Campania Globala pentru Educatie 2009 Imprimare E-mail


Salvaţi Copiii anunţă Campania Globală pentru Educaţie 2009, pentru accesul egal la educaţie primară  al persoanelor de orice vârstă.
 Ca în fiecare an, Salvaţi Copiii România coordonează la nivel naţional acţiunile din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, derulată la nivel mondial în perioada martie-mai 2009. Peste 100.000 de copii din cele 530 de şcoli din România înscrise în Campanie se vor alătura celor 10 milioane de participanţi din lume pentru a transmite mesajul importanţei vitale a educaţiei.
Este un nou record naţional de participare atins de Campanie, anul acesta numărul celor înscrişi dublându-se faţă de anul trecut.
Ediţia 2009 a Campaniei se derulează sub sloganul "Cărţi deschise, uşi deschise" şi îşi propune să lupte pentru respectarea universală a dreptului de a învăţa să scrii şi să citeşti la orice vârstă.

Numeroase personalităţi, printre care Nelson Mandela, Paulo Coelho sau Regina Rania a Iordaniei s-au implicat în această Campanie la nivel mondial. Lor li s-au alăturat la nivel naţional personalităţi precum Gabriela Szabo, Mihai Tatulici sau Aurora Simionescu, multe altele fiind aşteptate să răspundă invitaţiei de a promova valoarea educaţiei prin propriile mărturisiri, ce vor fi puse laolaltă în ediţia naţională a Cărţii de Citire.

Conform celui mai recent raport publicat de Institutul de Statistică al UNESCO, referitor la intervalul 2007-2008, în lume există peste 774 de milioane de adulţi şi 75 de milioane de copii care nu ştiu să scrie şi să citească iar peste 64% dintre adulţii analfabeţi sunt femei.

În România, 53% dintre adolescenţii români au dificultăţi de citire şi înţelegere a unui text şi peste 500.000 de persoane sunt analfabete.

Evenimentul central al Campaniei naţionale, intitulat sugestiv "Lecţia de Citire", va avea loc pe data de 12 mai 2009 şi va reuni aproximativ 200 de persoane: copii, profesori, părinţi, personalităţi, precum şi autorităţi şi reprezentanţi ai clasei politice în măsură să întreprindă schimbările necesare în sistemul educaţional românesc.

Autorii „Cărţii de Citire” vor da startul la lectură citindu-şi propriile poveşti despre educaţie. Lecţia va continua cu dezbaterea mesajelor, opiniilor şi cerinţelor exprimate de cei peste 100.000 de copii participanţi la Campanie din toată ţara în privinţa accesului egal la educaţia de bază pentru toate persoanele, indiferent de vârstă.

Partenerii Campaniei Globale pentru Educaţie de anul acesta sunt: Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională al Municipiului Bucureşti, Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii „Romani Criss”, Centrul Educaţia 2000+, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, ILO-IPEC, Asociaţia Ovidiu Rom şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Descarcati mai multe informatii de aici:

Note pentru redactori


Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment derulat la nivel mondial sub egida Global Campaign for Education – o coaliţie din care fac parte asociaţii de caritate, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume.

Campania Globală pentru Educaţie urmăreşte, pe plan internaţional, îndeplinirea Obiectivelor Educaţiei pentru Toţi (Education for All- EFA) stabilite la Dakar, în anul 2000 de 180 de ţări ale lumii, între care şi România.

Începând cu anul 2001 Organizaţia Salvaţi Copiii coordonează anual, la nivel naţional, acţiunile din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie urmărind, alături de ceilalţi membri ai Coaliţiei, progresul înregistrat prin reglementări naţionale şi cooperare internaţională de guvernele statelor semnatare ale Convenţiei de la Dakar în vederea realizării celor 6 Obiective EFA: (1) extinderea educaţiei preşcolare; (2) asigurarea învăţământului obligatoriu gratuit pentru toţi copiii; (3) promovarea educaţiei continue şi a învăţării abilitaţilor de viaţă pentru tineri şi adulţi; (4) creşterea ratei de alfabetizare a adulţilor cu 50% la nivel global; (5) atingerea parităţii de gen până în 2005 şi (6) creşterea calităţii in educaţie.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
Crina Moşneagu/ Mihaela Manole
Coordonatori Proiect
Telefon: 021 311 76 95/ 0744 300 476
E-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.


Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care promovează de 19 ani drepturile copilului, în acord cu Convenţia Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membră a Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 27 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 ţări. Salvaţi Copiii România este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării  prin munca, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu copiii si familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. Anual  peste 30.000 de copii sunt implicaţi în programele organizaţiei. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii.
Pentru mai multe informaţii despre programele Salvati Copiii România vizitaţi www.salvaticopiii.ro


Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner