Programul pentru Supravietuirea Nou-Nascutilor si Copiilor Imprimare E-mail


Bucureşti, 20 Mai 2009 -  Ieri seara, cu ocazia aniversarii a 90 de ani de la infiintarea primei organizatii Salvati Copiii din lume, a fost lansat in Romania Programul pentru Supravietuirea Nou-Nascutilor si Copiilor.
Lansarea proiectului a avut loc  in prezenta Primarului General al Capitalei, domnul Sorin Oprescu, in tripla sa calitate de primar, medic si prieten al organizatiei Salvati Copiii , care a evidentiat importanta si necesitatea unui astfel de program pentru reducerea mortalitatii infantile in Romania si a doamnei Ana Maria Mihaescu, presedinta organizatiei.
Alianţa Internaţională Salvaţi Copiii a stabilit ca prioritate strategică pentru 2010 – 2015 dezvoltarea de  programe globale în domeniul nou-născuţilor şi al supravieţuirii acestora.
Această prioritate este în conformitate cu art. 6 al Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, care prevede că fiecare stat semnatar are obligaţia de a asigura dreptul la viaţă a copilului, supravieţuirea şi dezvoltarea acestuia.

Totodată, acest program va fi subsumat Obiectivului 4 de Dezvoltare al Mileniului şi anume reducerea cu două treimi în perioada 1990 – 2015 a ratei mortalităţii copiilor sub 5 ani.

Contextul internaţional este destul de grav. In fiecare an, 9,2 milioane de copii mor înainte de împlinirea vârstei de 5 ani, 40 % dintre aceştia decedând în prima lună de viaţă. În 85 % din cazuri, mortalitatea infantilă este provocată de cauze care ar putea fi prevenite (pneumonie, diaree, complicaţii la naştere, malarie, pojar, SIDA, malnutritie).

În România, din păcate, rata mortalităţii infantile este la nivelul cel mai înalt din Europa. (mortalitatea copiilor mai mici de 1 an este de 22.9 ‰, fata de media Uniunii Europene de 5.72‰). Salvaţi Copiii România doreşte să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă  a grupurilor defavorizate si lanseaza oficial in Romania Campania pentru Supravietuirea Nou-Nascutilor si Copiilor.

“Toti copiii au dreptul la viata, de aceea trebuie sa facilitam accesul nou-nascutilor si a  mamelor acestora la serviciile medicale de baza. Sa nu uitam ca 1 copil moare la fiecare 3 secunde din cauze ce ar putea fi prevenite. De aceea, vrem sa determinam implicarea  reala si a autoritatilor romane in atingerea Obiectivului 4 de Dezvoltare al Mileniului. Până în 2015, putem să salvăm 6 milioane de copii care mor anual din cauze ce ar putea fi prevenite”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Salvaţi Copiii România.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:
Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv – 021.316.61.76, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.


Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care promovează de 19 ani drepturile copilului, în acord cu Convenţia Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membră a Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 27 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 ţări. Salvaţi Copiii România este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării  prin munca, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu copiii si familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. În programele derulate în anul 2008 au fost implicaţi peste 30.000 de copii. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii.
Pentru mai multe informaţii despre programele Salvati Copiii România vizitaţi www.salvaticopiii.roComentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner