Haiti - bilant la 2 saptamani Salvati Copiii Imprimare E-mail


La două săptămâni de la cutremur, echipele Salvaţi Copiii Internaţional continuă operaţiunile de prim ajutor în Haiti Port-au-Prince, HAITI (Jan. 27, 2010) — La două săptămâni de la cutremurul devastator din Haiti, organizaţia internaţională Salvaţi Copiii a ajutat peste 105,000 de copii şi adulţi cu apă, hrană, medicamente şi alte materiale de primă necesitate. În plus, organizaţia derulează operaţiuni pentru protecţia copiilor prin crearea de spaţii sigure pentru copii, identificarea copiilor rămaşi singuri şi reunificarea familiilor.
 
Echipele Salvaţi Copiii din Port-au-Prince, Léogâne şi Jacmel îşi intensifică eforturile pentru a răspunde nevoilor medicale, de protecţie şi educaţie ale miilor de copii care şi-au pierdut căminul şi locuiesc acum în adăposturi temporare. Până la acest moment echipele organizaţiei au asigurat accesul la apă potabilă, toalete şi băi pentru 2,200 de persoane din taberele de la Lakou Issa şi Teatrul Naţional din Port-au-Prince. Marţi, 26 ianuarie, organizaţia a distribuit raţii de mâncare pentru două săptămâni către 600 de familii din Léogâne, alături de alte articole de primă necesitate (pături, aşternuturi de plastic, boluri pentru mâncare). Cele două clinici mobile ale organizaţiei tratează în medie 100 de persoane rănite sau bolnave din Jacmel şi Léogâne iar distribuţia de alte ajutoare de urgenţă (truse de igienă, truse de uz casnic etc.) se continuă.

 “A durat mai puţin de 40 de secunde pentru ca vieţile a zeci de mii de copii din Haiti să se schimbe definitiv şi dramatic. Şi-au pierdut familia, prietenii şi profesorii, şi-au vazut casele şi căminele distruse”declară Lee Nelson, director Salvaţi Copiii Haiti. “Salvaţi Copiii răspunde urgent nevoilor acestor copii şi familiilor lor prin distribuţia de apă, hrană, articole de igienă şi de uz casnic, prin construirea de toalete şi de spaţii pentru spălat. Dată fiind amploarea dezastrului, vom continua şi în anii următori să acordăm servicii de asistenţă familiilor din Haiti.”

Peste 6,000 de copii au participat la activităţile din cele 13 de Spaţii Speciale pentru Copii create de Salvaţi Copiii Internaţional în Jacmel şi Port-au-Prince. Tot marţi, 26 ianuarie, alţi 25 de angajaţi au fost instruiţi pentru crearea a încă trei spaţii de acest fel. Organizaţia are ca obiectiv deschiderea a 150 de astfel de spaţii pentru copiii afectaţi de cutremur în decursul următoarelor săptămâni.

“În ciuda problemelor ridicate de efectele dezastrului în capitală, pe zi ce trece ajutăm din ce în ce mai mulţi copii şi familii” spune Annie Foster, team leader Salvaţi Copiii în Haiti. “ Haitienii sunt foarte flexibili şi comunităţile se sprijină reciproc, însă nu se pot descurca singuri. Salvaţi Copiii Internaţional îşi concentrează eforturile pe mai multe segmente critice: hrană, apă potabilă, sănătate, protecţie şi educaţie, lucrând în parteneriat cu comunităţile locale, guvernul şi alte organizaţii. Camioanele şi avioanele cu ajutoare au început să vină cu mai multă regularitate. Pe măsură ce aspectele logistice încep să se amelioreze, lucrăm împreună pentru a acorda ajutor imediat şi constant, astfel încât Haiti să-şi poată reveni de pe urma acestui teribil dezastru.”

Salvaţi Copiii activează în Haiti din 1978 şi la momentul actual are peste 220 de angajaţi. Unul dintre angajaţi a murit la cutremur.

Donaţi on-line pe www.salvaticopiii.ro sau prin transfer bancar în contul RO15RNCB0071011434790005, deschis la Banca BCR - Sucursala Plevnei.

Pentru informaţii suplimentare, studii de caz, fotografii, contactaţi:
Ana Dumitru, Specialist PR Salvaţi Copiii România, (021) 316 61 76, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner