Ingrijirea danturii nou nascutului si sugarului Imprimare E-mail


Dezvoltare unei dentitii sanatoase incepe din primele luni de viata.
Administrarea zulnica a unui compus florurat (concomitent cu vitamina D, pentru a nu-i administra bebelusului prea multe medicamente) trebuie inceputa din prima luna. Doza recomandata este de 0,25micrograme/zi pana la sapte ani.

Nu numai aportul de minerale este hotarator pentru o dentitie sanatoasa.  Nutritia echilibrata a nou nascutului si sugarului este si ea responsabila de formarea unei dentitii bune. Calciul si fluorul se fixeaza pe un schelet proteic. Cantitatea si calitatea proteinelor din alimentatia sugarului fac ca acest schelet sa fie de buna calitate iar mineralizarea sa aibe un suport rezistent. Nu este suficient de des mentionat ca laptele de mama asigura cea mai echilibrata alimentatie pentru sugar.
La aparitia primului dinte (in jur de cinci luni, dar daca intarzie nu trebuie sa va ingrijorati) trebuie sa va ocupati si de igiena  dentitiei ! Dupa fiecare masa, cu un tifon curat, curatati dintisorul (si mai apoi dintisorii !). Daca copilul sta bine in fund, puteti incepe periajul. Folositi o periuta moale si o pasta de dinti pentru copii. Cantitatea de fluor este mai mica. Daca copilul inghite pasta este bine sa consultati stomatologul si sa-i cereti parerea daca trebuie scazuta doza de fluor administrata zilnic, pentru  a evita supradozarea.
Este bine sa obisnuiti copilul de mic cu vizita la stomatolog. La  un an puteti merge la primul consult stomatologic. Acest lucru are multe avantaje. In primul rand copilul va fi obisnuit ca medicul sa-l consulte, apoi problemele eventuale pot fi rezolvate din timp :carii, implantari defectuoase). Mai ales cariile trebuiesc tratate din timp. Lasate sa evolueze pot duce la compromiterea dentitiei permanente. La aceasta prima vizita se evita tratamentele care pot lasa o amintire neplacuta copilului.

Autor: Mircea AnghelescuComentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner