Nevoi Emergente ale Copiilor din Romania Imprimare E-mail


Copiii au acces la informaţie, au posturi TV specializate pentru desene animate, muzică, sport, istorie, geografie, zoologie, enciclopedii virtuale şi mdalităţi de a se informa asupra stilurilor de viaţă din întreaga lume. Au posibilitatea de a învaţa să lucreze cu sisteme din ce in ce mai performante şi să fie la curent cu progresele ştiintei şi tehnicii.
Şi totuşi... importanţa din ce în ce mai mare pe care o au internetul şi mediile virtuale are efecte negative asupra copiilor noştri? În ce măsură sunt internetul şi televizorul folosite ca mijloace de învăţare şi divertisment? În ce măsură sunt folosite pentru a vizualiza videoclipuri cu manele sau filme nepotrivite vârstei lor? Câţi copii accesează internetul pentru a încărca sau viziona filmuleţe în care colegii sau chiar profesorii lor sunt puşi în situaţii nepotrivite şi jenante?
Ce se întâmplă când...
  • copiii preferă să se joace pe calculator în detrimentul jocului real, fizic?
  • copiii comunică pe internet din ce în ce mai mult în detrimentul comunicării reale?
  • copiii consumă mult timp la calculator şi televizor, creându-şi o realitate alternativă în funcţie
    de informaţiile la care au acces şi pe care le preferă?
  • copiii preferă să stea acasă, mediul virtual fiind mai tentant decât activităţile de socializare şi sportive?
  • copiii au acces la informaţii, site-uri şi filme nepotrivite vârstei lor?

ImageStudiul exploratoriu "Nevoi Emergente ale Copiilor din Romania" este destinat specialiştilor care lucrează cu copiii şi tinerii, precum şi tuturor persoanelor implicate în educaţia acestora sau ale căror acţiuni afectează într-un fel sau altul copiii. Vă invităm să explorăm împreuna tema „nevoilor emergente” ale copiilor din România anului 2009, să vedem care sunt caracteristicile copiilor de azi şi să găsim împreună, ulterior lecturării acestui  document, cele mai potrivite măsuri de intervenţie pentru tendinţele negative şi problemele cu care se confruntă aceştia.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 1 martie – 1 septembrie 2009 şi a utilizat instrumente diferite de analiză, de la cele calitative printre care pot fi menţionate focus-grupurile, interviurile directe, monitorizarea de presă până la cele cantitative cum ar fi chestionarele on-line, analiza de date.

Punctul de plecare în realizarea studiului a fost seminarul de lansare a proiectului la care au participat 30 de specialişti şi în cadrul căruia au avut loc discuţiile iniţiale privind nevoile emergente ale copiilor din România, pornind de la prezentarea cercetării efectuate de colegii din organizaţia International Child Development Initiatives pe mai multe ţări de pe diferite continente.

Studiul nevoilor emergente ale copiilor şi tinerilor din România este o provocare pentru orice specialist sau cercetător, cât şi pentru orice organizaţie sau instituţie care are preocupări în ceea ce priveşte dezvoltarea copiilor şi tinerilor din România, dar mai ales prin doza de noutate şi interes ce o poate stârni în rândul celor direct implicaţi, copii şi tineri, dar mai ales al celor cointeresaţi, părinţi, educatori, specialişti, mass-media, societatea civilă.

ScoalaParintilor.ro ofera parintilor, pentru informare, acest sudiu realizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) in cadrul proiectului „Abordări inovatoare în profesionalizarea lucrului cu copiii”.
Informatii: www.fdsc.ro , www.stiriong.ro, www.copiisitineri.ro

Parteneri în cadrul proiectului:
International Child Development Initiatives
Children of Slovakia Foundation
Proiect Finantat de Programul Leonardo Da vinci -  Transfer de inovatie
Co-autori: Adriana Popescu, Gabriel Mareş, Ştefania Andersen, Daniela Demenenco, Ancuţa Vameşu


Descarcati studiul aici...

Descarca StudiulComentarii (0)add
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner