Cand deveniti parinte in Irlanda Imprimare E-mail


ImageCând vi se naşte un copil sau deveniţi părinte prin naştere, adopţie sau asistenţă maternală este un moment emoţionant şi un eveniment major în familie. Viaţa de familie în Irlanda s-a schimbat semnificativ în ultimii câţiva ani şi există acum multe tipuri diferite de părinţi şi multe tipuri diferite de familii.

Dacă trăiţi în Irlanda şi veţi deveni părinte prin naştere, primul pas pe care trebuie să îl faceţi după ce aţi descoperit sarcina este să faceţi o vizită medicului dumneavoastră de familie (GP). Medicul dumneavoastră vă va confirma sarcina şi veţi primi sfaturi importante cu privire la opţiunile dumneavoastră şi serviciile medicale disponibile dumneavoastră. Dacă aceasta este o sarcină neplanificată, registrul de Opţiuni pozitive vă va furniza informaţii cu privire la o largă varietate de agenţii şi grupuri care oferă servicii de consiliere şi asistenţă gratuită nedirecţională (pdf).

Dacă dumneavoastră veţi sau partenera dumneavoastră va naşte în Irlanda, puteţi beneficia de Schema de asistenţă pentru maternitate şi copii, furnizată ca parte a serviciului de sănătate publică. Aici, femeia se înregistrează la un medic de familie (GP), care îi va monitoriza sarcina până la termen şi îi va da trimitere către spital pentru examinări specializate. Majoritatea femeilor din Irlanda aleg să nască în spital, dar sunt şi alte opţiuni disponibile, inclusiv naşterea acasă. Rata mortalităţii infantile în Irlanda este una din cele mai scăzute din lume şi asistenţa medicală de maternitate este la un standard foarte ridicat.

Dacă deveniţi părinte prin adopţie sau asistenţă maternală, este posibil să doriţi să citiţi informaţii mai detaliate despre aceste subiecte aici.

Dacă sunteţi un părinte necăsătorit sau veţi fi părinte unic, trebuie să citiţi informaţiile noastre cu privire la custodie, acces, moştenire şi întreţinere. Este posibil să fiţi, de asemenea, interesat(ă) de aspectul tutelei legale. Am scris o cărticică special pentru părinţii necăsătoriţi, care poartă numele de Ghidul familiei formate dintr-un singur părinte (.pdf).

Momentul când deveniţi părinte şi serviciul

Legea din Irlanda stipulează protecţie specifică pentru femeile însărcinate angajate. Aveţi dreptul la o perioadă de concediu de maternitate de la serviciu. Este posibil să aveţi, de asemenea, dreptul la Ajutor de maternitate. În plus, aveţi dreptul la timp liber de la serviciu, plătit, pentru a efectua orice vizite medicale asociate sarcinii şi a frecventa un anumit număr de cursuri prenatale. Ambii părinţi au, de asemenea, dreptul la concediu parental. Taţii din Irlanda nu au dreptul, prin lege, la zile libere de la serviciu (adică la concediu de paternitate) după naşterea copiilor lor. Ajutorul pentru copii este plătibil, de asemenea, oricăruia dintre părinţi (de obicei mamei) după naştere.

 

Dacă aţi devenit părinte prin adopţie, aveţi dreptul la o perioadă de concediu de adopţie de la serviciu.

Dacă aţi suferit un avort spontan sau un deces după naşterea copilului dumneavoastră, există un număr de agenţii voluntare şi comunitare pe întreg teritoriul Irlandei, care oferă asistenţă şi susţinere. Femeile din Irlanda care au născut un făt mort au dreptul la concediu de maternitate integral, de la serviciu.

Înregistrarea naşterii

După ce copilul dumneavoastră s-a născut, naşterea sa trebuie să fie înregistrată în interval de 4 săptămâni de la data naşterii.

Există un serviciu opţional pentru părinţii cărora li s-a născut un făt mort. Înregistrarea poate fi efectuată la spital sau poate fi efectuată de către Ofiţerul arhivar al naşterilor, căsătoriilor şi deceselor. Legea din Irlanda face prezumţii cu privire la paternitatea copiilor născuţi în cadrul unor cupluri căsătorite. Aceasta înseamnă că soţul este presupus de către lege a fi tatăl copilului. Numele soţului va fi înregistrat în certificatul de naştere şi acesta va solicita tutela automată a respectivului copil, cu excepţia cazului în care mama declară altceva. Taţii necăsătoriţi nu sunt în mod automat tutori ai propriilor lor copii şi nu un drept automat de a-şi înscrie numele în certificatele de naştere ale copiilor. Citiţi despre tutela pentru taţi necăsătoriţi aici.

Serviciul de sănătate publică include asistenţă pentru femei şi copii, ulterior unei naşteri în Irlanda. Aceasta include Schema de Asistenţă de Maternitate şi pentru Copil, serviciul de asistenţă medicală de sănătate publică şi vaccinări şi imunizări.

Serviciul de protecţie socială furnizează, de asemenea, asistenţă prin diversele sale căi, inclusiv Ajutor de sănătate şi siguranţăPlata pentru familia formată dintr-un singur părinte, etc.

Îngrijirea copilului

Alegerea îngrijirii potrivite pentru copilul dumneavoastră poate fi o decizie dificilă. Există o gamă largă de opţiuni ce includ cămine de zi, persoane care supraveghează copii în absenţa părinţilor, grupuri cu plată, etc. Alegerea dumneavoastră va depinde de necesităţile dumneavoastră. Începând din 1997, căminele, grădiniţele şi creşele care asigură asistenţă copiilor cu vârste sub 6 ani în Irlanda trebuie să îndeplinească anumite reguli. Citiţi despre reglementare privind locurile de asistenţă pentru copiii preşcolari din Irlanda aici.

Furnizorii înregistraţi de asistenţă pentru copii trebuie să fie înscrişi la Sectorul Executiv local de Servicii Sanitare de care aparţineţi şi verificaţi de către acesta. Instituţia de asistenţă pentru copii trebuie să fie înregistrată fie la Asociaţia Naţională Irlandeză de Asistenţă pentru Copii, fie la Asociaţia Naţională a Grădiniţelor pentru Copii. Comitetele Departamentale de Asistenţă pentru Copii au fost desemnate să înainteze asigurarea de servicii de asistenţă pentru copii în regiunea dumneavoastră. Verificaţi la autoritatea dumneavoastră locală pentru mai multe informaţii privind Comitetul local.
Sursa articol: citizensinformation.ie

 Comentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner