Piticii sau Spiridusii lui Mos Craciun Imprimare E-mail


In Scandinavia timpurilor pagane, oamenii credeau ca spiridusii casei le pazeau casele impotriva raului. Desi acesti spiridusi erau in general binevoitori, se spune ca puteau deveni repede rautaciosi cand nu erau tratati cum se cuvine. De-a lungul secolelor au fost fie iubiti fie detestati. Unii oameni credeau chiar ca erau spirite rele si canibali. Perceptia asupra spiridusilor depindea in mare masura daca o persoana era rautacioasa sau draguta.

Cand Craciunul a devenit din nou popular, ca sezon al sarbatorilor, in mijlocul anilor 1800, scriitorii scandinavi ca Thile, Toplius, Rydberg au schitat adevaratul rol al spiridusilor in viata moderna: magicieni ce sunt sacaitori intr-un fel, insa sunt adevaratii prieteni si ajutor pentru Mos Craciun. Ei sunt spiridusii Craciunului. Artisti ca Hansen si Nyström au completat imaginea spiridusilor, pentru noi.

Sa traiesti in Laponia
La un moment dat se credea ca spiridusii traiesc in satul lui Mos Craciun de la Polul Nord. Insa, in 1925 s-a descoperit ca nu exista reni la Polul Nord insa sunt o multime in Laponia, Finlanda. Nimeni nu a reusit sa vada cu adevarat satul lor pentru ca pasajul catre el este un secret cunoscut numai de Mos Craciun si spiridusi. Stim ca este undeva pe muntele Korvatunturi in tinutul Savukoski din Laponia, Finlanda, care este pe granita fino-rusa..

Masina magica de facut jucarii

Spiridusii sunt copii lui Gryla si Leppaludi, tatal si mama lor. Unii oameni spun ca sunt 13 spiridusi, unii spun ca 9, unii 6. Sunt foarte destepti si-l ajuta pe Mos Craciun sa fabrice jucariile pe care copii si adulti le comanda prin email sau prin posta. Cunoastem cel putin 6 din indatoririle pe care le au. Iata-le alaturi de numele lor vestice::

Bushy Evergreen
este inventatorul masinii magice de fabricat jucarii.
Shinny Upatree este cel mai vechi prieten al lui Mos Craciun si cofondator al satului secret din Laponia.
Wunorse Openslae a facut sania lui Mos Craciun si o intretine pentru performante uimitoare. (Se crede ca renii ating viteze mai mari decat luminile pomului de craciun.) Are gija si de reni.
Pepper Minstix este paznicul secretului localizarii satului lui Mos Craciun.
Sugarplum Mary
este Capul Ospatului Dulce, si ajutorul sotiei lui Mos Craciun, cunoscuta ca Mary Xmas.
Alabaster Snowball este foarte important. El este administratorul Listei celor Cuminti & si Neastamparati.Comentarii (4)add
crisxxle : chirita cristina ana-maria
smilies/smiley.gif smilies/wink.gifeste foarte frumos o sa incerc si eu la fel ca ei eeeeeeeee tttttttttttttaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrreeeeee!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/shocked.gif smilies/cool.gif smilies/tongue.gif smilies/kiss.gif smilies/smiley.gif smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif smilies/smiley.gif smilies/grin.gif
...
... : chirita cristina ana-maria
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeee rrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu e ca o poveste pt.copii si parinti mi-a luat 1 minut sa citesc sunt tare!!!!!!!!!!!!!
...
Super povestioara! : Valerushka
smilies/wink.gif smilies/wink.gif Merge! O super povestioara! Crede-ti in asta???? smilies/shocked.gif Pentru copii mici e buna! smilies/kiss.gif Cam atit !V-am poopat, CIAO,CIAO raminati fresh in continuare! smilies/wink.gif
...
MOS CRACIUN EXISTA.... EL NU TREBUIE SA "MOARA" NICIODATA : floryul

Cine spune ca nu exista Mos Craciun?.......acela care nu a fost copil, acela care nu a avut copilarie, acela pt. care siritul Craciunului nu a existat niciodata.........Mos Craciun exista ......Nu spulberati visul copiilor de a se intalni cu Mos Craciun.......
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner