Tot Calarasiul se pune Ón miscare la Ziua Sportului Imprimare E-mail

Tot Călăraşiul se pune în mişcare la Ziua Sportului

Călăraşi, 10 octombrie 2011 - Ziua Sportului, cel mai mare eveniment sportiv dedicat comunităţii, ajunge la Călăraşi cu cea de-a doua ediţie. Evenimentul organizat de TenarisSilcotub va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2011, la Stadionul Dunărea din Călăraşi (Bulevardul Republicii, nr. 39), începând cu ora 8:00 şi se va desfăşura pe parcursul întregii zile.
Gândit sub forma unui eveniment sportiv cu activităţi diverse pentru participanţi de toate vârstele, Ziua Sportului îşi doreşte să promoveze beneficiile mişcării şi ale sportului în întreaga comunitate.
“Promovarea adoptării unui stil de viaţă activ, sănătos este una din iniţiativele importante pe care TenarisSilcotub le-a adăugat în acest an la proiectele sale de dezvoltare socială, concepute împreună cu şi pentru comunităţile din care facem parte. Prima ediţie a Zilei Sportului a oferit o experienţă inedită angajaţilor şi locuitorilor oraşului Zalău şi contăm pe o participare numeroasă şi în Călăraşi”, a spus Gabriel Podskubka, Vicepreşedinte Executiv TenarisSilcotub.
Alergări la crosuri de 3 şi 10 km pe pista de atletism a Stadionului Dunărea sau parcurgerea distanţelor la pas, meciuri de volei, badminton, baschet, atletism pentru copii sau concursuri pentru toată familia şi 100 de premii pregătite la tombola Ziua Sportului sunt doar câteva din activităţile incluse în programul evenimentului.
Sportive de renume susţin mişcarea la Ziua Sportului
Cabral şi Gianina Corondan vor fi gazde la Ziua Sportului, prezentând demonstraţiile artistice şi sportive ce vor avea loc pe scena evenimentului. Sportive de renume s-au alăturat evenimentului susţinând ideea de mişcare, Gabriela Szabo şi Diana Oprea confirmându-şi prezenţa la Călăraşi.
„Din momentul retragerii din activitatea de sportiv profesionist, m-am dedicat proiectelor care promovează ideea de mişcare şi un stil de viaţă sănătos. Ziua Sportului şi TenarisSilcotub şi-au asumat această misiune şi mă bucură că sunt perseverenţi. În mai anul acesta, am participat la prima ediţie a Zilei Sportului la Zalău, iar acum iată că ne pregătim şi pentru ediţia cu numărul 2”, a declarat Gabriela Szabo, campioană olimpică la atletism.
Ultimele zile de înscriere la crosurile de 3 km şi 10 km
Crosurile de 3 şi de 10 km ce vor avea loc pe pista de atletism a Stadionului Dunărea îşi strâng în această săptămână ultimii participanţi. Pentru crosul de 10 km, ce va avea startul la ora 10:00, alergătorii se mai pot înscrie online pe site-ul www.ziuasportuluitenaris.ro până la data de 13 octombrie sau vineri, 14 octombrie, între orele 9:00 şi 19:00, la corturile special amenajate pe terenul de zgură din imediata apropiere a Stadionului Dunărea.
Clasarea alergătorilor la crosul de 10 km va fi făcută de un sistem de monitorizare electronică. Pentru ridicarea cipurilor, cei înscrişi în competiţie trebuie să se prezinte cu cel puţin două ore înainte de începerea cursei. Participanţii sunt obligaţi ca, în momentul ridicării cipului, să prezinte cartea de identitate.

Pentru alergătorii la crosul de 3 km, fluierul de start se va da la ora 12:00, iar înscrierile se vor face exclusiv în dimineaţa competiţiei, între orele 8:00-11:30, pe terenul de zgură din vecinătatea Stadionului Dunărea.

Premiile oferite în cadrul celor două crosuri constau în aparate electronice la crosul de 10 km (cameră video – locul I, DVD Player portabil – locul II, aparat foto – locul III) şi echipament sportiv la crosul de 3 km (stepper – locul I, set de rachete de tenis – locul II, minge de fitness – locul III).

Deşi vor concura alături de ceilalţi participanţi la crosurile de 3 şi 10 km, angajaţii TenarisSilcotub vor avea culoare de sosire şi clasamente dedicate lor. Cei mai rapizi alergători (bărbaţi şi femei) la crosul de 10 km din rândul angajaţilor vor reprezenta România la Maratonul Global al Organizaţiei Techint, ce va avea loc la Zalău în mai 2012.

100 de premii sportive îi aşteaptă pe alergătorii celor două crosuri la tombola Ziua Sportului. La înscrierea în competiţie, fiecare participant va primi câte un talon de participare, care va fi introdus în urnă la finalul competiţiilor. Câştigătorii aleşi în urma tragerii la sorţi vor primi seturi de gantere, palete de tenis de masă, mingi de aerobic, de fotbal, de volei, de baschet, sticle speciale pentru alergători, rachete de badminton, rucsaci şi genţi sport.
Ziua de Antrenament pentru micii alergători
Gabriela Szabo şi Diana Oprea vor pregăti vineri, 14 octombrie, pe terenul de zgură a Stadionului Dunărea Ziua de Antrenament, un moment de mişcare special creat pentru toţi copiii înscrişi la cros şi nu numai. Micii alergători vor face încălzirea în compania Gabrielei Szabo şi vor forma împreună cu Diana Oprea cel mai mare grup de zumba în aer liber.
Evenimentul Ziua Sportului TenarisSilcotub se află la a doua ediţie, după ce în mai 2011 a avut loc la Zalău în premieră. Mai multe detalii despre Ziua Sportului puteţi afla accesând www.ziuasportuluitenaris.ro.
Ediţia Călăraşi a Zilei Sportului TenarisSilcotub este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Călăraşi, Consiliul Judeţean Călăraşi, Instituţia Prefectului - Judeţul Călăraşi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Călăraşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, Federaţia Română de Atletism.

Despre TenarisSilcotub
TenarisSilcotub este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicaţii din industria mecanică, auto-moto, a petrolului şi a gazelor naturale, industria chimică şi petrochimică, industria energetică. Unităţile sale de producţie se află la Zalău şi Călăraşi, România. Programele de responsabilitate socială ale companiei urmăresc dezvoltarea durabilă a comunităţilor în care compania îşi desfăşoară activitatea, fiind direcţionate spre educaţie, sănătate, cultură şi artă, educaţia privind mediul înconjurător şi asistenţă socială. În aprilie 2011, la cea de-a opta ediţie a Galei Oameni pentru Oameni, dedicate acţiunilor de responsabilitate socială în România, TenarisSilcotub a fost premiată pentru investiţii strategice în comunitatea locală.

Taguri:  Tot Clra_iul se pune Ón mi_care la Ziua Sportului