FasTracKids – locul unde invatarea e distractiva Imprimare E-mail


ImageFastrackids este un program de educatie conceput in Statele Unite ale Americii de psihologi si educatori de talie mondiala si isi propune sa fructifice la maximum oportunitatile de cunoastere deschise copiilor in perioada cuprinsa intre 3 si 8 ani.
Studiile arata ca primii ani din viata unui om sunt critici. In aceata perioada se creeaza legaturile neuronale. 80% din abilitatile copilului de a invata se dezvolta pana la 8 ani. De asemenea, dezvoltarea intelectului unui copil poate varia cu pana la 25% in functie de durata programelor de educatie timpurie si calitatea lor. (Sursa: The Learning Revolution, Neurobiologist Peter Huttenlocke, Universitatea din Chicago)

Programele FasTracKids se adreseaza copiilor de la 6 luni la 8 ani:
FasTrack Signing – pentru copii de la 6 luni la 2 ani
FasTrack Tots – pentru copii de la 2,5 la 3,5 ani
FasTracKids Core – pentru copii de la 3 la 8 ani
FasTrack Music – pentru copii de la 2 la 4 ani si de la 4 la 6 ani

Prin metode de predare inovative, programul FasTracKids Core abordeaza douasprezece teme de studiu:
-    comunicare,
-    tehnologie,
-    creativitate,
-    scopuri si obiective in viata,
-    literatura,
-    arta si teatru,
-    biologie,
-    matematica,
-    stiintele naturii,
-    astronomie,
-    stiintele pamantului si
-    economie,

fiind structurat in sesiuni de cate 2 ore, 1 data pe saptamana, timp de 2 ani. Fiecarei teme ii sunt alocate opt lectii. Numarul maxim de copii intr-o grupa este de 16, astfel incat un profesor sa nu aiba in grija mai mult de opt copii.
In lectiile FasTracKids, copiii isi imbogatesc cunostintele prin experimente, prezentari filmate la fiecare sesiune de curs, discutii, jocuri de rol, activitati practice si jocuri atractive. Salile de curs sunt dotate cu Fastrackids Learning Station® - un sistem inovativ format din ecran interactiv (touch screen), videoproiector, computer si camere de filmat, similar cu cel folosit in prestigioasele universitati Harvard, Oxford sau MIT. In plus, FasTracKids foloseste o metodologie de ultima ora numita Zigzag educational care consta in schimbarea frecventa a activitatii, la numai cateva minute, ceea ce reduce substantial riscul plictiselii la copil.Pe langa imbunatatirea cunostintelor, programul pune accent deosebit pe dezvoltarea abilitatilor fundamentale de viata cum ar fi:
·    comunicarea si vorbirea,
·    transferul cunostintelor in practica,
·    lucrul in echipa,
·    luarea de decizii,
·    rezolvarea de probleme,
·    leadership,
·    public speaking,
·    capacitatea de a primi si oferi feed back.

Copiii invata sa se concentreze, sa vorbeasca cu incredere in fata altora, sa isi foloseasca in mod creativ puterea mintii, sa isi aplice cunostintele in practica, sa lucreze si sa comunice eficient cu altii.

Copiii participa la prezentari filmate concepute sa ii ajute in patru moduri:
-    invata sa comunice in propozitii complete
-    invata sa gandeasca inainte de a vorbi
-    invata sa isi sistematizeze discursul
-    invata sa isi imbogateasca vocabularulFasTracKids® a fost desemnata de prestigioasa revista americana Entrepreneur Magazine drept franciza educationala pentru copii numarul 1 in lume (categoria enrichment education for children) iar in 2006 a primit distinctia “Best of the best in children’s businesses”, fiind in acest moment prezenta in 40 de tari cu peste 200 de centre.

Pe langa programul FasTracKids Core care se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 8 ani, exista si alte programe:

FasTrack Tots – pentru copii de la 2,5 la 3,5 ani

FasTrack Tots este o  varianta mai scurta a programului Core care se adreseaza copiilor cu varste intre 2 si 3 ani si ii pregateste pe acestia pentru FasTracKids Core.
Cursurile dureaza o ora si se desfasoara pe parcursul unui singur an. Lectiile sunt interactive si includ cantece, miscare, experimente, toate fiind menite sa dezvolte concentrarea si abilitatile de  comunicare.

FasTrack Signing – pentru copii de la 6 luni la 2 ani

Cursurile FasTrack Signing sunt pentru copii cu varste de la 6 luni la 2 ani impreuna cu parintii lor  sau cei care ii ingrijesc – bone, bunici etc.
Cu ajutorul jocurilor si cantecelor, educatorii FasTrack Signing ii invata pe micuti cum sa isi foloseasca mainile pentru a comunica inainte de a invata sa vorbeasca. Cursul consta in 10 intalniri de cate o ora pe parcursul a 10 saptamani.


FasTrack Music – pentru copii de la 2 la 4 ani si de la 4 la 6 ani

FasTrack Music este mult mai mult decat un curs de muzica, este si un mod interactiv de a invata limba engleza. Centrat pe povesti, cantece si jocuri, FasTrack Music este un mod distractiv de a introduce copiii in minunata lume a muzicii. Pe o perioada 12 luni, participantii vin la intalnirea lor saptamanala de o ora in care invata despre muzica. Programul include 12 module. Fiecare modul are cantece si ritmuri care ajuta copilul sa dezvolte cunostinte fonetice timpurii.

-//-

Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) este o organizaţie neguvernamentală, membră a Soros Open Network, care dezvolta programe in domeniul educatiei.
Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaţionale Step by Step, alternativa care se aplica in 39 de judete din Romania, in crese, gradinite si clase din invatamantul primar.

Din 2000, CEDP a creat prima gradinita particulara care aplica metodologia alternativa Step by Step, un centru model de bune practici in ceea ce priveste educatia timpurie, Gradinita Bambi.

Din 2005, ca o continuare a eforturilor de promovare a conceptului de educatie timpurie, CEDP completeaza spatiul educational si literar cu primul targ de carte pentru copii, Minilibri – spectacolul cartii pentru copii.

Din 2007, CEDP promoveaza cel mai inovativ program de educatie timpurie, FasTracKids.

Persoana de contact:

Ruxandra Avram – PR Coordinator FasTracKids
0740 302 770
Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.Comentarii (3)add
informatii program pentru grupa 6 luni-2 ani : dima mirela
Buna ziua!

Sunt mamica unui baietel de 8 luni. Dorim sa ne alaturam si noi celor care se bucura de programele fastrackids.
Va rog sa-mi trimiteti oferta de pret si locatiile disponibile pentru aceasta grupa (inclusiv intervalele orare).
Noi locuim in cartierul Tineretului si ne-ar interesa o locatie care sa ne fie mai usor de ajuns.

Va multumim!

Mirela DIma si Bebe Mihai Cosmin


...
buna ziua : Laura Barbu
Am un baietel de 2ani si 8 luni, suntem din Ploiesti.
Va rog sa-mi trimiteti oferta de pret si locatiile disponibile pentru aceasta grupa.
Va multumesc!
Barbu Laura si Claudiu Mihai

...
... : Yegenaga Nicoleta
Buna seara! Am o fetita de 8 luni ,suntem din Constsnta si m-ar interesa o oferta de pret pt un curs in programul Fastrackids pt grupa 6luni-2 ani si as vrea sa stiu daca in Constanta aveti aceasta grupa..va multumesc!
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner