bgalcon.jpg

Fratii care traiesc in buna armonie sunt mai tari decât orice fortareata.

nume copii
desenedecolorat.jpg
   fetita.jpg      scoobie.jpg
     Fetita       Scoobie Doo
Educative
Servicii Utile
 spiritualitate.jpg


logo_farmacia_dulfu_200_71.jpg


Sigur.info internet mai sigur pentru copii
 
 
Bataia (NU) e rupta din rai si violenta naste violenta Imprimare E-mail


Ambele sintagme sunt inradacinate in mentalul nostru colectiv si recunoscute ca fiind valabile de marea masa a populatiei, desi mesajul lor este flagrant contradictoriu, bataia fiind o forma grava de violenta si raiul insemnand, mai intai de toate, iubire, armonie, pace. Cum se poate asa ceva? Simplu: lucrand cu doua masuri, una pentru adulti, alta pentru copii. Cu alte cuvinte, bataia, violenta sunt de neacceptat intre adulti, dar ok daca sunt indreptate impotriva copiilor, pentru ca ei TREBUIE DISCIPLINATI, facuti sa asculte, tinuti in frau sa nu o ia razna si, oricum, ce pot face ei, cum sa i se opuna, cum sa se apere?

Din 2004, la initiativa Salvati Copiii, Romania are un cadru legal prin care copiii sunt protejati fata de ORICE forma de violenta si tratament umilitor (articolul 90 din Legea 272/2004). Doar ca, la fel ca in alte tari din lume unde exista astfel de prevederi, simpla existenta a unor legi ce apara copilul de violenta NU SHIMBA ATITUDINI si mentalitati inradacinate de generatii intregi si nici nu abiliteaza parintii astfel incat acestia sa utilizeze alte metode de educare a copiilor.

Tocmai de aceea, Organizatia Salvati Copiii Romania este alaturi de parinti informandu-i si pregatindu-i prin oferirea de alternative educationale pentru stabilirea unui nou tip de relatie cu copilul, bazata pe respectul reciproc. Abordarea copilului ca o persoana cu drepturi egale, cu capacitatea de a avea opinii si de a si le exprima este calea cea mai sigura catre dezvoltarea optima, plenara a copilului, din punct de vedere fizic, mental, emotional. In acelasi timp, este si cea mai dificila si de durata abordare pentru ca lupta impotriva unor convingeri si obiceiuri cu care parintii insisi au crescut si care au devenit pentru ei a doua natura.

O intelegere empatica a pedepselor fizice si psihologice aplicate copiilor este primul pas important in eradicarea acestor practici. Dacă parintii (si toti cei care lucreaza cu copii) nu simt problema – prin înţelegerea consecintelor şi cunoaşterea durerii provocate de orice forma de violenta – nu o vor putea elimina din viata personala si nu pot actiona impotriva sa in viata profesionala. Schimbarea atitudinilor sociale se produce la nivel personal.

Programul derulat  de Organizatia Salvati Copiii in educarea fara violenta a copilului se bazeaza pe cercetari recente si strategii elaborate de specialistii renumiti din Romania si din lume, cuprinzand cursuri, informari, lectorate, articole, consiliere, materiale de informare (brosuri, ghiduri, manuale etc), dezbateri publice.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.educatiefaraviolenta.ro.


Comentarii (3)add
disciplina fara bataie nu exista......................... : ioana popescu
disciplina fara bataie nu exista nici in familie, nici in scoala si nici macar in gradinita........E STRIGATOR LA CER.....Trimiteti aceste brosuri in toate institutiile de invatamant incepand cu GRADINITA si spuneti-le pedagogilor unca o data ca VIOLENTA NASTE VIOLENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
...
Singurul Bagaj de care are nevoie orice parinte! : Tache Elena
A aparut numarul doi al revistei Trusa pentru Parinti! Cauta la chioscuri singura revistă care te ajută să fii prietenul copilului tău, să-i afli toate nevoile şi dorinţele şi să i le îndeplineşti cu înţelegere şi responsabilitate. În Revista Trusa pentru Părinţi vei găsi informaţii despre cum să comunici cu copilul tău pentru a fi părintele ideal al unui copil perfect.

Psihologul revistei, doamna Mirela Horumba, vorbeste in acest numar despre povara rasfatului si despre crizele de nervi ale copiilor de la supermarket si cum sa reusiti sa le faceti fata si, de asemenea, v-a pregatit un nou spatiu de lucru pentru voi, dragi parinti.

Roxana Iliescu, vedeta B1 TV, va spune care ii sunt cele mai dragi amintiri din copilarie si cum se descurca cu cele doua fetite minunate pe care le are.

Din interviul cu doamna doctor nutritionist Mihaela Bilic veti afla cum il invatam pe copil sa manance sanatos si ce putem face atunci cand plange ca vrea ciocolata dimineata inainte de micul dejun.

Revista Trusa pentru Părinţi este singurul bagaj de care are nevoie orice părinte!
Mai multe detalii pe www.trusapentruparinti.ro.

...
Violenta naste violenta?! : Ohana
Da, probabil violenta naste violenta, iar bataia poate fii inlocuita prin pedeapsa. Dar ce te faci daca pedeapsa intarzie sa aduca rezultate?
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 


image Legislatie...


newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
© 2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner