Vitaminele Imprimare E-mail
Cititi si...
Ii administrezi copilului tau VITAMINA D?

Laptele tau este cel mai potrivit pentru alimentarea sugarului pana la 5-6 luni. SI totusi, din primele zile de viata copilul are nevoie de un mic supliment la hrana, fara de care nu se poate dezvolta cum trebuie. Laptele mamei, cu atat mai putin laptele de vaca sau laptele praf obisnuit nu au destula vitamina D pentru a preveni instalarea rahitismului.

Mai mult...Vitaminele sunt biocatalizatori. Asta inseamna ca faciliteaza anumite reactii chimice (metabolice) care au loc in organism. Ele nu participa direct la aceste reactii. Corpul uman nu poate sintetiza singur aceste substante (cu exceptia vitaminei D pe care pielea o \"fabrica sub actiunea razelor solare,:vitaminele K si B2 sunt produse de flora microbiana din intestin).
VitamineleVitaminele sunt impartite, dupa solubilitate, in hidro- si liposolubile.

HIDROSOLUBILE: C, B1, B2, PP, B5, B6, B9, B12. Acumularea acestor vitamine este mica pentruca sunt eliminate prin urina.

LIPOSOLUBILE: A, D, E, K. Organismul poate acumula aceste vitamine in grasime si/sau ficat. Aceste rezerve pot dura mai multe luni.

Vitaminele au un rol important in functionarea metabolismului si a diferitelor organe. Sunt usor de gasit in farmacii si se elibereaza fara reteta.

Ce trebuie amintit este ca daca lipsa (carenta) in vitamine determina disfunctii ale organismului, excesul nu ne face sa fim neaparat mai sanatosi! Vitaminele n sunt \"combustibili\" de mai buna calitate. Hipovitaminozele sunt practic inexistente in cazul unei diete echilibrate (si prin dieta echilibrata nu inteleg decat variata, nu cine stie ce compicatii). In schimb hipervitaminozele pot aparea in cazul exceselor de administrare fara control a produselor accesibile in farmacii sau supermarket-uri, a \"suplimentelor alimentare\" sau alte cocktailuri energizante. Iata cateva situatii  in care suplimentarea  cu vitamine are sens.

Sarcina
Alaptarea
In lunile de iarna, la copil (vitamina D)
Fumatul (vitamina C)
Mediul poluat (Vitamina A)Taguri:  Vitaminele vitaminele la copii ce vitamine vitamine pentru copii
Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner