Somnul - cand va dormi bebelusul meu toata noaptea? Imprimare E-mail


Este intrebarea pe care o pun multi tati si mame ai micutilor bebelusi. Doarme suficient ?
Imaginea unui copilas adormit degaja o liniste si un calm nemasurat!

 Bebelusi dorm atat cat au nevoie, numai ca au un ritm al somnului care nu este inca in acord cu ritmul zi-noapte. In urmatoarele luni de dupa  la nastere, se va adapta la aceaste ritmuri,

In primele luni de viata asteptati-va ca micutul sa se trezeasca de doua-trei ori pe noapte, este nevoie sa dati dovada de rabdare.

Multi bebelusi sunt agitati cand se trezesc noapte si se lasa cu greu linistiti; cand credeti ca poate ii este foame si vreti sa-l alaptati, tocmai a adormit, apoi cand adormiti dv, se trezeste iar.
Aveti dreptate nu este usor sa rezisti. In acest interval aveti nevoie de un sprijin. Incercati sa recuperati somnul in timpul zilei, sau acordati-va la orele de somn ale copilului dumneavoastra.

In primele luni, bebelusii, se trezesc cam la trei ore  si stau treji in jur de o ora. Se trezesc ,cel mai adesea, cand le este foame si adorm dupa ce au stomacul plin. Bebelusii, in primele saptamani de viata, dorm intre 12 si 20 ore pe zi  si fara sa fie influentati de alternanta noapte – zi, ritmul se va structura incetul cu incetul si va incepe sa creasca numarul de ore de somn noaptea dupa varsta de 3 luni.

Bebelusii de multe ori inainte de a adormi sunt usor agitati sau chiar plang, cu putina atentie, veti descifra acest mesaj si veti sti ca oboseala il face sa reactioneze astfel.
Culcati-l pe spate in patutul lui, mangaiati-l usor, este o buna ideie sa-icantati sau sa-i puneti o jucarie muzicala cu o melodie de legan, pana adoarme.

Crearea unei rutine (o succesiune de gesturi care se repeta) care precede culcarea il va ajuta pe bebelus sa–si formeze deprinerea de a se culca, atunci cand se simte obosit si sa adoarme repede.
 
Autor: Psiholog Carmen Anghelescu Comentarii ()add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner