în funcţie de clasificare înseamnă predictibilitate şi echitate în sistem. Vor exista creşteri de finanţare la spitale cu grad de competenţe ridicat, cele care pornesc de la nivelul spitalelor judeţene.  Nu vor mai exista diferenţe aşa de mari de buget între spitale de aceeaşi categorie”, a declarat CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii

Taguri:  spitale Ministerul Sanatatii
 
Scoala de Vara FORCE 2011


Aplica acum la Scoala de Vara FORCE 2011 !

FORCE - Fellowship for Opportunity, Responsibility and Chance for Education, invita elevii de liceu din intreaga tara sa aplice la cea de a treia editie a Scolii de Vara FORCE, ce se va desfasura in perioada 4-14 August 2011!

Timp de 10 zile, 20 de elevi vor avea parte de un program de educatie non-formala de calitate, intr-un mediu interactiv, antrenant, presarat cu activitati sportive, excursii si jocuri de team-building, menite sa dezvolte spiritul creativ, ideea de echipa si metodologiile educationale complementare. Trainingurile FORCE vor fi sustinute de profesionisti cu o vasta experienta in domeniu. Printre temele abordate se numara: consiliere personala si profesionala, orientarea in cariera, vorbirea in public, branding personal, managementul proiectelor si al timpului, tehinici de vanzari si multe altele. Pe langa acestea, organizatorii au pregatit nenumarate surprize ce vor aduce energie, entuziasm si zambetul pe buze tuturor participantilor.Povestea FORCE nu se opreste pe 14 August, elevii devenind ulterior membrii ai Comunitatii FORCE, astfel continuand sa se dezvolte intr-o retea de tineri pe care ii leaga experienta FORCE, dorinta de a progresa si nu in ultimul rand performanta. In aceasta maniera ei vor avea oportunitatea de a initia si de a se implica in diferite proiecte sociale, putand sa puna in aplicare cele invatate la Scoala de Vara FORCE.

„FORCE a fost si este cea mai frumoasa experienta din viata mea si va fi si de acum incolo, pentru ca povestea FORCE continua. Cele 10 zile petrecute alaturi de alti 19 liceeni, alaturi de organizatori si traineri, mi-au schimbat viata. Am aflat diferite povesti de viata de la oameni diferiti, am socializat, ne-am distrat la party-urile tematice, am ras.. Dar nu asta face experienta FORCE atat de diferita, ci faptul ca am ramas o echipa, rasfirati in toata tara, dar uniti prin valorile promovate la Scoala de Vara, faptul ca am crescut prin FORCE si am invatat sa credem in visele noastre. FORCE este un program ce sustine educatia non-formala, un program organizat de oameni care pun suflet in ceea ce fac, creativi, cu mult spirit de initiativa si ambitiosi, un program pentru tineri, ce deschide drumul catre un infinit de oportunitati!” a declarat Alina, participanta a Scolii de Vara FORCE 2010.

Aplicatiile pentru Scoala de Vara FORCE se fac pe baza de formular, pe site-ul oficial al programului www.force.ro, pana pe data de 1 Iulie 2011.

Perioada de desfasurare: 4 - 14 August 2011
Deadline pentru inscriere: 1 Iulie 2011
Web Site: www.force.ro


Taguri:  scoala de vara Force elevi de liceu
 
Fundatia Dinu Patriciu ofera 1.500.000 USD pentru masteranzi si doctoranzi romani


Inscrierile pentru cel mai amplu program national de burse private pentru masteranzi si doctoranzi, Orizonturi Deschise, derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al patrulea an consecutiv, se vor desfasura in perioada 15 aprilie - 15 iunie 2011. 
Prin acest program, Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire.
Taguri:  Fundatia Dinu Patriciu comunicate de presa
 
Parenting experience


Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala vine in intampinarea parintilor si ofera in perioada aprilie-iunie 2011, Parenting experience, cursuri pentru cresterea competentelor parentale, specifice pentru fiecare interval de varsta.

Taguri:  Cursuri de parenting cursuri Stepbystep educatie alternativa
 
Campania VREAU SA IL AJUT PE IEPURAS


Campania VREAU SA-L AJUT PE IEPURAS a demarat cu dreptul.
 
        Copiii, prieteni cu Gasca Zurli, au fost la spectacolul Tiribam Tiribum si i-au adus Iepurasului o jucarie pe care acesta sa o dea mai departe , copiilor sarmani. Campania continua , si, de data aceasta, avem nevoie de ajutorul  adultilor . 200 de copilasi din Homorod si Centrul de zi Sfantul Vasile din Bucuresti, isi doresc de Paste ,jucarii si haine noi. Oamenii mari si buni care doresc sa ne dea o mana de ajutor sunt invitati sa scrie pe adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. sau sunati-ne la 021.327.41.60 si noi vom trimite coordonatele unui copil(varsta, sex) pentru care puteti pregati un cadou ca si cand ar fi pregatit de IEPURAS. 
In wk-endul 9/10 aprilie adunam aceste daruri in SUN PLAZZA si echipa Zurli va avea grija sa le duca aceste cadouri copiilor ,  in saptamana de dinaintea Pastelui , ca ei sa fie toti imbracati cu hainute noi de sarbatori.
Partenerii nostri in aceasta campanie sunt: Superbebe, NationalFM, Sapteseri, CartileTango.ro , RevistaTango .ro , site-urile mamasitata.ro, gradinitebucuresti.ro, prichindelulmeu.ro
aici gasiti fotografii de la primul eveniment din cadrul campaniei VREAU SA-L AJUT PE IEPURAS:

http://zurlievents.blogspot.com/
 
Mirela Retegan
Compania de Evenimente ZURLI
0722.560.502
zurli.ro


Taguri:  campanii umanitare copii
 
Festival Body Mind Spirit


    Cea mai complet manifestare dedicat unui stil de viac, în care calitatea viecii se celebreaz pe toate planurile: trup, minte si suflet :
Perioada: Festival - 1-3 aprilie 2011 Sala Palatului Bucuresti


Taguri:  Festival Body mind spirit
 
Expozitie cu vanzare


In perioada 25.02.11 si 01.03.11 in PLAZZA Romania, Fundatia Estuar va expune si comercializa produse create de persoane cu probleme de sanatate mintala. De asemnea in data de 26 va fi organizat un atelier “live” in care se vor confectiona diferite obiecte.

Taguri:  fundatia Estuar expozitie cu vanzare sanatate mintala
 
Targ de martisoare


Targ de martisoare create de copiii de la Gradinita Bambi
Duminica 27 februarie, copiii din Gradinita Bambi STEP BY STEP vor expune si vor vinde, in cadrul Targului de martisoare Bambi, din Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, martisoare create de ei. In acest an, alaturi de copiii de la Gradinita Bambi sunt si copii de la Gradinitele nr. 68, nr. 160 si nr. 187 din sectorul 3, copiii care frecventeaza cursurile FasTracKids, precum si copiii din cadrul proiectului “Dupa-amieze vesele” al Asociatiei Impreuna Invingem Autismul.


Taguri:  Targ de martisoare parcul Alexandru Ioan Cuza
 
Scoala de Vara “Educatia Merita”


28 februarie, start pentru inscrieri la cea de-a doua editie a Scolii de Vara “Educatia Merita”

Cadrele didactice din mediul rural vor avea la dispozitie doua luni pentru a se inscrie la cea de-a doua editie a Scolii de Vara – “Educatia Merita”, program derulat de Fundatia Dinu Patriciu. Astfel, in perioada 28 februarie – 28 aprilie, profesorii din ciclul gimnazial si liceal care doresc sa participe la cursurile de formare continua ce vor fi organizate in aceasta vara, sunt invitati sa completeze formularul online gazduit de pagina web a proiectului: https://formular.scoaladevara.eu/
In urma evaluarii candidaturilor, 42 de profesori titulari din 7 scoli vor lua parte la cursurile Scolii de Vara –“Educatia Merita”, in perioada 3-10 iulie 2011. Cursurile vor fi transmise online, in timp real, cu posibilitatea vizitatorilor site-ului de a adresa intrebari formatorilor.


Taguri:  Scoala de Vara “Educatia Merita”
 
Combaterea abuzului sexual asupra copiilor


ONG-urile care apara drepturile copiilor cer membrilor Parlamentului European sa voteze pentru interzicerea imaginilor de pe Internet care înfatiseaza copii abuzati.

Taguri:  abuz abuz asupra copilului combaterea abuzului protectia copiilor
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 16 - 30 din 108
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner