Cutremurul din Haiti Imprimare E-mail


Raport Salvati Copiii

1.Situaţia generală
• La data de 24 ianuarie, estimările guvernului indică 112,250 morţi şi 194,000 răniţi.
• Peste 235,000 persoane au părăsit Port-au-Prince cu mijloacele de transport gratuite puse la dispoziţie de guvern. Cel mai mare influx, de aproximativ 62,000 persoane, se înregistrează în zona Artibonite.
• Numărul persoanelor care locuiesc în adăposturi temporare este estimat la aproximativ 800,000.
• Traficul congestionat reprezintă o problemă majoră în Port-au-Prince, în special în zona aeroportului.

Distribuţia de ajutoare de urgenţă continuă zilnic. Acestea conţin hrană, apă, tablete de purificare a apei, medicamente şi asistenţă medicală, materiale pentru adăpost. Serviciile de căutare, salvare şi ajutorare sunt împărţite între capitala Port-au-Prince şi alte zone afectate precum Jacmel, Carrefour şi Leogane.

Raportul echipelor Salvaţi Copiii Internaţional de pe teren:

• 300 de truse de gospodărie de la CIDA au fost distribuite pe data de 21/01 într-o tabără din Port-au-Prince; număr beneficiari: 1,500 persoane
•Clinica mobilă din Leogane continuă acordarea de asistenţă medicală, în medie 100 persoane/zi. 70 de lucrători medicali au primit instruirea necesară în Leogane şi a fost creată încă o clinică mobilă.
•4 echipe sanitare mobile formate din 1 doctor şi 1 asistent/ă au fost create şi au început acordarea de servicii medicale în Jacmel.
•3 Spaţii Speciale pentru Copii au fost create în Jacmel şi încă unul în PAP.
•5000 familii au fost identificate în Jacmel pentru a primi adăpost
•Specialiştii WASH au început promovarea igienei în comunităţile din PAP


2.Situaţia ajutorului acordat de Salvaţi Copiii Internaţional

Numărul final al beneficiarilor (estimat)     600,000
Numărul beneficiarilor de până acum  104,090*
Numărul beneficiarilor asistaţi de la ultima raportare:    5,058
*acest număr include distribuţia de ajutoare medicale şi medicamente pentru o perioadă de 6 săptămâni

Situaţia activităţilor pe categorie:


Hrană şi apă:
•S-a distribuit hrană şi apă pentru 2,000 de persoane dintr-un spital local. Hrana conţine elemente precum: conserve de peşte, biscuiţi, orez, fasole, lapte praf, suc de roşii, apă îmbuteliată, ulei.
•S-a asigurat accesul la apă potabilă pentru alţi 2,200 de beneficiari din Lakou Issa şi din tabăra de la Teatrul Naţional din PAP prin instalarea de dozatoare de apă
•O echipă instruită formată din 24 de specialişti care merg în 15 tabere din Port-au-Prince şi încep construcţia de toalete şi puncte de apă  şi promovează igiena.

Sănătate:

•La momentul actual două clinici mobile funcţionează în Leogane. Patru echipe sanitare formate dintr-un doctor şi 1 asistent/ă au fost instituite în Jacmel.
•467 de pacienţi trataţi în zilele de 23 şi 24 ianuarie în Jacmel. Aproximativ 100 de pacienţi sunt trataţi zilnic în Leogane.
•Ajutoarele medicale donate de Americares au fost distribuite în Leogane, Jacmel şi în Spitalul din PAP; se estimează că aproximativ 85,000 de persoane vor beneficia de acestea pe o perioadă de 6 săptămîni.

Nutriţie:

•SCI a pregătit materiale despre alăptarea la sân care au fost traduse în creolă pentru a fi folosite la scară largă pentru informarea mamelor şi comunităţilor. 36 de femei au participat la un atelier despre alăptarea la sân pe data de 23/01.


Protecţia Copilului:

•11 Spaţii Speciale pentru Copii au fost create şi funcţionează în PAP şi  Jacmel, oferind activităţi pentru peste 3,500 de copii în ultimele 6 zile

Declaraţia Salvaţi Copiii Internaţional asupra adopţiei
:
Salvaţi Copiii Internaţional a primit numeroase apeluri de la persoane bine intenţionate, care doresc să ajute copiii din Haiti oferindu-le un cămin şi familii adoptive în alte ţări. Ne dăm seama că acesta este un instinct natural, însă ştim din experienţă că interesul superior al copilului este să rămână împreună cu familia sau rudele atunci când acest lucru este posibil. Infrastructura din Haiti a fost serios afectată şi, odată cu ea, şi sistemele de autentificare că acei copii sunt identificaţi corect drept orfani. Posibilitatea ca un copil să fie considerat, în mod eronat, orfan, este extrem de ridicată.

Adopţiile internaţionale ale copiilor din Haiti demarate cu toate actele necesare completate înainte de cutremur trebuie, cu siguranţă, finalizate, astfel încât acei copii corect identificaţi drept orfani înainte de dezastru să poată fi duşi la noile lor case. Solicităm, însă, ca nicio procedură de nouă adopţie a copiilor afectaţi de cutremur să nu înceapă înainte ca fiecărui copil să i se fi oferit şansa de a fi redat familiei naturale. Imediat după un dezastru, situaţia copiilor trebuie analizată şi verificată extrem de judicios. Adopţiile internaţionale trebuie luate în calcul abia după ce s-au făcut toate demersurile posibile de găsire a familiei şi s-a stabilit cu maximă certitudine că acei copii sunt orfani.


Alte ajutoare de urgenţă:
•40 de truse gospodăreşti au fost distribuite familiilor din Spitalul Espoir din PAP
•300 de truse de igienă au fost distribuite familiilor din PAP
•O nouă acţiune de distribuţie de ajutoare de urgenţă este programată pentru ziua de marţi, 26/01, în Leogane pentru 600 de familii; va include pături şi aşternuturi de platic.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner