Campania nationala Minimax Placerea Lecturii Imprimare E-mail


Minimax, primul post de televiziune pentru copii ce difuzează programe non-violente din România, a demarat la 1 octombrie 2009 o campanie la nivel naţional menită să încurajeze lectura şi să stimuleze creativitatea în rândul copiilor.

Campania intitulată Plăcerea Lecturii este o nouă iniţiativă de anvergură a postului Minimax, ce are ca scop propagarea valorilor şi prin popularizarea lecturii, care a ajuns pe planul doi în preocupările celor mici. Pe tot parcursul campaniei copiii şi părinţii sunt aşteptaţi cu programe diverse, concursuri şi premii constând în sute de cărţi, jucării şi colecţii enciclopedice de valoare.
Proiectului naţional Plăcerea Lecturii i s-au alăturat în calitate de parteneri promotori Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) şi Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR), sprijinind astfel eforturile de încurajare şi popularizare a lecturii prin implicarea reţelelor proprii de filialele locale  judeţene şi şcolare. “Împrumută o carte” este una dintre etapele care au demarat la începutul lunii octombrie şi care îşi propune să stimuleze talentul şi creativitatea celor mici. Astfel, toţi cei care vizitează biblioteca din oraşul lor şi împrumută o carte, sunt invitaţi să trimită rezumatul acesteia, în care să specifice şi de ce ar recomanda-o şi altor copii.

Autorii rezumatelor care vor fi trimise până la data de 20 noiembrie 2009 la adresa de e-mail Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. , au şansa să câştige numeroase premii în jucării şi sute de cărti, iar cele mai reuşite şi originale lucrări vor fi publicate pe site-ul www.minimaxtv.ro.

Postul Minimax a început să difuzeze din data de 5 octombrie 2009 clipuri de scurt metraj, în care diverse vedete şi personalităţi autohtone precum Bianca Brad, Crina Mardare, Roxana Iliescu, Cosmin Cernat, Alexandru Conovaru, Liana Stanciu şi mulţi alţii, îi călăuzesc pe cei mici în lumea fantastică a cărţilor, din care tinerii spectatori vor afla care a fost cartea preferată a acestora din copilărie.

Misiunea postului Minimax este promovarea divertismentului de valoare, prin dorinţa de a introduce în grila de programe producţii de calitate. Întâmplările şi mesajele relatate pun în mişcare fantezia celor mai mici, sprijinind dezvoltarea creativităţii, prin alegerea acelor emisiuni şi personaje îndrăgite, care au un efect benefic asupra educaţiei lor. Postul este non-violent, iar părinţii apreciază atmosfera prietenoasă a programelor prezentate. În acelaşi timp, şi copiii mai mari se pot delecta cu întâmplări pline de aventură şi umor legate de şcoală, familie sau prieteni şi de situaţiile  de zi cu zi, care sunt extrem de populare în rândul tinerilor.

Campania Plăcerea Lecturii reuneşte şi alti parteneri dragi, între care amintim reţeaua de magazine Diverta, postul de radio pentru copii Itsy Bitzy, producătorul de jucării Noriel, cotidianul Jurnalul Naţional şi editura Litera.


Mai multe informaţii despre campania Plăcerea Lecturii, dar şi despre programele postului Minimax, sunt disponibile pe site-ul www.minimaxtv.ro.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner