Miscarea EDUGATE- Garantia Excelentei in Educatie Imprimare E-mail


Image Invatamantul romanesc are o urgenta nevoie de revitalizare. A suferit enorm din cauza dezinteresului, subfinantarii, intruziunii politicului in administrarea invatamantului, limitarii optiunilor de dezvoltare, supracentralizarii, lipsei de respect fata de excelenta in educatie, din cauza lipsei unei formari continue de calitate care sa mareasca competenta profesionala si responsabilitatea fata de actul didactic si din alte multe cauze.
Invatamantul romanesc are o urgenta nevoie de revitalizare. A suferit enorm din cauza dezinteresului, subfinantarii, intruziunii politicului in administrarea invatamantului, limitarii optiunilor de dezvoltare, supracentralizarii, lipsei de respect fata de excelenta in educatie, din cauza lipsei unei formari continue de calitate care sa mareasca competenta profesionala si responsabilitatea fata de actul didactic si din alte multe cauze.

Deoarece inca nu se intrevad eforturi facute de organele centrale de remediere a acestor defecte si deoarece efectele asupra generatiei tinere sunt vizibil negative consideram ca toti partenerii societatii civile si ai mediului de afaceri care au ca obiectiv educatia trebuie sa-si uneasca fortele in ridicarea calitatii educatiei la toate nivelurile.

Lansam cu aceasta ocazie miscarea EDUGATE care se va directiona pe imbunatatirea tuturor parametrilor educatiei. Este singura garantie ca intrarea noastra in UE nu va insemna o crestere a haosului intern ci se va transforma intr-o revolutie interna a societatii romanesti.

Miscarea EDUGATE va oferi specialisti si formatori, parteneriate si piete educative, un orizont larg de recunoastere si promovare a valorilor si mai ales un incubator de competenta si responsabilitate.

Piata miscarii EDUGATE este sistemul de educatie incepand de la profesori, elevi, administratori si manageri, policy makers si decidenti politici si terminand cparintii elevilor si mediul de afaceri.

Aceasta miscare se va concretiza cu programe concrete, cu parteneriate pe aceste programe si cu o retea de sprijin pentru toate initiativele ce pot imbunatati educatia in Romania.

Lansarea miscarii EDUGATE va avea loc cu ocazia Conferintei Nationale EDUGATE si a Targului de Educatie dedicat Abilitatilor Inalte (evenimente lansate in perioada: 21-22 aprilie si respectiv 28 aprilie), evenimente ce vor avea loc la Colegiul National Iulia Hasdeu din capitala.

Toti cei ce sunteti preocupati de soarta educatiei din Romania si de viitorul copiilor sunteti invitati sa va inscrieti in aceasta miscare si sa participati la evenimentele organizate de consortiul EDUGATE.
 
 
 EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati este astazi una dintre cele mai mari initiative educationale private in Romania si totodata initiatorul propunerii legislative privind educatia tinerilor supradotati si capabili de performanta înalta.

EDUGATE numara peste 30 dintre cele mai prestigioase institutii educationale ca fondatori: IRSCA Gifted Education, Centrul Educatia 2000+, Junior Achievement Foundation, RO-TALENT - Asociatia romana de asistenta psihopedagogica si sociala a copiilor si tinerilor talentati, CODECS Foundation for Leadership, CUFR- Conseil Universitaire Formation- Recherche Français-Roumain auprès des Grandes Écoles Françaises, Cygnus Foundation, The National Institute of Education Sciences, CREDIS- Departamentul de Învatamant la Distanta- Universitatea Bucuresti, Clubul Harvard Romania-Moldova, SIGMA - Fundatia pentru Integrare europeana, Editura SIGMA, Colegiul National Iulia Hasdeu, Colegiul National Mihai Viteazul, Liceul de Muzica Dinu Lipatti, Liceul de Muzica George Enescu, Liceul de coregrafie Floria Capsali, Fundatia Nationala pentru Tineret, Scoala Jose MARTI, FDSC- Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Departamentul de Management - Universitatea Politehnica Bucuresti, Asociatia Profesorilor de Matematica si Fizica din BACAU (APMFB), Grupul Ecologic de Colaborare- Universitatea Bucuresti, Fundatia Altius Academy, Global Video Media Television Alpha, Centrul pentru stiinte aplicate si cercetare - Universitatea Bucuresti, Asociatia Romana pentru Stiintele Vietii - ProBios, Asociatia Managerilor Publici din Romania, PsihoBest- Centrul de Testare si Orientare Vocationala, Fundatia M.A.T.C.A. - 2000, Fundatia pentru Strategii de Comunicare, Uniunea Studentilor din Romania, LEADERS Romania, COMTEL Electronics, Network Electronics Techologies, Federatia Romana de Taekwondo, Fundatia Libra si Asociatia Cetatea lui Bucur "7 Centre".
 
Prof. dr. Florian Colceag
Presedinte IRSCA GIFTED EDUCATION
Presedinte EDUGATE


 


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner