Cursurile FasTracKids din Septembrie la Gradinita Bambi Imprimare E-mail


  Image Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională va organiza cursuri FasTracKids, programul educaţional pentru copii numărul 1 în lume, potrivit revistei americane Entrepreneur Magazine.
Programul debutează la 3 septembrie 2007, iar înscrierile se pot face deja la sediul Centrului Step by Step din strada Ghe. Dem Teodorescu 16 Bis.
“Centrul Step by Step are ca preocupare majoră promovarea si implementarea celor mai perfomante şi mai inovative metode de învaţământ. Programul FasTracKids şi-a câştigat deja o recunoaştere unanimă la nivel mondial, de aceea suntem încântaţi că putem face acum copiilor şi părinţilor din Romania această oferta educaţională. Ca locaţie de desfăşurare, am ales Gradiniţa Bambi, care are o foarte bună reputaţie în rândul părinţilor şi dispune de toată logistica necesară pentru derularea acestor cursuri în cele mai bune condiţii”, a declarat Carmen Lică, directoarea executiva a Centrului Step by Step.

FasTracKids este un program de educaţie conceput în Statele Unite ale Americii de psihologi şi educatori de talie mondială şi îşi propune să fructifice la maximum oportunităţile de cunoaştere deschise copiilor în perioada cuprinsă între 3 şi 8 ani, când se formează 80% din conexiunile interneuronale ale creierului uman.
Prin metode de predare inovative, programul FasTracKids abordează douăsprezece teme de studiu: comunicare, tehnologie, creativitate, scopuri şi obiective în viaţă, literatură, artă şi teatru, biologie, matematică, ştiinţele naturii, astronomie, ştiinţele pământului şi economie, fiind structurat în sesiuni de câte 2 ore, 1 dată pe săptămână, timp de 2 ani. Fiecărei teme îi sunt alocate opt lecţii. Numărul maxim de copii într-o grupă este de 16, astfel încât un profesor să nu aibă în grijă mai mult de opt copii.
În lectiile FasTracKids, copiii îşi îmbogăţesc cunoştinţele prin experimente, prezentări filmate la fiecare sesiune de curs, discuţii, jocuri de rol, activităţi practice şi jocuri atractive. Sălile de curs sunt dotate cu Fastrackids Learning Station® - un sistem inovativ format din ecran interactiv (touch screen), videoproiector, computer şi camere de filmat, similar cu cel folosit în prestigioasele universităţi Harvard, Oxford sau MIT.
-//-
Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională este o organizaţie neguvernamentală, membră a Soros Open Network şi se ocupă de implementarea acestui program în România, fiind cunoscut în domeniul educaţional ca promotor al alternativei educaţionale Step by Step în creşe, grădiniţe şi clase ale învăţământului primar.

Step by Step este o metodă alternativă de educaţie a copiilor de la naştere până în adolescenţă bazată pe datele psihologiei ştiinţifice a dezvoltării copilului. În România, programul Step by Step a debutat în 1994, sub numele de Head Start, la iniţiativa Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă. Din 1995, programul a luat numele de Step by Step (“Pas cu Pas” - în limba engleză), nume de licenţă pentru toate ţările din Europa de est în care se aplică, iar in 1998 a fost preluat de Centrul Step By Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala.
FasTracKids a fost înfiinţat în anul 1998 în Statele Unite ca răspuns la problema calităţii învăţământului preşcolar şi ca soluţie de îmbunătăţire a calităţii educaţiei copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 8 ani. Programul este prezent deja în 30 de ţări, cu peste 160 de centre. FasTracKids a fost desemnat de prestigioasa revistă americană Entrepreneur Magazine drept programul educaţional pentru copii numărul 1 în lume (categoria enrichment education for children) şi este, în acelaşi timp, una dintre cele mai dinamice francize la nivel mondial.

Pentru relaţii suplimentare, persoana de contact este
 Ruxandra Avram, PR Manager FTK: GSM 0740302770; e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.


Comentarii (2)add
FTK = HEA (hamburger educational american) : Liviu
Dupa Detergentul Minune al firmelor cu structura piramidala ce produc disperati pe banda rulanta, dupa fast-food-ul care te transforma in elefant, cele 50 de state ale Americii lanseaza un nou proudus: FAST TRACK KIDS, in traducere COPII CARE URMEAZA CALEA RAPIDA, un fel de hamburger educational. Ultrarapid, calitate garantata!

FASTRACKIDS este un sistem american care promoveaza individualismul tipic Statelor Unite, acel NUMBER ONE de care America este atat de avida. Care este rezultatul pe care ni-l propun americanii? O tara cu numeroase probleme, cu un sistem in care fiecare devine lider calcand peste cadavrele celuilalt. O criza finaciara mondiala declansata de o tara care a pus banul pe primul plan si s-a umflat pana a facut poc.

Noroc ca oamenii mai gandesc si dincolo de reclama:

...mie personal mi se pare un program de invatare ca oricare altul, doar ca fugareste creierul copilului. as fi fost tentata sa-l inscriu la asemenea sesiuni daca nu semana cumva izbitor cu dresajul animalelor de companie. cand am inceput sa ma interesez despre acest program am crezut ca e vorba de clovni care distreaza copii, ii pun in situatii inedite si ii incurajeaza sa reactioneze dar cand ma aflat ca seamana izbitor de mult cu ceea ce fac papagalii pana sa ajunga numere de circ...parca mi-a trecut cheful. (o mamica de pe un forum, poate singura)

Tehnicile folosite de sistemele americane sunt in mare parte teoretizate in Europa. La fel ca Imperiul Roman, care a cules ca un vultur tot ce a gasit in cale, americanii preiau de oriunde, invelesc in poleiala publicitatii si servesc pentru propriul profit.


Noi suntem europeni, suntem legati mai mult de Franta, Belgia sau Marea Britanie, tari care adauga spiritului practic si bunul gust. Americanii propun teatru si dans, insa teatrul a fost cladit de Voltaire si Shakespeare, nu de domnii care au avut nesimtirea sa puna o intreaga lume pe butuci doar pentru ca le-au placut ingineriile imobiliare. Si noi, europenii, stim sa fim practici, insa adaugam si creativitatea, simtul moral si bunul gust, total opuse palariei de cowboy americane. Prefer zece programe ale Centrului Cultural Francez sau britanic decat modulele americane, care mie nu-mi demonstreaza mare lucru. In plus, ca sa nu mi se reproseze lipsa simtului practic, as intreba: in ce ne calculam salariul, in USD sau in EURO? Bonjour, in caz ca nu va mai amintiti, facem parte din Europa. Si tot spre Europa ne indreptam.
...
... : Laura B.

Bravo, celor de la FTK Romania!

Tot respectul pentru ceea ce faceti, pentru modalitatea de a face...si "altceva" !

Din pacate insa, intr-o economie de piata "libera", deschisa cunoasterii si comunicarii, este aproape imposibil sa "multumesti" pe toata lumea.

Insa, ceea ce pe mine ma nedumereste, este modalitatea mai degraba facila de a discredita, in loc de a accepta si alte puncte de vedere, de a cauta si a intelege eforturile depuse in a aduce ceva nou in piata educationala din Romania.

Am regasit aceeasi postare, acelasi cut&paste (taire&inserare, adica) in diverse topicuri. Ar fi fost poate, cu mult mai interesant un punct de vedere bine sustinut si argumentat, chiar si in opozitie. Criticile sunt adesea constructive si ne ajuta sa ne imbunatatim performanta, daca sunt intr-adevar sustinute obiectiv.

Succes in continuare in ceea ce faceti!
Si o zi minunata tuturor,

Laura B.
Managing Partner
"Learn2b" - "Invat sa devin.."
Personal Development Programme for Early Childhood
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner