Amigdalite (angine) la copii Imprimare E-mail
Cititi si...
Cele mai frecvente cauze de alergii alimentare la copilul mic

Intre 0 si 4 luni:
-    Simptome: diaree, varsaturi, duireri abdominale sunt cele mai frecvente simptome de alergii alimentare la copiii intre 0 si  4 luni care nu sunt hraniti exclusiv la san. O conditie esentiala pentru ca acestea sa fie puse pe seama alergiei sunt stagnarea sau scaderea greutatii. Alergenul este provenit din proteinele laptelui de vaca (din lapte praf maternizat sau nu)

Mai mult... Infectiile cailor respiratorii superioare (I.A.C.R.S.) constituie principala cauza de imbolnaviri la copii iarna. In aceasta categorie rino-faringitele si amigdalitele sunt predominante. Virusurile sunt principala cauza a acestor infectii
( mixovirus, adenovirus, rinovirus, etc). 
Infectiile cailor respiratoriiIn momentul infectiei virale flora microbiana care exista in fosele nazale are conditii de inmultire si poate cauza suprainfectii. Anumite conditii anatomice specifice copilului,cavitati nazale mai mici, tesutul  limfatic abundent, pozitia culcata a sugarilor, cominicarea mai scurta si mai dreapta cu urechea medie favorizeaza si infectiile urechilor (otitele medii). Frecventa crescuta este cauzata si de crese si gradinita unde boala se propaga usor.
 
Amigdalitele reprezinta o mare parte din infectiile cailor respiratorii superioare. Amigdalita este cauzata de inflamarea tesutului limfatic continut de amigdalele palatine.

Amigdalele palatine sunt doua formatiuni dispuse simetric in fundul gurii. Tesutul limfatic pe care il contin este o bariera impotriva microbilor. In acelasi timp reacria la infectie determina cresterea lor. Aceasta crestere cauzeaza si primul semn pe care copilul, daca este mai mare, il spune: durerea la inghitit (in termeni medicali: disfagie). Febra, nasul infundat si cu secretii abundente insotesc durerea in gat. La copii mici se adauga in grade diferite dureri de urechi (copilasul nu suporta sa-i fie atinse urechile. sau isi freaca urechule si plange). In acest caz se vorbeste de o reactie otica, nu este insa o otita. Aceasta reactie se vindeca simultan cu amigdalita. Cele mai multe amigdalite sunt de origine virala.

Evolueaza spre vindecare in trei pana la cinci zile.

Tratamentul este simptomatic, adica se trateaza febra (produsele care contin paracetamol sunt cele mai indicate) aerul trebuie sa fie umezit (o farfurie cu apa pe calorifer sau soba), comprese caldute in jurul gatului, pastile antiseptice de supt (evitati produsele care contin si benzocaina care poate avea efecte secundare neplacute).

Antibioticele sunt absolut inutile in tratarea anginelor virale daca nu este vorba de un copil cu alte patologii asociate.

Amigdalitele cauzate de bacterii evolueaza cu febra mai mare, guturaiul nu le precede iar aspectul amigdalelor este rosu intens cu puncte alb-galbui (amigdalita pultacee).

Streptococul hemolitic de grup A este cel mai frecvent intalnit in acest caz.

Antibioticele sunt necesare in tratamentul anginei streptococice (clavusin, eritromicina dar penicilina este inca foarte utila).
 
Dr.Mircea Anghelescu 


Comentarii (3)add
frumoasa teorie - ar trebui si poze : Mladin Dorian
va rog poze cu : forma amigdale normala, iritate, pultacee- fac cat 20 de pagini de teorie
...
... : doctorc
eu am luat zinnat si nu mia trecut,am facut pauza 3 zile si am luat iarasi zinat inca 5 zile.INtro luna a trebuit sa mi le scot.Mai au rost atunci antibioticele?
...
amigdalita...... : bia
eu am probleme cu amigdalita de mic copil si intotodeauna eram tratata cu antibiotice foarte tari, fie pastile,fie injectii penicilina moldamin,dar acum miam facut analize mi sau luat probe din gat si s-a vf la ce medicamente este sensibil microbul si am luat apoi acele medicamente foarte tari dar nici cea mai mica schimbare.nu stiu ce sa mai fac cred ca am 6 luni de cand nu se mai trateaza (nu exagerez).medicul mia spus sa fac din nou acele analize poate ca am alt microb .sincer m-am saturat!va rog nu stiti ce as putea sa fac? smilies/sad.gif smilies/sad.gif
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner