Calculatorul si internetul, dependenta in folosul educatiei Imprimare E-mail


Orice parinte este ingrijorat de dezvoltarea si educarea copiilor lui. Daca in urma cu cativa ani, televizorul era o grija a parintelui din cauza programelor de care copiii deveneau dependenti, acum calculatorul si, implicit, internetul par a fi o amenintare asupra comportamentului copiilor.
Programul copilului de vizionare a emisiunilor TV trebuie sa fie limitat, de asemenea trebuie controlata de catre parinti calitatea emisiunilor sau a canalelor TV urmarite de copii. Cu timpul, posturile de televiziunea si-au adaptat oferta si astfel au aparut posturi cultural-educationale. Spre exemplu, Discovery sau National Geographic ofera, prin programele lor, informatii foarte interesante. Copiilor le plac aceste posturi si invata lucruri noi si utile, pe care de multe ori nu le afla la scoala.  
Posturile de televiziune s-au adaptat noilor cerinte educationale, iar, in ultima perioada, au aparut noi cai de informare – calculatorul si internetul –, adaptate si acestea in acelasi ritm propagarii educatiei. Oferta educationala online este tot mai diversificata si cuprinzatoare, imbinand armonios atat exercitiile suplimentare si lectura cu invatarea calculatorului si a optiunilor internetului, cu comunicarea si dezvoltarea abilitatilor sociale prin intermediul comunitatilor online. Realizatorii siturilor sunt echipe de informaticieni, profesori si profesionisti implicati in educatie si creatie, oameni constienti ca utilizarea excesiva a internetului poate duce si la efecte comportamentale negative, asa incat se propun si activitati dincolo de calculator, creative si recreative, intalniri in care sa apara noi informatii, dar sa se si aplice practic unele cunostinte aflate in cadrul virtual. Comunicarea virtuala se imbunatateste substantial la o intalnire reala cu persoanele din lista ta de cunoscuti pe internet, cu care deja ai impartasit idei, pasiuni, vise. Formarea unor comunitati online pentru copii ce au acelasi aspiratii creeaza spatii educationale, in care cunostintele si informatiile acumulate circula si se dezvolta.
Ca parinti, avem obligatia morala sa oferim accesul neingradit la tot ce este mai bun pentru copiii nostri. Si acest lucru il putem face prin directionarea lor inspre situri educationale, unde pot face exercitii suplimentare intr-un alt mod de cat cel traditional. Internetul este atragator pentru copii, iar pe aceste situri pot gasi premii pentru rezultatele lor, isi pot face prieteni noi, cu care sa descopere pasiuni comune si cu care sa concureze in obtinerea rezultatelor. Si toate activitatile copilului pot fi incurajate si supravegheate de parinti, prin accesul parintelui la contul copilului, unde observa ce probleme a rezolvat, unde a intampinat dificultati sau cat timp a petrecut pentru dezvoltarea si perfectionarea sa.
Deschiderea spre tot ce este nou, inovator, dar in acelasi timp util si educativ presupune dorinta de performanta si autodeparire. Lasa copilul tau sa devina cel mai bun atat la scoala, cat si in societate.

Autor: www.notemari.ro


Comentarii (1)add
... : Ioana
"Ca parinti, avem obligatia morala sa oferim accesul neingradit la tot ce este mai bun pentru copiii nostri. Si acest lucru il putem face prin directionarea lor inspre situri educationale, unde pot face exercitii suplimentare intr-un alt mod de cat cel traditional. Internetul este atragator pentru copii, iar pe aceste situri pot gasi premii pentru rezultatele lor, isi pot face prieteni noi, cu care sa descopere pasiuni comune si cu care sa concureze in obtinerea rezultatelor. Si toate activitatile copilului pot fi incurajate si supravegheate de parinti, prin accesul parintelui la contul copilului, unde observa ce probleme a rezolvat, unde a intampinat dificultati sau cat timp a petrecut pentru dezvoltarea si perfectionarea sa."


Calculatorul si anumite site-uri de pe internet pot fi utile in educatia si dezvoltarea copilului, insa in niste limite si cu anumite masuri de precautie luate din timp. Copilul trebuie sa stie exact riscurile si avantajele internetului si ale PC-ului, uneori poate e bine sa aiba un soft de parental control instalat pe PC (gen Smart Guard-ul de la UPC) prin care sa aiba setate doar site-urile si platformele care il intereseaza.

Atata timp cat exista un echilibru, e ok smilies/smiley.gif
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner