Clinicile mobile Salvati Copiii International acorda asistenta medicala Imprimare E-mail


Clinicile mobile Salvaţi Copiii Internaţional  acordă asistenţă medicală pentru 85,000 de haitieni
Port-au-Prince, HAITI (Jan. 25, 2010) — Echipele Salvaţi Copiii Internaţional aflate în Haiti raportează că, la aproape două săptămâni de la cutremurul care a zguduit Port-au-Prince, nevoile medicale au devenit acute în taberele temporare unde se adăpostesc familiile, în special în ceea ce priveşte copiii. Mulţi dintre răniţi nu au primit încă asistenţă medicală din partea spitalelor lipsite de personal iar condiţiile precare din tabere riscă să genereze epidemii.
Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, Salvaţi Copiii Internaţional a creat două clinici mobile în Leogane – unul dintre oraşele cele mai afectate–  unde 90% dintre clădiri sunt distruse. Clinicile tratează 100 de persoane pe zi, cele mai frecvente fiind cazurile de fracturi osoase şi de tăieturi. Echipe sanitare suplimentare distribuie ajutoare medicale în taberele din Port-au-Prince, Jacmel şi Petit Guave, atingând până acum un număr de 85,000 de haitieni.

“Chiar şi după atâtea zile, oamenii continuă să se prezinte cu răni produse la momentul cutremurului iar în climatul tropical riscul infecţiilor este ridicat. Trebuie să acordăm asistenţă medicală copiilor şi familiilor din zonele periferice, care nu pot ajunge la spital” declară Annie Foster, team leader al echipelor de intervenţie Salvaţi Copiii Internaţional în Haiti. “Trebuie să acţionăm urgent în acest sens pentru a evita suferinţă şi boli”.

Salvaţi Copiii Internaţional a demarat crearea altor 4 echipe sanitare mobile în Jacmel, unde organizaţia continuă să acorde hrană copiilor subnutriţi. SCI şi-a mobilizat reţelele de distribuitori de hrană şi vaccinuri, care merg în comunităţi şi acordă asistenţă femeilor însărcinate sau tinerelor mame, încurajează practica alăptatului la sân şi asistă femeile la naştere.
“Trebuie să asigurăm accesul la apă potabilă, medicamente şi asistenţă medicală pentru a preveni apariţia unei epidemii, cu atât mai mult cu cât copiii sunt cei mai vulnerabili în faţa bolilor. În afara capitalei Port-au-Prince, în Jacmel, Leogane şi Petit Guave, nevoile sunt stringente. În aceste zone instituim baze care să răspundă acestor nevoi şi vom avea mai multe clinici mobile care să distribuie ajutoarele medicale necesare şi să creeze spaţii speciale pentru copii” a mai adăugat Foster.
Salvaţi Copiii Internaţional a instituit şi echipe de protecţie pentru copii, care merg în tabere, adăposturi şi comunităţi din Haiti pentru a-i ajuta pe copiii rămaşi singuri să-şi reîntâlnească rudele şi pentru a le oferi siguranţă. SCI a creat deja şase spaţii speciale pentru copii în taberele şi adăposturile din Port-au-Prince şi Jacmel iar altele urmează a fi deschise în zilele imediat următoare.

Peste 50 de lucrători sociali şi alţi angajaţi pregătiţi de Salvaţi Copiii Internaţional identifică locaţiile unde se refugiază copiii rămaşi singuri. Specialiştii pentru protecţia copilului lucrează împreună cu liderii comunităţii pentru a oferi copiilor siguranţă pe parcursul procesului de reîntregire a familiei. Salvaţi Copiii Internaţional lucrează împreună cu guvernul haitian şi alte instituţii pentru a stabili unui sistem de identificare a copiilor rămaşi singuri şi de reunire a acestora cu membrii familiei.   

Donaţi on-line pe www.salvaticopiii.ro sau prin transfer bancar în contul RO15RNCB0071011434790005, deschis la Banca BCR - Sucursala Plevnei.
Pentru informaţii suplimentare, studii de caz, fotografii, contactaţi:
Ana Dumitru, Specialist PR Salvaţi Copiii România, (021) 316 61 76, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.


Comentarii (2)add
interesant : dan daniel
foarte interesant smilies/smiley.gif
...
http://www.j0curi.ro : dan daniel
ineteresant
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner