Despre gemeni Imprimare E-mail


Ce sunt gemenii. Sunt frati care s-au nascut in aceiasi zi (nu in acelasi timp) avand aceiasi parinti. Pot fi 2 sau mai multi frati, pot fi frate si sora. Cred ca ati citit deja materiale despre gemenii univitelini, bivitelini ce inseamna asta. Daca medicul descopera o dezvoltare mai rapida a uterului decat normal poate fi o sarcina multipla, ca una din 100 de nasteri aduce pe lume gemeni. Dar oare stiti cum se dezolta ulterior?. Care este impactul social asupra lor si cum sunt vazuti de catre cei din jur? 

GemeniNu putem spune ca sunt cazuri speciale dar putem sa ii alaturam celor mai diferiti, cum ar fi: Un om inalt de 2,30, o femeie care poarta 43 la picior, etc. Putem afirma ca un prag al normalitatii ca, majoritatea oamenilor poarta similitudini vis-a-vis de aspectele fizice ale lor. O medie a inaltimii, a culorii parului, ochilor, a pielii. In ziua de azi alimentate si de amestecul raselor. Un negru intr-o tara nordica, un alb in africa, sau un chinez in Argentina nu mai reprezinta nimic special. Diversitatea a aparut o data cu avansare tehnologiilor, distantele s-au micsorat inlesnind  migratia si amestecul raselor.


Totusi orinde ne aflam, vederea a doua sau mai multor persoane aparent identice reprezinta ceva inedit. De cand a aparut ideea clonarii umane, perceptia a fost putin schimbata. Daca vezi doua persoane care seamana gandul primar poate fi “parca sunt gemeni sau parca sunt clone”.

Sa ai frati gemeni nu este usor. De cand ajung la gradinita sunt asaltati cu intrebari de genul: Daca il doare capul pe unul din voi simte si celalalt?, Care dintre voi a iesit primul? Va bateti vreodata?; mai tarziu se schimba aria curiozitatilor: Ati umblat cu aceiasi femeie?, va-ti dus la examene unul in locul celuilalt, care invata mai bine?.

Teoriile psihologice fata de dezvoltarea personalitatii, a individului sunt aceleasi. Chiar daca nu sunt vazuti ca indivizi separati, gemenii se dezvolta totusi separat. Pot fi considerati la fel ca oricare dintre noi.

Efortul lor  pentru a se individualiza este mare. Fata de ceilalti, trebuie sa adauge un plus de inedit pentru a-si declara autenticitatea.


Pentru parintii de gemeni:

-    Nu incercati sa minimalizati diferentele dintre copii! Ei nu tebuie sa traiasca prin prisma faptului ca sunt gemeni;
-    Nu va straduiti sa ii cresteti la fel;
-    Nu le dati aceleasi cadouri;
-    Nu le cumparati haine identice;
-    Daca in preajma lor cineva insista pe aceasta tema, incercati sa explicati: Da, sunt gemeni dar ii poti diferentia pentru ca, unul face fotbal, celalalt, scrie poezii de exemplu.
-    Accentuati particularitatile. Tratati-i pe fiecare dupa caracteristici si trebuinte.

Autor: Ionescu Catalin



Comentarii ()add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner