Ajutor social pentru parintii care lucreaza legal in Ungaria Imprimare E-mail


ImageDepartamentul pentru Munca in Strainatate informeaza persoanele interesate cu privire la ajutoarele sociale ce se platesc de catre sistemul de asigurari sociale din Ungaria cetatenilor romani care lucreaza legal in Ungaria.

 
Potrivit prevedrilor legale din Ungaria privind asistenta sociala, cetatenii straini, care poseda permise de sedere valabile si contribuie la sistemul de securitate sociala pot beneficia de prestatiile corespunzatoare, respectiv: indemnizatia de nastere, indemnizatia de maternitate si indemnizatia pentru cresterea copilului .
 
Indemnizatia de nastere se poate solicita in termen de 180 de zile de la nastere, daca mama copilului a participat de cel putin patru ori la controlul obligatoriu al sarcinii. Valoarea indemnizatiei este de 244 euro, iar in cazul gemenilor, de 322 euro.

Indemnizatia de maternitate este in valoare de 70 la suta din salariul de baza lunar al mamei, conditia pentru a putea beneficia de aceasta fiind aceea de a fi realizat in utlimii doi ani un stagiu de cotizare de 180 de zile, a nascut in 42 de zile dupa ce statutul de asigurat se incheiase sau, in ultimii doi ani, a urmat cursurile liceale sau universitare intr-o institutie publica de invatamant.
Stagiul de cotizare de 180 de zile permite beneficierea de indemnizatie si daca este un stagiu intrerupt.
in Ungaria, durata concediului de maternitate este de 24 de saptamani, din care 28 de zile se acorda obligatoriu inainte de nastere.
Indemnizatia pentru cresterea copilului este in valoare de 70 la suta din salariul de baza al mamei, insa nu poate depasi 260 euro. Conditiile ce trebuie indeplinite de parinte pentru a se putea beneficia de acesta alocatie sunt: sa fi realizat in ultimii doi ani un stagiu de cotizare de 180 de zile sau sa fi urmat cursurile liceale sau universitare intr-o institutie publica de invatamant, si sa creasca copilul in familie, in Ungaria.
 
Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei
Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner