Vaccinarea antigripala a copilului Imprimare E-mail
Gripa este o infectie virala (virus influenza). Aceasta infectie are cea mai mare frecventa din decembrie pana in aprilie.
Image Simptomatologia gripei: febra cu debut brusc, dureri musculare intense, dureride gat, secretii nazale. Cea mai grava complicatie este pneumonia. Vindecarea este spontana intr-un interval care variaza intre doua si sapte zile. Copii mici pot suferi complicatii : cea mai grava este pneumonia.
Vaccinarea este singurul mod eficient de protejare impotriva gripei. Virusul gripal (influentae) sufera modificari rapide. De aceea este necesara vaccinarea anuala cu tulpini virale adaptate modificarilor. Vaccinul nu este eficient in toate cazurile in acceasi masura. In orice caz ofera o protectie de aproximativ 70%, iar imbolnavirile vor fi mai usoare, in cazul in care apar, si complicatiile sunt mult mai rare.
In Revista "Lancet" din 1 octombrie 2005 a fost publicat un studiu conform caruia vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani nu ar avea niciun efect pentru prevenirea principalei complicatii a gripei: pneumonia. Alte studii  au aratat ca eficacitatea vaccinarii copiilor sub varsta de 2 ani este foarte mica, iar la cei intre 2 si 6 ani de numai 33%.

Autor: Dr.Mircea AnghelescuTaguri:  Vaccinarea antigripala vaccin antigripal
Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner