Copii, parinti si internet Imprimare E-mail


ImageComputerele schimba viata copiilor, acasa si la scoala, intr-un mod profund si pe mai multe cai. Bunul simt ne sugereaza ca pot aparea probleme si beneficii in acelasi timp. Copilaria este o perioada de evolutie. Ea cere timp, un timp care nu poate si nu trebuie sa fie scurtat. Computerele par sa duca mai repede la sfarsitul copilarie
Copiii au nevoie de legaturi puternice cu parintii. Tehnologiile actuale fac sa scada atentia copiilor pentru parinti si invers.


Timpul pierdut in fata calculatoarelor si a televizorului ia din vremea pentru jocuri, povesti, timp petrecut impreuna.
Experienta in lumea reala, natura este foarte importanta pentru dezvoltarea copilului si a relatiilor lui cu parintii.
Cu toate acestea parintii si scoala investesc in computere, internet, minimalizand interactiunile directe cu copilul.
Utilizarea excesiva a computerului aduce prejudicii sanatatii si dezvoltarii celor mici.
Aceste riscuri includ : stresul, tulburari de vedere, obezitate, izolarea sociala si pentru utilizatorii de foarte lunga durata tulburari ale dezvoltarii fizice, emotionale si intelectuale. Cele mai frecvente sunt tulburarile de vedere. Se constata scaderea interesului copilului pentru scoala, familie, prieteni sau colegi.
Este aproape evident ca utilizarea computerului dezvolta gandirea analitica si abstracta a copilului dar prea devreme.
Computerul este cea mai sofisticata unealta creata pana acum. El a fost conceput pentru adulti. Chiar si pentru ei folosirea intensiva este stresanta. Copiii sunt mai vulnerabili la stress decat adultii, utilizarea excesiva a calculatorului constituie un risc pentru dezvoltarea sanatoasa.
Intr-o familie care isi petrece mult timp in fata televizorului sau computerului problemele de dezvoltare si/sau sanatate ale copilului pot fi ignorate
Computerul ca si televizorul pot sa-i hipnotizeze pe parinti. In schimb copiii sunt depasiti de volumul si debitul informatiei la care au acces pe aceste canale. Viteza derularii informatiilor creaza dificultati de concentrare asupra unei singure activitati.

In articolele care urmeaza vom detalia tulburarile care pot fi induseComentarii (5)add
pc-urile : marian
cred ca pc-urile au schimbat lumea
...
pc : remadael
nu sunt de acord cu referate si alte minuni luate de pe net pentru scoala
copilul trebuie sa citeasca,sa gandeasca si sa faca singur

...
Importanta regulilor : Teocica
Este foarte important ca parintii sa stabileasca impreuna cu copiii lor anumite reguli de utilizare a calculatorului si Internetului. Obtinerea consensului determina o atitudine responsabila din partea copiilor. Puteti vorbi celor mici de tipurile de site-uri si activitati permise in familie, precum si cele interzise, dar si durata zilnica a prezenţei copiilor la calculator si pe Internet.

Mai multe sfaturi atat pentru parinti cat si pentru copii puteti gasi pe sigur.info.

O zi frumoasa tuturor!
...
... : Ioana
Cred ca si televizorul si calculatorul trebuie folosite limitat de copii cat sunt inca mici, cel putin. Televizorul le strica ochii sau le poata arata violenta/sex/etc. Calculatorul... da dependenta si le ofera posibilitatea sa ajunga pe site-uri cu un continut inadecvat sau pe retele sociale unde colcaie toti pedofilii, sunt atatea si atatea cazuri. daca parintii nu au grija, copiii vor suferi d e pe urma acestor intamplari, din pacate.

Parerea mea: la televizor - program limitat iar la PC - soft de parental control (gen Smart Guard-ul de la UPC, stiu de asta ca il are nepoata-mea instalat pe calculator) setat doar cu site-uri ok pe care cei mici sa le poata accesa.
...
... : Mira
Parintii trebuie sa fie foarte atenti in ceea ce priveste timpul petrecut de copii online. Este bine sa-i supravegheati sau sa aveti un software de control parental instalat.
Sunt si soft-uri gratuite care pot fi setate foarte usor de catre parinti. Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.sigur.info. Aici gasiti o analiza a soft-urilor de control parental gratuite, care pot fi descarcate.
...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner