Flora intestinala la nou nascuti Imprimare E-mail


Flora intestinala, formata din miliardele de microorganisme gazduite de aparatul nostru digestiv incepe sa se formeze din momentul nasterii , se imbogateste in primele zile de viata prin formarea a diverse microorganisme aerobe sau anaerobe pentru ca apoi acestea sa atinga concentratia maxima deja din primii ani de viata.

Flora bacteriana are functii importante:
- constituie o bariera impotriva eventualelor atacuri ale agentilor nocivi, stimuland deci imunitatea;
- ajuta digestia si contribuie la reglarea functiilor intestinului;
- produce vitamine si alte substante pretioase pentru sanatatea organismului.
In perioada in care se formeaza in burta mamei, copilul  prezinta un tub digestiv absolut steril. In momentul nasterii, cand trece prin canalul nasterii, incepe colonizarea intestinului de catre bacterii. Aceasta "populatie" va creste in primii ani de viata prin contact cu mediul si prin alimentele introduse in organism.Potrivit anumitor studii copiii nascuti prin cezariana vor dezvolta mai tarziu decat cei nascuti in mod natural flora bacteriana necesara pentru apararea organismului si intretinerea acestuia.

Alterari ale florei intestinale.
Microorganismele prezente in flora bacteriana pot fi "bune" sau "rele"(patogene). Dezvoltarea agentilor patogeni duce la tulburari ale echilibrului florei microbiene cu influente negative asupra sanatatii .
Printre bacteriile benefice pentru organism se numara bifidobacteriile, lactobacili, anumiti coci gram pozitivi iar dintre cele rele amintim : salmonella, clostridium, E.coli.

Factorii ce pot determina alterarea florei intestinale a noului nascut sunt diversi:
- variatia alimentatiei: trecerea de la alaptarea la san la laptele artificial, schimbarea tipului de lapte, introducerea de noi alimente;
- oscilatiile climaterice;
- infectii intestinale, colici;
- administrarea de antibiotice sau alte medicamente.

Efectele cele mai evidente ale acestui dezechilibru al florei intestinale sunt:
- diaree
- colici
- constipatie
- meteorism

O masura pentru reglarea compozitiei florei intestinale este administrarea de substante probiotice, prebiotice si simbiotice.

Autor: Mircea Anghelescu Comentarii (1)add
probiotice : elena35
Eu am folosit mult timp probiotice pentru familia mea deoarece eu si sotul meu avem colon iritabil iar fetitele mele au tot necesitat tratamente antibiotice. Am profesat un an de zile in Franta si acolo am aflat de medicamentul Ultralevure, un probiotic care contine saccharomyces boulardii (sper ca am scris corect), o drojdie benefica. Pe acesta l-am tot folosit mult timp si trimiteam si familiei in Romania pana cand am aflat ca de fapt acest medicament se gaseste si la noi dar se numeste Enterol. Sint plicuri sau capsule si se dau inclusiv la sugari. Nu sint medic dar din experienta personala va recomand acest medicament.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner