Ajutorul financiar pentru copii in Irlanda Imprimare E-mail


ImageInformaţii

În Irlanda, Ajutorul Financiar pentru Copii (cunoscut anterior drept Alocaţia pentru Copii) se plăteşte părinţilor sau consilierilor copiilor în vârstă de până la 16 ani sau de până la 19 ani în cazurile în care copilul este înscris într-un program de educaţie şcolară cu program complet, într-un program organizat de Autoritatea Naţională Irlandeză pentru Educaţie şi Locuri de Muncă (FÁS), în Programul de instruire A Doua Şansă sau prezintă o infirmitate. Trebuie să trimiteţi un formular de solicitare însoţit de certificatul de naştere al copilului la Biroul pentru Ajutorul Financiar pentru Copii (Child Benefit Section) al Departamentului pentru Probleme Sociale şi de Familie (Department of Social and Family Affairs) pentru a putea solicita acest ajutor.

În cazul în care aveţi gemeni, aveţi dreptul la o subvenţie specială atât în momentul naşterii cât şi în momentul în care copiii împlinesc patru, respectiv doisprezece ani. Rata lunară a Ajutorului Financiar pentru Copii este de 1,5 ori mai mare decât rata obişnuită în cazul a doi gemeni şi de două ori mai mare decât rata obişnuită în cazul a trei sau mai mulţi gemeni.

Dacă primiţi Ajutorul Financiar pentru Copii pentru un copil în vârstă de până la şase ani, veţi primi şi Suplimentul Financiar pentru Creşterea Copiilor.

Reguli

Solicitarea pentru plata ajutorului pentru copii trebuie depusă în şase luni de la:

  • Naşterea copilului dumneavoastră
  • Luna în care copilul a devenit membru al familiei dumneavoastră sau
  • Luna în care familia a venit pentru a se stabili în Irlanda.

În solicitarea pe care o depuneţi trebuie să includeţi şi un formular de solicitare (CB1) şi o copie a certificatului de naştere al copilului. Puteţi obţine un certificat de naştere pentru copilul dumneavoastră de la Biroul de Registratură Generală (General Register Office). Pentru scopuri de asistenţă socială veţi primi o copie specială, care nu trebuie returnată. Pentru detalii suplimentare, consultaţi Înregistrarea naşterii copilului dumneavoastră.

Atunci când înregistraţi naşterea copilului dumneavoastră, Departamentul pentru Probleme Sociale şi de Familie (Department of Social and Family Affairs) va iniţia o solicitare pentru Ajutor Financiar pentru Copii pentru copilul dumneavoastră. Dacă nu solicitaţi Ajutorul Financiar pentru Copii pentru alt copil, Departamentul creează o solicitare nouă şi vă trimite, pentru semnare şi pentru informare în privinţa detaliilor plăţii, un formular de solicitare parţial completat. De asemenea, copilul primeşte un Număr de Serviciu Public Personal (PPS). Dacă solicitaţi Ajutorul Financiar pentru Copii pentru alt copil, noul dumneavoastră copil este adăugat la solicitarea de Ajutor Financiar pentru Copii şi efectuarea plăţilor începe imediat. În cazul în care plata Ajutorului Financiar pentru Copii întârzie, trebuie să luaţi imediat legătura cu Departamentul pentru Probleme Sociale şi de Familie (Department of Social and Family Affairs).

În plicul care conţine formularul pentru solicitarea dumneavoastră veţi găsi şi un plic timbrat auto-adresat (FREEPOST).

În cazul în care solicitaţi continuarea Ajutorului Financiar pentru Copii pentru un copil cu infirmităţi, pentru un copil inclus în sistemul de educaţie şcolară cu program complet sau pentru un copil inclus în programul de instruire A doua şansă cu program complet şi care nu a împlinit încă vârsta de 19 ani, trebuie să completaţi formularul CB2. Acest formular de solicitare trebuie certificat de:

  • Şcoală/liceu în cazul în care copilul dumneavoastră este inclus în sistemul de educaţie şcolară cu program complet
  • Autoritatea Naţională Irlandeză pentru Educaţie şi Locuri de Muncă (FÁS) în cazul în care copilul dumneavoastră este inclus în programul de instruire A doua şansă cu program complet
  • Un doctor în cazul în care copilul dumneavoastră are o infirmitate.

În cazul în care copilul dumneavoastră are vârsta de peste 16 ani şi este inclus în sistemul de educaţie şcolară cu program complet, veţi primi Ajutorul Financiar pentru Copii până în iunie. Nu veţi primi nicio altă plată în contul acestui ajutor până la revenirea copilului în sistemul de educaţie şcolară cu program complet. Biroul pentru Ajutorul Financiar pentru Copii (Child Benefit Section) vă va trimite formularul CB2 în august. În cazul în care copilul revine în septembrie în sistemul de educaţie şcolară cu program complet, completaţi şi returnaţi formularul CB2. Atunci când primiţi plata în contul acestui ajutor, aceasta va include şi sumele restante care vă sunt datorate, incluzând Ajutorul Financiar pentru Copii pentru iulie şi august.

În cazul în care copilul dumneavoastră are vârsta de 16, 17 sau 18 ani şi beneficiaţi pentru el de Ajutorul Financiar pentru Copii, trebuie să înştiinţaţi imediat Departamentul pentru Probleme Sociale şi de Familie (Department of Social and Family Affairs) în cazul în care:

  • Copilul dumneavoastră abandonează şcoala/liceul/cursul A Doua Şansă înainte de data certificată

sau

  • Copilul dumneavoastră se poate întreţine singur înainte de a împlini vârsta de 19 ani sau de data certificată de doctor.


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner