Jumatate de indemnizatie pentru copii Imprimare E-mail


Rovana Plumb, a denuntat, sambata, cea mai recenta masura antisociala vehiculata de Guvernul Boc, afirmand ca planurile referitoare la injumatatirea perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului dovedesc ca executivul doreste 'injumatatirea viitorului tarii'.
Deputata europeana, membra a Comisiei Parlamentului European pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale (EMPL), a afirmat ca bugetul tarii nu se imbogateste de pe urma mamelor si copiilor si ca executivul PDL mai are putin si 'propune un impozit sau o taxa pe nastere'.

Perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului ar putea fi modificata, dar cuantumul va ramane neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botis. Ministrul Muncii a spus ca sunt mai multe variante de modificare a reglementarilor privind indemnizatia pentru cresterea copilului. Una dintre variantele luate in calcul se refera la injumatatirea perioadei de acordare a indemnizatiei, de la doi la un an, potrivit Mediafax.

'Masura nu are nicio justificare sociala - mai ales in contextul crizei demografice - si cu atat mai putin morala sau economica: nu pe seama mamelor si copiilor se va imbogati bugetul tarii, iar societatea e mai mult decat statistici', a declarat Plumb, avertizand ca 'executivul mai are putin si propune un impozit sau o taxa pe nastere'.

In opinia deputatei europene, 'sunt cel putin doua mari probleme; in primul rand, se perecliteaza insusi viitorul Romaniei, injumatatirea perioadei de acordare oferind un stimulent negativ, de a nu mai face copii. In al doilea rand, pentru tinerii romani care vor mai incerca totusi sa aiba copii, Guvernul nu a pus la punct un sistem viabil de ingrijire a copiilor de pana in 3 ani, care sa suplineasca absenta mamei - caci ea va fi obligata sa munceasca mai mult, ca sa compenseze lipsa indemnizatiei'. Cele 40 de crese existente in prezent nu corespund obiectivelor de la Barcelona in materie de ingrijire a copiilor, pe care si Romania si le-a asumat, a precizat ea.

 


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner