LARINGITA LA COPIL Imprimare E-mail


Laringele este situat in partea superioara a traheei (traheea este o formatiune cartilaginoasa care duce aerul spre plamani). Laringele este format din cartilagii.

Laringita la copiiEl asezat in locul unde se despart caile aeriene de cele digestive, aerul spre pamani iar alimentele si lichidele spre stomac. Functioneaza ca un robinet care permite accesul spre plamani sau stomac atunci cand inghitim si respiram. Laringele are un rol importan si in vorbire aici gasindu-se si corzile vocale. Exista mai multe forme de laringita. In toate cazurile este prezenta
dificultatea in respiratie, copilul trage greu aer in piept, si vocea este schimbata, copilul este ragusit, tusea este "latratoare".
Forma cea mai grava se manifesta la copiide trei-patru ani, cu febra mare (peste 38,5C), stare generala rea, copilul sta asezat sau in patru labe pentru a putea respira, are dureri mari in gat, refuza sa inghita mancarea.

COPILUL NU TREBUIE ASEZAT CULCAT IN NICIUN CAZ! IN FATA ACESTOR SEMNE DUCETI-VA LA SPITAL IMEDIAT! TINETI COPILUL  IN PICIOARE SAU IN SEZUT.


Exista si forme mai usoare dar dificultatile de respiratie, febra, tusea si raguseala sunt prezente. Un asemenea episod, in timpul noptii poate fi si o forma de debut a rujeolei. Ca regula generala, pentru parinti, trebuie stiut ca un copil cu dificultati mari in inspir, febra, tuse ragusita, stare generala proasta, necesita consultul imediat al medicului sau daca acesta nu se poate deplasa rapid, prezentarea la camera de garda a spitalului.

Dr.Mircea Anghelescu Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner