Milupa demareaza campania “O sansa tuturor copiilor” Imprimare E-mail

ImageMilupa demareaza campania “O sansa tuturor copiilor” in parteneriat cu Fundatia Inocenti.
Obiectivul campaniei este sa ofere unui numar de 250 de mame din România cu o situatie economica dificila produsele de care au nevoie pentru a asigura copiilor lor cu vârste de peste 1 an o nutritie echilibrata pentru o perioada de 6 luni.
“in cadrul Milupa credem in faptul ca fiecare copil are dreptul la cel mai bun start in viata. in acelasi timp, nu putem ignora datele si realitatile nutritionale referitoare la copiii din România. Nu putem nega faptul ca traim intr-o perioada si intr-un mediu economic dificile. De aceea, am decis sa oferim sprijinul nostru mamelor aflate in dificultate, cu suportul Fundatiei Inocenti. Anul acesta ne propunem sa ajutam 250 de mame si copiii lor, dar
pentru noi acesta este doar inceputul. Vom continua acest program si suntem dedicati demersului de sprijinire a cât mai multor mame pentru ca ele sa poata asigura o nutritie echilibrata copiilor lor.” a declarat Eric van der Hoeven, Director General Milupa Romania.

in cadrul campaniei “O sansa tuturor copiilor”, o parte din toate produsele Milupa vândute in perioada 10 octombrie-15 decembrie 2009, va fi donata, cu sprijinul Fundatiei Inocenti, celor 250 de mame si copiilor lor, care vor beneficia de acest program. Donatia va consta in produse Milupa adecvate fiecarui copil (in functie de vârsta si necesitatile nutritionale ale fiecaruia), care vor contribui la asigurarea unei nutritii echilibrate a fiecaruia dintre ei pentru o perioada de 6 luni.
Fundatia Inocenti va identifica acele cazuri care pot deveni beneficiari ai campaniei, va stabili de ce produse are nevoie fiecare copil in parte si va furniza familiilor produsele necesare pentru perioada de 6 luni.

Milupa“De-a lungul activitatii noastre, am vazut foarte multe cazuri de mame si copii in dificultate si stim ca furnizarea produselor pentru alimentatia copiilor pentru o perioada de 6 luni va influenta pozitiv dezvoltarea micutilor. Suntem foarte fericiti ca suntem implicati in aceasta campanie si dorim sa multumim companiei Milupa pentru implicarea in aceasta actiune ce va oferi copiilor dezavantajati un start mai bun in viata.” a declarat doamna
Valentina Maghirescu – Director de Dezvoltare Fundatia Inocenti Campania Milupa “O sansa tuturor copiilor” se bucura si de sustinerea doamnei Liana Stanciu, mama si cunoscuta prezentatoare radio si TV, care a imbratisat cauza.

“Ca mama, stiu cât de importanti sunt primii ani din viata unui copil si faptul ca tot ceea ce iti doresti, ca parinte,sunt cele mai bune lucruri pentru copilul tau. Sustin aceasta initiativa si sunt fericita sa fiu un promotor al unui program care va ajuta 250 de mame din România sa asigure o nutritie echilibrata copiilor.” a declarat Liana Stanciu.

Campania “O sansa tuturor copiilor” este dezvoltata pe platforma internationala “Milupa Supporting Life” prin intermediul careia Milupa a sprijinit comunitati din toata lumea sa asigure o nutritie echilibrata si un start mai bun in viata copiilor lor.

MilupaDespre DANONE
Danone se regaseste in Top Fortune 500 companii si este unul dintre liderii mondiali din industria alimentara. Misiunea sa este sa aduca beneficii de sanatate prin produse alimentare si bauturi delicioase, nutritionale si accesibile la cât mai multi consumatori posibil. indeplinirea acestei misiuni are o contributie majora la dezvoltarea rapida si continua a companiei Danone. Danone, cu 160 de fabrici si aproximativ 80.000 de angajati, este o companie prezenta in toate cele 5 continente si in peste 120 de tari. in 2008 Danone a inregistrat vânzari de 15,3 miliarde €. Danone se bucura de pozitii de lider pe piata alimentelor sanatoase in patru domenii: produse lactate proaspete (n° 1 in lume), ape minerale (n° 2 in lume pe piata de ape minerale imbuteliate), nutritia copilului (n° 2 in lume) si nutritie medicala.

Listat la Euronext Paris, compania Danone este cotata pe un loc principal in ceea ce priveste indexul de responsabilitate sociala: Dow Jones Index de Sustenabilitate Stoxx si World, ASP I Eurozone si Index de Sustenabilitate Ethibel.

Milupa in România
Milupa, parte a Danone, este o companie cu traditie de peste 110 ani, dedicata cercetarii permanente in domeniul nutritiei sugarilor si copiilor mici si dezvoltarii de produse de inalta calitate. Milupa activeaza pe piata din România incepând cu anul 2007, având un portofoliu ce ofera solutii nutritionale specifice copiilor in primele etape de dezvoltare (formule de lapte, cereale si ceaiuri). Milupa este prezenta pe piata din România cu 3 marci: Milupa Milumil, Aptamil si Bebelac, acoperind nevoile nutritionale ale copiilor in primii 3 ani de viata. in portofoliul companiei Milupa se regasesc si formule de lapte speciale pentru sugarii ce manifesta diverse afectiuni, alergii sau care au avut o greutate mica la nastere. Cerealele Milupa sunt special adaptate
pentru a-i oferi bebelusului toti micronutrientii necesari (vitamine si minerale esentiale) si a-i asigura o digestie ideala, fiind recomandate ca aliment in inceperea diversificarii. Milupa ofera o gama variata de cereale: cu sau fara formula de lapte, cereale provenite din culturi biologice sau cereale adaptate momentelor zilei (Milupa Vise Placute pentru a pregati copilul de culcare si Milupa Buna Dimineata ce ii ofera la micul dejun energie pentru intreaga zi). Milupa recunoaste si promoveaza importanta unei nutritii corecte in primii 3 ani de viata, datorita impactului pe care aceasta il are asupra dezvoltarii copiilor.

MilupaDespre Fundatia Inocenti
Fundatia cu scop umanitar “INOCENtI” este constituita ca persoana juridica de drept privat, neguvernamentala, fara caracter politic sau religios, cu caracter nepatrimonial (nonprofit) si deserveste copiii si familiile acestora, fara a face niciun fel de discriminare in functie de nationalitate, sex, religie, apartenenta politica. Fundatia a dobândit personalitate juridica in conformitate cu legislatia româna, pe data inscrierii in registrul persoanelor juridice nepatrimoniale, de drept privat (Legea nr.26/2000).

Misiunea Fundatiei Inocenti
este aceea de a oferi sprijin copiilor si familiilor acestora aflate in dificultate, pentru a avea o viata mai buna. Astazi fundatia isi desfasoara activitatea in Bucuresti si judetul Bistrita Nasaud si are 20 de angajati specializati din domeniile psihologiei, asistentei sociale, kinetoterapiei, educatiei, etc.

De la creare si pâna in prezent organizatia noastra a fost martora unor situatii dificile si chiar dramatice in ceea ce priveste situatia copiilor din România. Suntem mândri ca am fost una din primele organizatii umanitare care a ajutat la schimbarea acestei situatii, asigurând suport individualizat fiecarui copil, beneficiar al serviciilor noastre. Numarul de copii beneficiari ai programelor noastre din cele doua locatii a crescut de la
an la an, de la câteva zeci de copii pe an, la peste 1.900 de copii si mame, in anul 2008.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:
V+O Communication
Aela Cotabita – PR Account Manager