Participarea parintilor la educatia copilului Imprimare E-mail
Cititi si...
Educatia alternativa si Educatia traditionala

Educatia traditionala este conceputa ca o arta de-a conduce copilul spre asimilarea normelor societatii civilizate  prin reproducerea sistemului socio-cultural existent. Implicit, pedagogia traditionala considera ca la o anumita varsta copii vor trebui sa acumuleze o anume calitate si cantitate de cunostinte si sa poata asimila anumite comportamente.

Mai mult...Scoala traditionala desparte principial educatia scolara de cea din familie. In mod traditional parintii erau solicitati doar la sustinerea materiala si administrativa a clasei sau scolii. Scoala isi rezerva dictatul asupra metodelor de educatie teoretica, parintii fiind simpli supraveghetori ai indeplinirii lectiilor. Pe de alta parte educatia morala si a comportamentelor este atribuita familiei. Se comunica doar rezultatele unor evaluari - adesea din perspectiva unilaterala
ImageStep by Step considera parintii ca primii invatatori ai copilului, parte din procesul de invatamant. Parintii sunt invitati sa participe efectiv la clasa, la procesul de educatie, bineinteles sub auspiciile unei colaborari cu invatatorul. Prezenta unui parinte in clasa este un fapt firesc, nici festiv, nici perturbator. Pozitia “umar la umar” a educatorului cu copilul in centrele de activitate faciliteaza aceasta participare. Lectiile tematice unde un parinte poate aduce mai viu elemente din sfera lui de activitate il pot transforma in personaj principal in educatie.
In comunicarea cu educatorul in clasa, se nuanteaza specificul in dezvoltare al fiecarui copil, se gasesc modalitati de cultivare a unor abilitati in familie pentru a completa sau suplimenta procesul educativ. Aceasta comunicare duce la reducerea presiunilor conflictuale asupra copilului, dandu-i o mai mare libertate in dezvoltare. Comunicarea copilului cu adultii devine mai usoara, el se exprima mai liber devenind astfel mai transparent pentru parinti.
 
In multe scoli si gradinite Step by Step exista o sala a parintilor, in care acestia isi impartasesc experientele de parinti. Comunicarea si legatura sociala sporeste integrarea familiei si a copilului in comunitate.
 
 


Comentarii (1)add
scoala stepbystep : mari
gresit!!!!!!!!!!!!
nu exista sali a parintilor la nivel de scoala
Ba mai mult in scoala 172 la clasa a treia sistemul de predare incepe sa semene din ce in ce mai mult cu sistemul traditional

...
Spune-ti parerea despre acest articol
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Adaugati caracterele din imagine


busy
 
newsletter
login
cont
parinti
parinti


galeriapiticilor.jpg    
Poze din galerie!
Educatie si Scoala
2006 - 2012 ScoalaParintilor.ro - toate drepturile rezervate
Termeni si conditii | Publicitate

banner
banner