Ajutorul Financiar pentru Copii si reglementarile Uniunii Europene Imprimare E-mail


ImageCetăţenii ţărilor din UE/SEE (Spaţiul Economic European) şi cetăţenii elveţieni care lucrează în Irlanda nu sunt obligaţi să îndeplinească condiţia de rezidenţă cu drepturi depline pentru a beneficia de Ajutorul Financiar pentru Copii.

În cazul în care sunteţi cetăţean al unei ţări din UE/SEE (Spaţiul Economic European) sau un cetăţean elveţian şi lucraţi într-o ţară aflată sub incidenţa reglementărilor UE, ţara respectivă plăteşte de obicei Ajutorul Financiar pentru Copii chiar dacă familia dumneavoastră locuieşte în altă ţară. Cu toate acestea, în cazul în care copiii dumneavoastră locuiesc în altă ţară din UE/SEE (Spaţiul Economic European), trebuie să solicitaţi toate Ajutoarele Financiare pentru Familie la care aveţi dreptul în ţara respectivă. În cazul în care Ajutorul Financiar pentru Familie pe care îl primiţi în ţara unde locuiesc copiii dumneavoastră este mai mic decât Ajutorul Financiar pentru Copii din Irlanda, plata către dumneavoastră a Ajutorului Financiar pentru Copii va compensa diferenţa. Pentru informaţii suplimentare privind modul în care reglementările UE afectează Ajutorul Financiar pentru Copii, luaţi legătura cu Biroul pentru Ajutorul Financiar pentru Copii (Child Benefit Section) - consultaţi secţiunea "Locul de depunere a solicitării” de mai jos.

Ţările aflate sub incidenţa reglementărilor UE sunt: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (exclusiv insulele din Canalul Mânecii), Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Cetăţenii ţărilor care nu fac parte din UE/SEE (Spaţiul Economic European) trebuie să aibă “rezidenţă cu drepturi depline” în Irlanda pentru a beneficia de Ajutorul Financiar pentru Copii. În acest loc aflaţi mai multe informaţii despre rezidenţa cu drepturi depline.

Schimbarea adresei

Informaţiile din dosarul Ajutorului Financiar pentru Copii pentru copiii dumneavoastră trebuie să fie mereu actuale. Dacă vă schimbaţi adresa din Irlanda, returnaţi dosarul Ajutorului Financiar pentru Copii la Biroul pentru Ajutorul Financiar pentru Copii (Child Benefit Section) - consultaţi secţiunea "Locul de depunere a solicitării” - împreună cu o înştiinţare prin care menţionaţi în mod clar faptul că v-aţi schimbat adresa. Veţi primi, în mod gratuit, un nou dosar în care este menţionată noua dumneavoastră adresă.

Cheltuieli

2007, rata lunară a Ajutorului Financiar pentru Copii este :

 

un copil 160 Euro
doi copii 320 Euro
trei copii 515 Euro
patru copii 710 Euro
cinci copii 905 Euro
şase copii 1.100 Euro
şapte copii 1.295 Euro
opt copii 1.490 Euro

Naşterile de gemeni

Rata lunară a Ajutorului Financiar pentru Copii este de 1,5 ori mai mare decât rata obişnuită pentru fiecare copil. Rata lunară a Ajutorului Financiar pentru Copii este de două ori mai mare decât rata obişnuită în cazul a trei sau mai mulţi gemeni, cu condiţia ca minimum trei din copii să rămână calificaţi pentru acest ajutor.

Suplimentar, se plăteşte o subvenţie neperiodică de 635 Euro pentru fiecare naştere de gemeni. Următoarele subvenţii neperiodice de 635 Euro se plătesc atunci când copiii împlinesc 4 şi respectiv 12 ani.

Solicitări frauduloase pentru obţinerea Ajutorului Financiar pentru Copii

Pentru declaraţii false sau care induc în eroare efectuate pentru a obţine în Irlanda Ajutorul Financiar pentru Copii, fie pentru dumneavoastră, fie pentru alte persoane, pedeapsa poate consta într-o amendă de până la 12.697,38 Euro sau în condamnarea la închisoare pentru o perioadă de până la trei ani.

Cum depuneţi cererea

Completaţi formularul CB1 sau formularul CB2 după cum este cazul, incluzând o copie a certificatului de naştere al noului dumneavoastră născut sau alte documente de fundamentare a solicitării în cazul în care solicitaţi acest ajutor pentru un copil în vârstă de peste 16 ani. Trimiteţi plicul timbrat auto-adresat (FREEPOST) la adresa de mai jos. Dacă aveţi dificultăţi la completarea formularului, personalul de la biroul local de asistenţă socială vă poate îndruma şi ajuta.

Puteţi să descărcaţi un formular de solicitare iniţială pentru Ajutorul Financiar pentru Copii (formularul CB1)(pdf) în acest loc. Completaţi integral formularul de solicitare şi returnaţi-l la Biroul pentru Ajutorul Financiar pentru Copii (Child Benefit Section), la adresa de mai jos.

Descărcaţi formularul de solicitare pentru continuarea Ajutorului Financiar pentru Copii (formularul CB2) (pdf) în acest loc. La fel, completaţi integral formularul de solicitare şi returnaţi-l la Biroul pentru Ajutorul Financiar pentru Copii (Child Benefit Section), la adresa de mai jos.

De asemenea, puteţi să solicitaţi prin poştă o copie a formularului de solicitare online.

Unde depuneţi cererea

Child Benefit Section
Department of Social and Family Affairs

Social Welfare Services Office
St Oliver Plunkett Road
Letterkenny
Donegal
Tara IRELAND
Tel: (01) 704 3000
Local:1890 400 400
Site: http://www.welfare.ie
(citizensinformation.ie)


Comentarii (1)add
... : besliaga
mi-ar fi placut sa vad mai multe detalii despre ajutorul financiar acordat copiilor individualizat pe tari se vorbeste foarte mult despre Irlanda si foarte vag despre celelalte tari smilies/cry.gif


...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner