Daruri si cadouri de Craciun Imprimare E-mail


Daruri erau schimbate in timpul ceremoniilor romane de Saturnalii, sarbatorilor soltitiului, originea sarbatorilor noastre de Craciun. Cel mai bine cunoastem obiceiul schimbarii de daruri de la cei trei magi mentionati in biblie. Insa, asa cum se mentioneaza in Istoria Craciunului, in timpul secolelor trecute, Craciunul era o treaba solemna. Puritanii religiosi aminteau crestinilor ca Magii faceau daruri numai lui Iisus, si nu Familiei lui sau unul altuia. Insa de cand sarbatoarea nasterii lui Christos a fost inclusa in festivitatile solstitiului in afara bisericii oficiale, si de Cand Craciunul a devenit cu adevarat popular in timpul ultimului secol, a devenit un fenomen comercial.
Figura lui Mos Craciun (Santa Claus sau Sinterklaas) vine de la Sfantul Nicolae (270 - 310), episcopul de Myra care, acoperita de roba episcopala, cu rosu si alb, si calarind un magar, facea daruri copiilor. Sfantul Nicolae este patronul sfant al copiilor. In timpul evului mediu multe biserici au fost construite in onoarea lui prin toata Europa. Celebrarea mortii sale, 6 decembrie, a devenit ziua cand se fac daruri, in special copiilor.

Primele mentiuni ale Ciorapilor Craciunului ce erau atarnati de cos sau langa acesta, au fost facute abia la inceputurile acestui secol de ilustratorul Thomas Nast, prin tablourile sale si de scriitorul George Webster, intr-o poveste despre vizita lui Mos Craciun. Povestea a prins cu repeziciune.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost necesar sa fie trimise cadourile de craciun, din timp, trupelor aflate la departare. Comerciantii s-au unit in efortul de a reaminti marelui public sa-si faca cumparaturile din timp, si asa s-a nascut sezonul de cumparaturi.

Astazi, cumparaturile Craciunului sunt o intrecere. 86% din consumatori isi fac cumparaturile de Craciun in timpul lui decembrie, 70% nu fac economii pentru perioada de Craciun, si pana la 87% se decid pe loc ce vor cumpara. Aproximativ 30% isi folosesc cartea de credit ca mijloc principal de a-si cumpara bunurile pentru Craciun, ducand deseori la depresia Craciunului in ianuarie si februarie. Folosirea creditului este citata ca o cauza majora a falimentarilor din afara afacerilor, fiind depasita doar de somaj. Statisticile arata ca grupurile de oameni cu venituri mari , medii si mici cheltuiesc aproape aceeasi suma pe daruri de Craciun.
 


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner