Copilul cu platfus Imprimare E-mail
Cititi si...
CUM NE SPALAM PE DINTI

Pentru o dantura sanatoasa si un zambet frumos, trebuie sa stim cum sa ne ingrijim dintii inca de mici, chiar daca sunt de lapte. Pentru ca orice afectiune a dintilor temporari are repercursiuni mai tarziu si asupra dintilor definitivi. De ce sa il chinui ducand-ul la stomatolog cand oricum isi va schimba dintii, ganditi voi. 

Mai mult...Copilul meu are platfus ... ce sa fac?
Primul sfat pe care pot sa il dau parintilor cu o asemenea problema este sa consulte un medic specialist.
Copilul cu platfusAcesta poate prescrie tratament kineto, masaj si o vizita la un centru de  ortezare-protezare de unde copilului i se poate lua amprenta plantara. In urma acesteia se cofectioneaza talonete speciale (in functie de marime si de gradul afectarii).
In primul rand cum poti sa recunosti un platfus? Se vede cu ochiul liber: bolta plantara este prabusita sau lipseste. In cazul in care copilul este trimis la kinetoterapeut ar putea da peste mine. Atunci incep cu masaj local si cu diferite tipuri de mobilizari la nivelul piciorului (prin asta inteleg laba piciorului si glezna).
  Recomand si explic de asemenea o serie de exercitii: ridicari pe varfuri, ridicari pe calcaie, ridicari pe marginea externa a plantei (talpii), ridicari pe margine interna, joc de glezne, rularea unui baston cu talpile din stand pe scaun (poate sa fie coada de matura, facalet, etc.), apucarea unei sosete tot din stand pe scaun (poate sa fie batista sau orice alt obiect textil asemanator), mersul in picioarele goale pe nisip (la mare). Mai exista o serie de exercitii la spalier (ridicari pe prima si pe a 2 – treapta).
 
Frecventa si numarul exercitiilor depind atat de varsta cat si de gradul de afectare. De exemplu pentru un copil de 6 ani cu un platfus neaccentuat, eu recomand 10 – 15 ridicari a cate 2 serii. Pentru un puber de 14 ani cu un platfus mai accentuat amrecomandat 20 – 25 de ridicari in 2 – 3 serii.

De obicei este bine sa se inceapa tratamentul imediat ce platfusul a fost descoperit. Dupa depasirea perioadei de crestere si dezvoltare corporala exista sanse mult mai mici de recuperare.

Se poate trai si cu platfus. Totusi exista unele probleme: obosela deranjanta in picioare la ortostatism prelungit sau/ si la deplasari pe distante lungi. Nu se recomanda purtarea de incaltaminte cu toc inalt.


Comentarii ()add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner