Comunitatea Orizonturi Deschise Imprimare E-mail

Tinerii romani cu studii in strainatate au de astazi un loc de intalnire virtual
5 octombrie 2010

Fundatia Dinu Patriciu lanseaza astazi platforma online adresata comunitatii bursierilor Orizonturi Deschise. Noua sectiune urmareste relationarea si conectarea bursierilor care urmeaza sau au finalizat cursuri de master sau doctorat in cadrul celor mai prestigioase universitati din lume.

Astfel, cei peste 200 de tineri care beneficiaza de sustinerea fundatiei vor avea la dispozitie informatiile necesare pentru crearea unei comunitati care sa contribuie atat la imbunatatirea sistemului educational cat si la dezvoltarea mediului profesional din Romania.
In Comunitatea Orizonturi Deschise se gasesc fotografiile si biografiile bursierilor cu rezultate academice deosebite care urmeaza sau au absolvit studii post-universitare in domenii precum: Stiinte Socio-Umane, Stiinte Economice, Inginerie, Stiinte Exacte si IT, Medicina, Biologie si Stiintele Mediului, Arhitectura, Design si Arte Plastice precum si alte specializari in cadrul unor universitati precum Harvard, Cambridge, University College London, Oxford sau Imperial College London.
Prin prezentarea profilurilor bursierilor Orizonturi Deschise in spatiul online se doreste incurajarea dialogului si a colaborarii pentru realizarea de proiecte in beneficiul societatii romanesti.
In acelasi timp, prin sustinerea unei interactiuni constante cu asociatiile profesionale si departamentele de Resurse Umane ale celor mai apreciate companii din mediul privat se urmareste asimilarea tuturor absolventilor programului Orizonturi Deschise pe piata muncii din Romania.
“In pofida esecului altor programe guvernamentale care nu au reusit sa integreze astfel de tineri valorosi pe piata muncii, comunitatea Orizonturi Deschise demonstreaza ca exista oportunitati reale de afirmare profesionala in Romania pentru acesti tineri. Pe termen mediu si lung ei aduc un plus de valoare si performanta societatii romanesti. Constatam cu bucurie ca aproximativ 90% dintre bursierii care s-au intors in tara si-au gasit locuri de munca in cadrul unor companii renumite din mediul privat. Speram ca in curand si institutiile publice sa ne devina partenere in acest efort de integrare a tinerilor romani cu studii in strainatate.”  Tincuta Baltag, Director General Fundatia Dinu Patriciu
Aflat in cel de-al treilea an de desfasurare, programul Orizonturi Deschise urmareste sustinerea tinerilor merituosi pentru continuarea pregatirii academice la cele mai prestigioase universitati din lume. In cadrul programului sunt acordate anual 100 de burse in valoare totala de 1.500.000 USD.

Pentru informatii suplimentare:
Silvia Boeriu