Bucuresti: Matineu cu filme pentru liceeni in cadrul festivalului de film experimental, BIEFF Imprimare E-mail


Festivalul Internațional de Film Experimental, BIEFF (www.bieff.ro), ajuns la cea de-a patra ediție (11-15 decembrie 2013).

În cadrul festivalului, pentru ca ne dorim sa atragem si sa fomam tanarul public catre arta vizuala, desfășurăm pentru prima dată, un matineu cu filme special alese pentru ei. Această proiecție specială are loc pe data de 14 decembrie, ora 11:00 durează până la ora 12:30, la cinema Elvira Popescu (http://www.strazibucuresti.ro/harta-bucuresti-bulevardul-dacia.html). 
In atasament, puteti gasi detaliile despre filmele din cadrul proiecției.

Permiteți-mi să vă adresez rugămintea de a răspândi acest anunț, este o oportunitate pentru elevi, accesul la proiecție fiind gratuit, iar experiența la festival va fi unica.

Condiția de inscriere consta intr-un remail la adresa de Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. cu numele liceului și a participanților.


SÂMBĂTĂ / 14 decembrie
CINEMA ELVIRA POPESCU
 11:00 - 12:30 – MATINEU pentru elevii de liceu (108’)
WILD HAGGIS (20’, 2013, Portugalia / Franța) - de João Nicolau
THE BED IS BROKEN (24’, 2013, România) - de Raluca Răcean Gorgos
OFF GROUND (13’, 2013, Olanda) - de Boudewijn Koole
37º4 S (12’, 2013, Franța) - de Adriano Valerio
BUTTER LAMP (16’, 2013, Franța / China) - de Hu Wei
THE RUNAWAY (23’, 2013, Franța) - de Jean-Bernard Marlin

WILD HAGGIS este câștigător al premiului pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul Quinzaine des Réalisateurs Cannes 2013, WILD HAGGIS redă o viziune ludică și inedită asupra imaginarului copiilor. Un băiat de 10 ani înfruntă, cu ajutorul unei creaturi magice a pădurii, toate provocările obișnuite ale unei tabere de vară: jocuri, farse, câștigarea inimii fetei iubite sau confruntarea cu gașca de băieți mai mari și bătăuși. Îmbinând o reprezentare plină de umor a vieții de zi cu zi a taberei, cu tărâmul fantastic din imaginația băiatului, JOÃO NICOLAU creează un basm modern plin de farmec.
THE BED IS BROKEN urmărește copilăria pierdută a doi băieți de 11 și 14 ani rătăcesc printre ruinele unei fabrici părăsite, în căutare de fier vechi. Filmul urmărește comportamentul copiilor, în lupta lor pentru supraviețuire, prinși între un spațiu de joacă violent și un loc de muncă ostil. Selectat la IDFA Amsterdam 2013, „THE BED IS BROKEN lucrează cu subtilitate, tăcere și un simț vizual impresionant. Te poartă atât de aproape de acești copii defavorizați, încât dosarele cu care aruncă unul în celălalt te lovesc parcă și pe tine. În cele din urmă, inima este la fel de frântă ca și întreaga lume în care trăiesc.” (Alexandru Solomon, regizor și director al festivalului One World România)
OFF GROUND, câștigător al Premiului Publicului la Cinedans Festival Amsterdam 2013, filmul este este un mix conceptual de coregrafie și cinema, despre puterea și frumusețea legăturilor afective. Pe un 
articulează prin dans trecutul și prezentul. Un film emoționant, care folosește corpurile în mișcare ca mijloc de expresie a emoției trăite atunci când doi oameni trebuie să se despartă, în vreme ce granița dintre realitate și iluzie și cea dintre viață și moarte se relativizează. (Andreea Mihalcea, BIEFF 2013)
37º4 S, câștigător al unei Mențiuni Speciale a Juriului la Cannes 2013, vorbește atât despre maturizare și iluziile primei iubiri, cât și despre noțiunea de acasă și dezrădăcinare. Într-un stil cinematografic liric cu elemente documentare, ADRIANO VALERIO își plasează ficțiunea într-o insulă izolată din Oceanul Atlantic locuită de doar 270 de oameni. Doi dintre ei, adolescenții Nick și Anne, sunt împreună de când erau mici. Acum însă Anne trebuie să plece în Londra la internat, ceea ce destabilizează întreaga lume a băiatului. Decizia ei face ca timpul prezent al lui Nick să se întrepătrundă cu amintiri frumoase din trecut și întrebări fără răspuns legate de un viitor incert.
BUTTLER LAMP, prezentat în premieră la Semaine de la Critique Cannes 2013, filmul urmărește o ședință foto, în care un bărbat fotografiază familii de tibetani nomazi, cu site-uri celebre în fundal: Marele Zid Chinezesc, Disneyland, Stadionul Olimpic din Beijing, o plajă hawaiiană etc. Explorând cu inteligență relația vizuală dintre cele două planuri, BUTTER LAMP capătă o semnificativă încărcătură socio-politică, punând în discuție cu subtilitate fenomenul asimilării abuzive de către China și Occident a culturii tibetane, aceasta din urmă fiind nevoită să lupte de pe o poziție periferică pentru a-și păstra identitatea. (Andreea Mihalcea, BIEFF 2013)
THE RUNAWAY, câștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2013, filmul spune povestea lui Lakdar, un asistent social pentru delincvenți juvenili, și pe Sabrina, una dintre tinerii pe care îi are în grijă la centru. Dar ziua surprinsă nu este una obișnuită. Sabrina urmează să fie judecată pentru niște infracțiuni. Pusă în fața acțiunilor ei trecute și a consecințelor pe care le-ar putea avea asupra viitorului ei, aceasta se panichează și fuge. Mergând pe urmele ei, Lakdar – ca și spectatorul – pornește într-o călătorie halucinantă prin Marsilia suburbană, disperat să o găsescă, sperând că nu este încă totul pierdut. (Oana Ghera, BIEFF 2013)
Taguri:  COMUNICATE DE PRESA Bucuresti: Matineu cu filme pentru liceeni in cadrul festivalului de film experimental BIEFF
Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy


 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner