Alocatia de stat pentru copiii romani din Spania Imprimare E-mail


Cetăţenii români din Spania pot beneficia de alocaţia plătită de statul român pentru copiii minori. Pentru aceasta trebuie depus la primaria de domiciliu din România un dosar care să conţină:

1. o copie a certificatului de naştere al copilului;

2. o copie după actul de identitate al reprezentantului legal (părinte);

3. o dovadă/adeverinţă din care să rezulte că solicitantul nu beneficiază de ajutor pentru familie cu copil în întreţinere în Spania;

4. o cerere tip de alocaţie de stat pentru copil.

Dovada că solicitantul nu beneficiază de o alocaţie spaniolă poate fi obţinută depunând în Spania o cerere pentru Prestación económica por hijo o menor acogido a cargo la Centros de Atención e Información de la Seguridad Social. Detalii cu privire la procedură se găsesc la adresa www.seg-social.es, secţiunea Prestaciones. În cazul în care Securitatea Socială spaniolă refuză acordarea aceastei alocaţii (de exemplu în cazul în care părinţii au venituri mai mari decât pragul stabilit de legea spaniolă – 11 000 euro pe an pentru o familie cu un copil), documentul prin care este comunicat acest refuz constituie dovada care trebuie inclusă în dosarul pentru primăria din România.

Alocaţia românească se va trimite prin mandat poştal la domiciliul din România sau, după caz, sunt viraţi într-un cont deschis de către beneficiar la o bancă din România. În cazul mandatului poştal, persoana care ridică banii trebuie să aibă o procură legală.

Menţionăm că alocaţia pentru un copil este de 200 RON (2 milioane lei vechi) pentru copii cu vârsta de până la 2 ani şi de 40 de lei (400.000 lei vechi) pentru copii de la 2 ani până la 18 ani. Actualele reguli nu permit acordarea retroactivă a alocaţiei (vor fi plătiţi bani doar de la data acceptării cererii, nu de la naşterea copilului).

Detalii cu privire la alocaţiile pentru copii se pot găsi pe site-ul:
http://sas.mmssf.ro/prestatiiSociale.php la secţiunea Alocaţia de stat pentru copii.

Articole oferit de http://www.spaniaromaneasca.comComentarii (2)add
respond this topic : RaeRichard
If you are willing to buy a house, you would have to receive the credit loans. Moreover, my father all the time takes a sba loan, which occurs to be the most firm.
...
reply : Leona31CANNON
I had got a dream to start my business, but I did not have got enough amount of money to do this. Thank heaven my friend advised to take the credit loans. Therefore I took the auto loan and realized my old dream.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner