Un concurs de cunostinte generale Imprimare E-mail


Un joc ce testeaza cultura generala si abilitatile de strateg ocupa locul intai in Romania in clasamentul site-urilor de jocuri ce se adreseaza populatiei mature (12-65 de ani), inregistrand in ultima perioada o crestere saptamanala de pana la 12%.
"Obiectivul principal al jocului este de a deschide apetitul maselor spre cunoastere, nicidecum al geniilor. Totusi, geniile isi au locul lor, ei fiind jucatori de referinta, demoni ai cunoasterii necrutatori cu nestiutorii", a declarat Lucian Iancu, cel care a lansat jocul numit ConQUIZtador in Romania.
Pe site-ul www.conquiztador.ro sunt peste 100.000 de conturi utilizator create si aproximativ 56.000 de conturi ale unor concurenti care revin sistematic.
ImageNumarul persoanelor care joaca zilnic este de peste 12.000. in perioada de vara s-a inregistrat o stagnare a cresterii numarului de utilizatori, dar cresterile au revenit incepand cu luna august. Aproximativ 600 de partide se desfasoara simultan, iar numarul de jocuri zilnice este de peste 90.000.
In topul site-urilor romanesti trafic.ro, ConQUIZtador ocupa locul 92 in clasamentul general si locul 11 - in categoria divertisment.
Jocul exista, deocamdata, in Germania, Ungaria si Romania, iar in septembrie va fi lansat in S.U.A., Rusia si Bulgaria. Singura tara care depaseste Romania ca numar de jucatori este Ungaria, unde a fost lansat in urma cu cinci ani, fiind "testat" de circa 65% dintre utilizatorii maghiari de internet.
Lucian Iancu apreciaza ca Romania are potentialul de a depasi Ungaria in urmatoarele luni. El a adaugat ca, pana in prezent, popularizarea jocului s-a facut doar pe baza recomandarii prietenilor, fara nicio campanie de popularizare.
Jocul are o baza de date ce contine peste 65.000 de intrebari. Ea este imbogatita de catre utilizatorii, care propun zilnic circa 300 de intrebari, dintre care 150 sunt introduse in joc, dupa verificare.
    De asemenea, bazele de date pe care le au la dispozitie administratorii contin toate informatiile necesare pentru a face evaluari pe paliere de varsta, zone sau domenii testate.
In septembrie va fi lansata o noua versiune, care va contine trei jocuri noi, sisteme de lupta antifrauda, capacitatea de a rezista unui volum mare de utilizatori simultan. De asemenea, se va realiza o revizie completa a tuturor intrebarilor din joc (corectii ortografice, sintactice si de continut). Exista si perspectiva unei colaborari cu un post tv, in vederea lansarii unei emisiuni-concurs.
Lucian Iancu a anuntat ca se doreste organizarea unor campionate locale si a unor intalniri ale jucatorilor. in paralel, va fi implicat in lansarea jocului in Franta, unde evenimentul va fi insotit si de o campanie de publicitate.
Jocul a fost conceput de o firma de software din Ungaria si reprezinta rezultatului a cinci ani de munca. A aparut in 2002 pe Internet, de atunci inregistrandu-se peste 1,5 milioane de useri. ConQUIZtador a fost lansat in Romania la finele anului 2006. Dupa achizitionarea licentei de catre clujeanul Lucian Iancu, doua persoane au lucrat timp de doi ani pentru a crea scheletul site-ului.
In joc pot fi implicati trei competitori, care "cuceresc" portiuni din teritoriul Romaniei in functie de corectitudinea cu care raspund la o serie de intrebari de cultura generala. Rezultatele obtinute se acumuleaza sub forma de punctaje, dar si de "galbeni", care pot fi valorificati in licitatii organizate periodic. (Rompres)


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner