Toaleta bebelusului: spalatul pe ochisori, nasuc Imprimare E-mail


Igiena sugarului trebuie sa devina un ritual placut atat pentru bebelus, care se va simti curat, relaxat,  si alintat, cat si pentru mamica care are astfel ocazia sa-si manifeste afectiunea.
Iata cateva reguli simple de urmat.
Ochisorii
Sunt necesare tampoane de vata imbibate cu apa fiarta si racita sau ser fiziologic. E de preferat cea minerala intrucat cea de la robinet usuca pielea sensibila a copilului. Sterge cu multa delicatete fiecare ochisor de la coltul extern  catre cel intern avand grija sa schimbi tamponul pentru a evita transmiterea unei eventuale infectii.
Nasucul
E fundamentala igiena nasucului inca din primele zile de viata ale bebelusului pentru a-l ajuta sa respire mai bine, pentru a apara organismul de virusi si bacterii precum si de agentii poluanti ai atmosferei. Pana la 1 an bebelusii respira numai pe nas care devine astfel calea principala de patrundere in organism a bacteriilor, virusilor, prafului, substantelor poluante.  Curatirea nasului ii ajuta pe sugari in momentul suptului sau  somnului; cu nasucul infundat copilul suge cu greutate si in consecinta mananca mai putin. Datorita acestor motive nasucul trebuie curatat de cateva ori pe zi.
Se foloseste ser fiziologic sau un produs specific pentru bebelusi care sa nu-i irite mucoasele, sa nu contina substante alergogene si sa fie bogat in saruri minerale. Pune cateva picaturi de ser fiziologic in fiecare nara. Tine capul copilului aplecat usor spre spate, cateva secunde, apoi ridica-il si cu pompita, pe rand fiecare nara se absoarbe serul si secretiilecu ; aceasta provoaca stranutul ceea ce favorizeaza eliminarea mucusului.
 Nu folosi pentru nari betigasele de vata . Cateva picaturi de ulei vegetal (fiert si racit) in jurul narilor evita iritarea pielii. Uleiul nu trebuie sa ajunga sa se scurga in nas.
 
Autor: Mircea Anghelescu 


Comentarii (2)add
Toaleta bebelusului: spalatul pe ochisori, nasuc : IORGA DANIEL
eu asi recomanda printre altele si batistuta sugarului
...
toaleta-bebelusului-spalatul-pe-ochisori : sava mirela
si eu sunt de acord cu batista bebelusului si humex/marimex in locul serului fiziologic; h d d u f

...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner