Cine stie ca legea pedepseste hartuirea sexuala Imprimare E-mail


Centrul Parteneriat pentru Egalitate - CPE a realizat, prin intermediul IMAS, un studiu la nivel national privind fenomenul hartuirii sexuale in Romania. 648 de persoane din 4 orase mari (Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Bucuresti) au raspuns unui chestionar despre hartuirea sexuala la locul de munca.

Continut:
Principalele concluzii ale studiului:
* Cele mai expuse hartuirii sexuale sunt persoanele tinere si, in special, femeile intre 18 si 29 de ani.
* 1 din 9 persoane din mediul urban s-a confruntat cu o situatie de hartuire sexuala sau cunoaste cel putin un caz de hartuire sexuala.
* 92% dintre cei intervievati considera ca hartuirea sexuala trebuie pedepsita legal. In ciuda acestui lucru, atitudini de blamare a persoanei hartuite se regasesc la majoritatea respondentilor.
* 55% din populatie declara ca exista o lege care pedepseste hartuirea sexuala. Totusi, in România, nici o institutie cu responsabilitati in domeniu sau instanta judecatoreasca nu a pronuntat vreodata o decizie favorabila unui reclamant intr-un caz de hartuire sexuala, cu toate ca au existat plangeri, in care persoanele acuzate proveneau atat din companii private, cat si din institutii publice.
* 39% dintre persoanele hartuite se rezuma la a discuta cu agresorul, incercand sa rezolve problema pe cale amiabila. O pondere importanta dintre persoane nu actioneaza in nici un fel (in 24% dintre cazuri persoana nu a facut nimic, in 27% dintre cazuri a asteptat sperand ca lucrurile se vor rezolva cu timpul). 15% dintre victime aleg sa demisioneze pentru a scapa de problema.

In urmatoarele luni, campanie de informare:
In baza rezultatelor acestui studiu, CPE va realiza, in perioada martie-septembrie a.c., o campanie nationala de constientizare a populatiei privind efectele negative ale hartuirii sexuale si modalitatile legale de combatere a fenomenului.

Studiul si campania sunt realizate in cadrul proiectului „Spune NU hartuirii sexuale”, implementat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE, in parteneriat cu Fundatia Concept. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana, prin Programul Societate Civila Componenta 3 – Democratie, drepturile omului, statul de drept si independenta justitiei cu 74.170 EURO si de CPE si Fundatia Concept din fonduri primite de la Fundatia pentru o Societate Deschisa cu 11.730 EURO.

Pentru informatii suplimentare, accesati site-ul www.cpe.ro sau contactati coordonatoarea proiectului, Irina Sorescu (tel. 031 103 1757 sau 0721 759 245, e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. )


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner