Un nou centru educational pentru copiii defavorizati din capitala Imprimare E-mail

Salvati Copiii a deschis un nou centru educational pentru copiii defavorizati din capitala
În 2009-2010, peste 350 de copii saraci si familiile lor vor beneficia de serviciile celui mai nou centru Salvati Copiii

Bucuresti, noiembrie 2009 – Organizatia Salvati Copiii România a inaugurat cel de-al 18-lea Centru Educational din tara, initiativa realizata datorita fondurilor obtinute în cadrul editiei 2008 a Festivalului Brazilor de Craciun. Aflat în incinta scolii nr. 26 din Bucuresti, noul centru are drept principal obiectiv reintegrarea scolara si sociala a copiilor exploatati prin munca, precum si prevenirea abandonului scolar. Peste 350 de copii saraci si familiile lor vor beneficia de serviciile centrului în primul an de activitate.

La nivelul capitalei, au fost identificati aproximativ 1.200 de copii si tineri care traiesc sau muncesc pe strada, 48% dintre ei fiind minori. Mai mult, doar un procent de 11% dintre acestia frecventeaza scoala.1 Programele noului centru inaugurat de Salvati Copiii vizeaza reintegrarea scolara si sociala a acestora, dar si a altor copii din comunitatile defavorizate din Bucuresti.

Centrul situat în incinta scolii nr. 26, în zona Lizeanu – Mosilor, îsi propune sa ajute copiii provenind din familii foarte sarace, cu probleme sociale extrem de grave, care au abandonat scoala pentru a presta diverse munci în schimbul unor sume derizorii. Unii dintre copii nu au fost înscrisi niciodata la scoala sau nu au acte de identitate, din aceasta cauza familiile lor fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile care le sunt asigurate, precum venitul minim garantat sau înscrierea la un medic de familie.

„Sprijinul acordat de toti sustinatorii Festivalului Brazilor de Craciun a contribuit foarte mult la dezvoltarea proiectelor sociale si educationale pentru copiii defavorizati din întreaga tara. Prin inaugurarea acestui nou centru in Bucuresti ne dorim sa ajutam cât mai multi copii defavorizati sa se dezvolte armonios, oferindu-le sansa de a studia ca orice alt copil de vârsta lor. Programul se adreseaza în special copiilor din comunitati foarte sarace, care nu îsi pot permite sa acopere cheltuielile legate de frecventarea scolii. Planuim ca si anul viitor, în urma fondurilor strânse la Festivalul Brazilor de Craciun 2009, sa putem inaugura noi centre pentru copiii aflati în situatii dificile” declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii România.

La evenimentul de inaugurare a noului amplasament au participat reprezentanti ai autoritatilor locale din Bucuresti, ai organizatiei Salvati Copiii, precum si Otilia Badescu, campioana europeana la tenis de masa si voluntar al centrului Salvati Copiii.

“Salvati Copiii este o organizatie recunoscuta pentru initiativele si programele sale de promovare a drepturilor copiilor, protectie sociala, dar si pentru eforturile de a trage un semnal de alarma asupra problemelor cu care se confrunta familiile sarace din România si efectele pe care situatia materiala precara o are asupra dezvoltarii copiilor. Am dorit sa devin voluntar pentru a ma implica activ în actiunile Salvati Copiii si pentru a duce mai departe
mesajul acestei institutii ”, a declarat Otilia Badescu.
Centrul Educational din incinta scolii Nr. 26 din Bucuresti se alatura celor 17 centre deja existente în orasele Bucuresti Iasi, Resita, Timisoara, Târgoviste, Cluj, Craiova, Târgu Mures, Bistrita, Focsani, Petrila, Constanta, Brasov si Topoloveni unde Salvati Copiii România dezvolta în prezent programe de reintegrare sociala si scolara a copiilor exploatati economic.

Salvati Copiii intentioneaza sa continue aceste programe si în 2010, dorind ca anul viitor sa ajute este 3000 de copii si familiile acestora cu ajutorul fondurilor strânse la gala Festivalului Brazilor de raciun.

Pentru informatii suplimentare contactati:
Liliana Bibac, Coordonator Proiect, tel.: 021 316 61 76/ 0741 933 599, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Ana Dumitru, Responsabil Comunicare, tel : 021 316 61 76, Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.
Despre Salvati Copiii România:

Salvati Copiii România este o organizatie neguvernamentala activa în domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990.
Membra a Aliantei Internationale Salvati Copiii, organizatia considera ca toti copiii, indiferent de rasa, religie sau provenienta
sociala au aceleasi drepturi, de care trebuie sa beneficieze. Salvati Copiii este implicata în diferite proiecte de educatie, protectie
sociala si advocacy pentru copiii aflati în familii sarace, copiii victima a violentei, copiii strazii, copiii refugiati etc., lucrând cu
copiii si familiile acestora pentru îmbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor. Salvati Copiii îsi utilizeaza
experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze
toti copiii.

Despre Festivalul Brazilor de Craciun:
Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strângere de fonduri organizat anual de Salvati Copiii România,
care are ca centru de interes o licitatie speciala de braduti de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai unoscuti designeri români. Devenit una dintre atractiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Craciun sprijina roiectele derulate de Salvati Copiii România.
Comitetul de Organizare al Festivalului Brazilor de Craciun din acest an are în componenta sa pe Amalia
Nastase, Andi Moisescu, Andreea Raicu, Bianca Dordea (Director Comunicare BRD - Groupe Société Générale), Corina ârladeanu (Manager 2activePR), Nora Marcovici (BBDO România), Gabriela Terchila (Managing Director Proximity), iviu Sfrija (Presedinte Henkel România), Tereza Munteanu (Managing Partner Wunderman).