Renii lui Mos Craciun Imprimare E-mail


La un moment dat se credea ca Mos Craciun (Santa Claus) locuieste la Polul Nord. In 1925 s-a descoperit ca nu exista reni la polul nord. Insa sunt o multime in Laponia, Finlanda. Asa ca astazi stim ca renii locuiesc ijn jurul satului secret al lui Mos Craciun iar spiridusii undeva pe muntele Korvatunturi din tinutul lapon Savukoski, Finlanda, care este pe granita fino-rusa..

Cu mult timp in urma, Mos Craciun si spiridusii sai au descoperit formula magica a Prafului Magic al Renilor, care-i face sa zboare. Acest praf este pulverizat pe fiecare ren cu putin timp inainte de plecarea lor din seara de Craciun. le confera suficienta magie pentru a putea zbura in jurul lumii. Pot zbura foarte repede: la o viteza aproape egala cu a luminii de Craciun.

Rudolph este cel mai celebru ren. Este conducatorul celorlalti 8, a caror nume sunt Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer, si Vixen.

Numele celor 8 reni au fost publicate de Clement Clark Moore, poet si profesor de teologie american, in poemul sau din 1822 "O vizita de la Mos Nicolae." Rudolph este renul despre care s-a scris abia in 1939 de catre Robert May, care l-a inclus intr-o poveste pentru catalogul Epitropiei Crestine Montgomery. (Bineinteles, spiridusii cunosteau numele lor cu mult, mult inainte de a-l afla Moore si May.)Comentarii ()add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner