Despre pomul de Craciun Imprimare E-mail


In fiecare an in seara de ajun a Craciunului se impodobeste bradul. impodobirea pomului de Craciun este un obicei, venit din Europa, cel mai probabil de la popoarele germanice sau chiar ariene. incetul cu incetul, acesta a intrat in traditia crestina. in Evul Mediu, case impodobite cu pomi de Craciuni apar in provincile Alsacia si Lorena, dar nu cu ocazia Craciunului, ci mai degraba ca cea a Anului Nou. De aici traditia se extinde in intreaga Franta, Spania, Italia si Elvetia.
Despre pomul de CraciunDe asemenea, este posibil ca Pomul de Craciun sa provina de la nordici, care obisnuiau sa-si impodobeasca casele cu ramuri de brad si de vasc. Pomul de Craciun a patruns mai tarziu si in Orient, prin intermediul catolicsmului. In Rusia europeana Ajunul Craciunului era sarbatorit in padurile de brazi, unde era ales unul ca cel mai frumos dintre toate si impodobit cu lumanari aprinse, bomboane, jucarii, etc. in traditia romaneasca de la sat, regasim acest obicei al impodobirii bradului la nunti si la moartea tinerilor, femei si barbati.

Bradul impodobit se intalneste ca pom de Craciun doar in orasele din Germania sfarsitului de secol XIX, dar odata cu Primul Razboi Mondia se raspandeste pe intreg teritoriul acestei tari. in zilele noastre, impodobirea bradului de Craciun a devenit unul dintre cele mai iubite datini atat in mediul urban cat si in mediul rural, odata cu asteptarea lui Mos Craciun in seara de Ajun.Comentarii (1)add
... : Alis
Ceva foarte important!!!foarte tare!!!!
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 

 

 

newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner