Munca in Irlanda Imprimare E-mail


ImageAcest articol va este oferit si in ideea ca doriti sa urmati o scoala in Irlanda si sa aveti un loc de munca in paralel. Doar trebuie sa va intretineti si un part time nu ar fi rau deloc, nu?
Informatii

Daca e posibil, este indicat sa aveti un loc de munca si o cazare, inainte de a veni la munca in Irlanda. Asigurati-va ca sunteti la curent cu platile si conditiile care se ofera si daca veniti dintr-o tara nemembra a Uniunii Europene, nu uitati sa verificati cerintele legale in ceea ce priveste obtinerea vizelor si a permiselor de lucru.
Reguli
Drepturile dumneavoastra ca cetatean al unei tari membre a Uniunii Europene

Daca sunteti cetatean al unei tari membre a Uniunii Europene, aveti dreptul de a fi tratat ca un oricare alt candidat care solicita loc de munca in Irlanda. Sunteti liber de a solicita orice loc de munca ce este liber, inclusiv in sectorul public. Singurele exceptii in acest caz sunt acele servicii care sunt in legatura directa cu interesele de stat, cum ar fi: armata, politia, serviciile diplomatice etc. Daca sunteti calificat sa practicati o anumita meserie in tara dumneavoastra de origine, atunci veti observa ca in general sunteti calificat sa practicati aceeasi profesie si in Irlanda. Cu toate acestea, va trebui sa solicitati recunoasterea pregatirii profesionale a dumneavoastra.

Cetatenii tarilor nemembre a Uniunii Europe care nu au nevoie de permis de lucru pentru a munci in Irlanda

Aveti dreptul de a munci, fara permis de lucru, in Irlanda daca:

    * sunteti casatorit(a) cu un cetatean irlandez si vi s-a permis sa rezidati in aceasta tara
    * vi s-a acordat statutul de refugiat de catre Ministrul Justitiei
    * sunteti la studii de specializare si munca respectiva face parte integranta a cursului pe care-l urmati. De exemplu: medic, dentist etc.

Permise de lucru pentru alti cetateni din tari nemembre a Uniunii Europene

Daca sunteti rezident dintr-o tara nemembra a Uniunii Europene si doriti sa munciti in Irlanda, viitorul dumneavoastra angajator va trebui sa solicite permis de lucru in numele dumneavoastra.

Va trebui sa demonstrati ca aveti aptitudinile si calificarea deosebita ceruta de catre angajator si ca nici un cetatean irlandez sau un alt cetatean al unei tari membre a Uniunii Europene nu poate indeplini munca in locul dumneavoastra. Trebuie sa detineti permisul de lucru inainte de inceperea activitatii. Este un act ilegal munca fara un astfel de permis.

Este nevoie de circa 4 saptamâni pentru a prelucra cererea dumneavoastra pentru permisul de lucru. Permisul poate fi valabil pe o perioada intre 1 luna si 1 an. Cheltuielile eliberarii permisului de lucru depind de durata acestuia. Angajatorul dumneavoastra poate solicita prelungirea permisului, in cazul in care acesta expira.
Cheltuieli

Taxele percepute pentru eliberarea unui permis de lucru, depind de durata acestuia. in prezent, angajatorul dumneavoastra va trebui sa plateasca:

65 euro pentru un permis de lucru de 1 luna

95 euro pentru un permis de lucru de 2 luni

125 euro pentru un permis de lucru de 3 luni

170 euro pentru un permis de lucru de 4 luni

210 euro pentru un permis de lucru de la 5 luni

500 euro pentru un permis de lucru de la 6 luni la 12 luni.

Platile nu vor trebui efectuate inainte de acordarea permisului de lucru. Nu se va percepe taxa, in cazul in care cererea a fost respinsa. in anumite conditii se poate renunta la plata taxelor. Angajatorul dumneavoastra va trebui sa procure cele mai noi informatii, inainte de a depune cererea in numele dumneavoastra.
Cum sa va adresati

Angajatorul dumneavoastra va trebui sa obtina formularul de cerere pentru eliberarea permisului de lucru de la Serviciul de Regularizare a Muncii din cadrul Ministerului Industriei, Comertului si a Muncii (PDF). Acest formular trebuie completat si returnat impreuna cu doua fotografii ale dumneavoastra, ca viitor angajat. Angajatorul dumneavoastra trebuie, de asemenea, sa anexeze dovada, cum ca nici un cetatean irlandez sau cetatean al unei tari membre a Uniunii Europene nu a putut fi gasit pentru a ocupa acest loc de munca.

In functie de situatia cererii este posibil ca angajatorului sa i se ceara detalii suplimentare in vederea deciziei finale.

Unde sa va adresati

Department of Enterprise, Trade and Employment
Employment Permits Section Davitt House 65a Adelaide Road
County:
DUBLIN 02
Tara:
IRELAND
Orar: 9:30-13:00 & 14:00-17:00
Tel:+353 1 631 3333/3308
Telefon local: 1890 201 616
Fax: +353 1 631 3268
Website: http://www.entemp.ie
Email: Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat a putea vizualiza pagina.


Comentarii ()add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner