Bebe in masina Imprimare E-mail


In masina copilul trebuie sa stea pe un scaun adaptat varstei lui. Masinile sunt prevazute cu sisteme de prindere (ISIOFIX) pentru scaunele copiilor. 
La modelele mai vechi scaunul poate fi fixat cu ajutorul centurilor. Niciodata copilul nu trebuie tinut in brate; cu ata mai mult daca stati pe scaunul din fata. Scaunul special pentru copii il apara in caz de accidente, iar soferul (mama sau tata) pot conduce linistiti, copilul fiind fixat in centuri si neputandu-se masca liber prin masina. Daca tineti copilul in brate in cazul unei franari bruste sau unui soc din spate, inertiile pot fi atat de mari incat il veti scapa din brate ceea ce poate avea urmari extrem de grave. Scaunul trebuie sa fie adaptat varstei copilului (greutatii si inaltimii) astfel incat sa poata sta comod si in acelasi timp sa fie bine fixat.
Pretul unui scaun de buna calitate este de 300 RON. Exista si scaune mai scumpe pana la aproape 1000 RON. Nu faceti economie caci accidentele rutiere sunt frecvente si urmarile asupra copiilor pot fi foarte grave. Sa nu aveti impresia ca un copil tinut in brate este mai securizat decat intr-un scaun calculat pentru a-l proteja cat mai bine.
 
Paragraf din noul cod rutier care ar trebui retinut si respectat de catre toti parintii si nu numai: art. 97 si art.98 din noul cod rutier.

ARTICOLUL 97
 1 - copii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta in dispozitive de retinere omologate.
 2  -coducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice.
     ........................................
 4 -se excepteaza de la obligatia de a purta centura de siguranta:
    ---------------------------------
    b) femeile in stare vizibila de graviditate.
.............................................................................................................
ARTICOLUL 98
     -1 se interzice transportul pe motociclete si pe mopede a mai multe persoane decat locurile stabilite prin constructie, precum si al obiectelor voluminoase.
     -2 copii in varsta de pana la 7 ani, daca sunt tinuti in brate, precum si cei de pana la 14 ani, se transporta numai in atasul motocicletelor.   
 
Autor:  Mircea Anghelescu


Comentarii (3)add
si, nu sau : gigutza
e cu "si", nu cu "sau"!
deci, "copii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm" e incorect; corect este copiii cu varsta sub 12 ani si cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta"
...
pentru strainatate : gicutza
Pentru cine iese din tara cu copiii, e bine sa se intereseze cum sta treaba in fiecare dintre tarile pe care le viziteaza, respectiv tranziteaza. O pagina utila poate fi de exemplu cea a ACR-ului nemtesc. In alte limbi inca n-am gasit.
...
fara : Lnc
La 300 lei nu gasesti scaune bune, doar cosciuge.
Un scaun care sa ofere si siguranta copilului porneste de la 200 euro
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner