Cluj: Gala de Craciun Temerarii Imprimare E-mail


 Peste 150 de tineri şi adolescenţi din România, care au supravieţuit cancerului, se reunesc la Cluj la ,,Gala de Crăciun Temerarii”, ediția a-VI-a


Asociația Little People România organizează pentru al șaselea an consecutiv Gala de Crăciun Temerarii, eveniment în cadrul căruia, tineri români supraviețuitori de cancer, membrii comunității Temerarii, devenită  în timp cea mai mare și activă comunitate de tineri supraviețuitori de cancer din Europa – vor celebra victoria asupra bolii, într-un decor de sărbătoare. Evenimentul are loc pe 11 decembrie la Cluj, la Grand Hotel Napoca începând cu ora 18:30, iar tema  aleasă este „Staruri de la Hollywood”. 

Gala de Crăciun Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravieţuitori, fiind organizată anual pentru a sărbători poveștile de succes ale acestora, și nu în scopul strângerii de fonduri. Evenimentul din acest an va reuni aproximativ 150 tineri cu vârste între 14-24 de ani. La eveniment vor mai participa oficialități, doctori oncologi și sponsori, care au susținut Asociația Little People pe toată durata anului și au avut încredere în profesionalismul serviciilor puse la dispoziție domeniului oncopediatric.

Cei peste 150 de tineri care au confirmat prezența vor participa la programele și activitățile recreative pregătite de Asociația Little People, iar șederea lor va culmina cu seara Galei din data de 11 decembrie.

“Suntem bucuroși că orașul în care au fost inițiate proiectele asociației în urmă cu mai bine de 17 ani, va găzdui acest eveniment special. În cadrul Galei vom sărbători împreună reușitele de peste an ale tinerilor care au câștigat lupta împotriva bolii, precum și succesul lor în campanii de comunicare, promovare și conștientizare a mesajului pozitiv al supraviețuirii. Pentru noi Temerarii sunt adevărate staruri și cea mai bună sursă de inspirație pentru cei care acum luptă cu această boală.” a declarat Katie Rizvi, Fondator al Asociației Little People România și al Clubului Temerarii.
 
Asociația Little People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijin psihosocial  care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung a pacienților, dar și a celor care au învins boala. În anul 2013, 135 de voluntari ai Asociației Little People au oferit 2093 de activități în cele 7 spitale în România, prin intermediul a 3592 ore de voluntariat, adițional celor 2488 de ore de intervenție oferite de specialiștii care coordonează voluntarii. În 2013, Asociația Little People și-a extins serviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară. Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția pacienților din secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatul tinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară.  În afara programelor de renovare, donațiilor de echipament medical și medicamente, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment si despre activitatea Asociației Little People Romania vă rugăm contactați:
Oana Rusu, e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina. ,  tel: 0743 773 843Despre Clubul Temerarii:

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescenților români care au învins cancerul - ce numără astăzi, aproape 300 de membri din 85 de localități, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată  una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă sprijin tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora şi facilitează reintegrarea lor în școală și în comunitate. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Acest lucru le oferă un puternic sentiment de apartenență și sprijin real din partea unor tineri care au trecut prin aceeași experiență ca și ei. 


Despre Asociația Little People România:

Asociația Little People România a fost înființată în anul 1996 cu misiunea de a sprijini copiii și tinerii bolnavi de cancer printr-un program de intervenție care presupune exerciţii ce implică diverse metode de terapie prin artă, dramaterapie şi ludoterapie, ajutându-i pe pacienți să îşi învingă temerile, să-şi îmbunătăţească respectul de sine, să se familiarizeze cu procedurile medicale şi mediul spitalicesc. Totodată, programele desfăşurate creează oportunităţi pentru joacă, învăţare, exprimare liberă, interacţiuni cu cei aflaţi în situaţii similare, precum şi implicare din partea familiei, acestea fiind doar câteva din activităţile întreprinse în promovarea coping-ului şi adaptării, activităţi ce au ca rezultat o rată mai ridicată de supravieţuire. Asociația Little People  oferă zilnic sprijin psihosocial și educațional copiilor și tinerilor în 7 secții specializate din România. 
Rezultatele notabile ale programului de suport psihosocial al asociației au fost marcate în 2013 prin obținerea a numeroase distincții la nivel național și internațional din partea experților din domeniul medical și al integrării sociale. Programul a fost validat și recunoscut la nivel internațional prin obținerea Marelui Premiu pentru Integrare Socială oferit de Fundaţia ERSTE, în urma unei competiţii în care au fost înscrise peste 2.000 de proiecte. La nivel național Little People România a obținut 5 premii în cadrul Galei Societății Civile. 

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați:
www.thelittlepeople.roTaguri:  COMUNICATE DE PRESA Cluj Gala de Craciun Temerarii Asociatia Little People Romania
Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy


 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner