Prima editie a GastroFest Imprimare E-mail

Prima ediţie a simpozionului GastroFest are loc în perioada 14-16 octombrie 2010, la Hotelul New Montana din Sinaia. Evenimentul organizat de Worwag Pharma se bucură şi de sprijinul Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie.

Prin organizarea acestui simpozion se doreşte abordarea într-o manieră ştiinţifică de top a unora dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă românii şi anume afecţiunile digestive. Se pare că bolile sistemului digestiv (gastrointestinale, hepatice, colecistice sau pancreatice) au cauzat moartea a aproximativ 15.400 de români, cea mai mare rată înregistrându-o cirozele şi hepatitele cronice, cu un număr de 11.000 de cazuri, potrivit statisticilor Ministeruluin Sănătăţii pentru anul 2008.

La GastroFest participă reputaţi medici şi specialişti care vor aduce în discuţie importanţa afecţiunilor digestive oferind totodată şi o alternativă în tratarea lor cât mai eficientă.

Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a evenimentului, reputaţi medici şi specialişti vor supune dezbaterii tematici care privesc: “Steatoza hepatică non alcoolică la pacientul cu sindrom metabolic şi/ sau diabet zaharat” (Prof. dr. Amorin Popa), Pierderile de fier pe tract digestiv superior” (Prof. dr. Mircea Diculescu), „Magneziul în patologia de tract digestiv” (Conf. dr. Paul Porr) sau „Tratamentul hipertensiunii portale în ciroză” (Conf. dr. Paula Szanto şi Dr. Ioana Visovan).

La GastroFest este aşteptat şi un invitat special din partea Universităţii Medicale din Slovacia şi al Centrului Naţional de Terapie a Hepatitei Cronice, mai exact domnul Prof. dr. Jozef Holoman. Acesta va susţine o prezentare intitutală „Steatoza hepatică – standardizare şi indicatori raţionali”, trăgând un semnal de alarmă cu privire la importanţa şi gravitatea acestei afecţiuni.

GastroFest este un eveniment organizat de reprezentanţa din România a companiei Worwag Pharma, una dintre cele mai importante companii farmaceutice la nivel internaţional. De peste 25 de ani, activitatea companiei Worwag Pharma s-a remarcat prin crearea unora dintre cele mai vaste game de produse farmaceutice şi suplimente nutritive. Organizarea de cursuri şi simpozioane pentru medici şi farmacişti a devenit o tradiţie a companiei care şi-a creat şi un renume prin sprijinul permanent oferit profesioniştilor din domeniul sănătăţii.